Izvor: RTV arhiva vesti 23.02.2017

Ivanić: Izetbegović nije želeo da razgovara o reviziji presude

RTV 23.02.2017
SARAJEVO - Vanredna sednica Predsedništva Bosne i Hercegovine, na kojoj je trebalo da bude reči o podnošenju zahteva za reviziju presude Međunarodnog suda pravde po tužbi BiH protiv Srbije prekinuta je. Predsedavajući Predsedništva BiH Mladen… »

Vojnici povređeni u udesu kod Vladičinog Hana u stabilnom stanju

RTV 23.02.2017
VLADIČIN HAN - Zdravstveno stanje četvorice pripadnika Vojske Srbije (VS) koji su posle saobraćajne nesreće kod Vladičinog Hana zadržani na hirurškom odeljenju niške Vojne bolnice, trenutno je stabilno i zadovoljavajuće, izjavio je danas… »

Zarada od turizma u 2016. godini 1,042 milijarde evra

RTV 23.02.2017
BEOGRAD - Srbija je prošle godine od turizma zaradila milijardu i 42 miliona evra, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić. Srbija je tako prošle godine od turizma zaradila 200 miliona evra više od Crne Gore, rekao je Vučić. "Crna Gora ima… »

Kuburović: Odvojiti pravo od političke propagande

RTV 23.02.2017
BEOGRAD - Podnošenje zahteva za reviziju tužbe za genocid voljom jednog čoveka, a ne institucije BiH, pokreće pitanje legitimnosti tog zahteva, izjavila je danas ministarka pravde Nela Kuburović i istakla da će se Srbija boriti svim pravnim… »

O parlamentarnim izborima do ponedeljka

RTV 23.02.2017
BEOGRAD - Odluka o održavanju parlamentarnih izbora biće doneta tokom vikenda, najkasnije do ponedeljka, rekao je premijer Aleksandar Vučić. "Odluka će biti doneta najkasnije do ponedeljka", rekao je Vučić novinarima na Beogradskom sajmu. Vučić… »

Stigla pisma investitora zainteresovanih za PKB

RTV 23.02.2017
BEOGRAD - Pisma o zainteresovanosti za privatizaciju Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) dostavilo je osam investitora iz Srbije i sveta, saopštilo je danas Ministarstvo privrede Srbije. Navedeno je da su za PKB zainteresovani jedno fizičko lice iz… »

Iračke snage zauzele aeorodrom u Mosulu

RTV 23.02.2017
BAGDAD - Irački snage zauzele su danas aerodrom u Mosulu, nekoliko sati nakon otpočinjanja velike ofanzive protiv Islamske države koja kontroliše zapadni deo tog grada, javila je iračka državna televizija. "Snage za brzo delovanje i federalna… »

Suđenje za ubistvo Ćuruvije odloženo za april

RTV 23.02.2017
BEOGRAD - Suđenje optuženima za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije u Specijalnom sudu u Beogradu danas je zbog tehničkih problema odloženo za 4. april. Ročišta su zakazana i za 5. i 6. april. Danas je trebalo da svedoči bivši načelnik Uprave za… »

Šarčević: Novi zakoni o obrazovanju za mesec dana

RTV 23.02.2017
BEOGRAD - Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević najavio je danas da će za mesec dana biti objavljen paket zakona koji treba da reformišu obrazovanje. Šarčević je na okruglom stolu "Obrazovanje i tržište rada"… »

Prijava potraživanja devizne štednje položene u SFRJ

RTV 23.02.2017
BEOGRAD - Ministarstvo finansija pozvalo je državljane bivših republika SFRJ i državljane Srbije da prijave potraživanja po osnovu stare devizne štednje položene do aprila 1992. godine u bankama sa sedištem na teritoriji Srbije i u njihovim… »