Izvor: Press/Nauka & Tehnologija arhiva vesti 23.02.2017

Srbija uvodi porez na Steam igre od 20 odsto

Press 23.02.2017
Potpuno neočekivana vest stiže danas iz Steama za ljubitelje video igara u Srbiji. foto: b92.net Naime, Steam je poslao mejl svojim partnerima gde je naveo da će u narednom periodu u 10 zemalja širom sveta kupovina video igara preko Steama poskupeti… »

Simpatični Google Doodle slavi otkriće novih egzoplaneta

Press 23.02.2017
Google je svoju naslovnu stranu posvetio novom otkriću sedam zemljolikih planeta. foto: b92.net Interesantna animacija pokazuje kako Zemlja i Mesec teleskopom pretražuju svemir. Potom se pojavljuje udaljena egzoplaneta, a za njom i ostalih šest, nakon… »

Apple preseljava radnike u "svemirski brod"

Press 23.02.2017
Kompanija Apple namerava u aprilu da otvori svoje novo sedište vredno pet milijardi dolara, iako radovi još uvek nisu u potpunosti završeni. foto: b92.net Apple će u aprilu započeti preseljavanje svojih 12.000 zaposlenih iz sedišta u Kupertinu u… »

Pogodite koliko domena ima Donald Tramp

Press 23.02.2017
Predsednik SAD u svom vlasništvu ima impozantan broj internet domena. foto: b92.net Predsednik SAD Donald Tramp definitivno ne može bez medija i modernih tehnologija, iako nikada nije živeo od njih. Izuzetno je aktivan na društvenim mrežama… »

Zašto se trzamo kada tonemo u san?

Press 23.02.2017
Sigurno ste i vi doživeli da vam se telo trgne dok tonete u san. foto: b92.net To može da bude "osećaj" padanja ili udaranja u nešto, ali svodi se na isti fenomen nazvan “hipnagoški trzaj”, piše Naturalcure. Hipnagoški trzaj predstavlja… »

Kako bi mogao da izgleda život na "Zemljinim dvojnicima"

Press 23.02.2017
Lisa Kalteneger, koja je među vodećim svetskim stručnjacima na polju egzoplaneta i potencijala za postojanje života izvan Zemlje i direktorka Instituta “Karl Sagan” na Kornel univerzitetu, objašnjava kako bi mogao da izgleda život na… »

Inženjer NASA tvrdi da će izgraditi koloniju na Marsu uz pomoć štampača

Press 23.02.2017
Zaboravite Mesec. Sledeća destinacija za ljudsku vrstu je Mars. Profesor Berok Košnevis sa Univerziteta u Kaliforniji sarađuje sa NASA od 2011. godine o mogućem pravljenju kolonija na crvenoj planeti. foto: blic.rs U 2004. godini profesor je otrkio… »

Radioaktivni oblak nad Evropom: Uzrok zračenja ruska podmornica?

Press 23.02.2017
Stručnjaci pokušavaju da otkriju izvor malih količina nuklearnog zračenja koje se pojavilo iznad Evrope tokom januara ove godine. foto: b92.net Francuski Institut za radiološke i nuklearne rizike IRSN objavio je 13. februara da je u nižim slojevima… »