Izvor: RTS arhiva vesti 23.02.2017

Dodik: Izetbegović se odlučio za totalnu krizu

RTS 23.02.2017
Dešavanja u Predsedništvu BiH jasno su pokazala da nije donesena odluka o pokretanju revizije presude po tužbi BiH protiv Srbije, istakao je predsednik RS Milorad Dodik, ocenivši da je Bakir Izetbegović izazvao krizu koja dugo neće biti rešena, a… »

Poseta povređenim pripadnicima Vojske Srbije

RTS 23.02.2017
U ime ministra odbrane, pripadnike Vojske Srbije povređene u jutrošnjoj saobraćajnoj nezgodi, zbrinute u niškoj Vojnoj bolnici i Kliničkom centru, obišao je pukovnik Mihailo Zogović. Zamenik načelnika Uprave za odnose sa javnošću preneo im je… »

Vučić: Cilj dve milijarde evra godišnje od turizma

RTS 23.02.2017
Sve više novca od turizma ostaje u Srbiji, sve smo atraktivniji za goste sa Zapada i za poslednje tri godine promet od turizma raste deset odsto godišnje, izjavio je premijer Aleksandar Vučić na Sajmu turizma u Beogradu. Cilj nam je da od turizma kroz… »

Dačić: Izetbegovićev potez ugrožava stabilnost BiH i regiona

RTS 23.02.2017
Potez bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića u dubokoj je suprotnosti sa nastojanjima da se ostvari sveobuhvatno pomirenje u regionu, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ističući da se time ugrožava stabilnost BiH… »

Iračke snage zauzele aerodrom u Mosulu

RTS 23.02.2017
Irački snage zauzele su aerodrom u Mosulu, nekoliko sati nakon otpočinjanja velike ofanzive protiv Islamske države koja kontroliše zapadni deo tog grada, javila je iračka državna televizija. "Snage za brzo delovanje i federalna policija u potpunosti… »

Suđenja za ubistvo Slavka Ćuruvije odloženo za apil

RTS 23.02.2017
Suđenje optuženima za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije u Specijalnom sudu u Beogradu zbog tehničkih problema odloženo je za 4. april. Ročišta su zakazana i za 5. i 6. april. Danas je trebalo da svedoči bivši načelnik Uprave za borbu protiv… »

Vremenska prognoza – 24. februar

RTS 23.02.2017
Sredinom dana na severozapadu, posle podne i uveče i u ostalim krajevima naoblačenje sa kišom, padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom. Uveče i tokom noći u brdovito planinskim predelima zapadne i južne Srbije kiša će preći u sneg… »

"EU impresionirana odnosom Srbije prema migrantskoj krizi"

RTS 23.02.2017
Evropska unija je impresionirana načinom na koji srpske vlasti rešavaju pitanje migrantske krize, kao i ekonomskim reformama, poručio je generalni direktor za proširenje Evropske komisije Kristijan Danijelson. Ministar nebojša Stefanović istakao da… »

Šarčević: Gradimo sopstveni model dualnog obrazovanja

RTS 23.02.2017
Srbija će biti jedna od retkih zemalja koja će u proces uvođenja dualnog obrazovanja ući uz definisani zakonski okvir, kako bi ceo taj proces bio sinhronizovan, izjavio je ministar prosvete Mladen Šarčević. Mladen Šarčević je na okruglom stolu… »

Poziv štedišama banaka bivše SFRJ da prijave potraživanja

RTS 23.02.2017
Ministarstvo finansija Srbije pozvalo je štediše banaka koji su do 27. aprila 1992. godine imali deviznu štednju u bankama na teritoriji bivše SFRJ da prijave svoja potraživanja. Pozvani su državljani bivših republika SFRJ koji su deviznu štednju… »