Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 23.02.2017

Podnijet zahtjev za reviziju presude BiH protiv Srbije

Slobodna Evropa 23.02.2017
Članovi pravnog tima Sakib Softić, David Scheffer i Phon van den Biesen predali su nešto prije 15 sati zahtjev za reviziju presude pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu u postupku tužbe BiH protiv Srbije za genocid. Procedura je takva da, nakon što… »

Iračke snage zauzele aerodrom u Mosulu

Slobodna Evropa 23.02.2017
Iračke snage bezbednosti uz podršku Sjedinjenih Američkih Država zauzele su glavni aerodrom u Mosulu, prestonici Islamske države Iraka i Levanta (IDIL), i obližnju vojnu bazu, javila je državna televizija. Nakon zauzimanja istočnog dela grada… »

Zaev formira novu makedonsku vladu?

Slobodna Evropa 23.02.2017
Predsednik Socijaldemokratskog saveza (SDSM) Zoran Zaev rekao je da su obezbeđeni potpisi više od 61 poslanika za dobivanje mandata za sastav nove vlade. Usaglašena su najvažnija pitanja – program buduće vlade, platforme SDSM-a i partija Albanaca… »

CG: Marovićev sin i zvanično traži da služi kaznu u Srbiji

Slobodna Evropa 23.02.2017
Advokat Miloša Marovića, sina visokog funkcionera vladjuće DPS i nekadašnjeg predsjednika Držane zajednice Srbije i Crne Gore, Zdravko Begović kaže da njegov branjenik koji je podnio zahtjev da zatvorsku kaznu odleži u Srbiji, time ne izigrava… »

Ivancov nakon sjednice PIC-a: Usvojena zajedničku izjavu, Turska dijelom suzdržana

Slobodna Evropa 23.02.2017
Ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov obratio se medijima ispred zgrade OHR-a,a nakon održane sjednice Vijeća za implementaciju mira (PIC). On je kazao da je PIC usvojio zajedničku usaglašenu izjavu Vijeća za implementaciju mira, a koja se odnosi na… »

Udruženje: Poziv članovima PIC-a da podrže žrtve u borbi za istinu i pravdu

Slobodna Evropa 23.02.2017
Udruženje žrtava i svjedoka genocida pozvali su danas članove Vijeća za implementaciju mira u Bosni i Hercegovini (PIC) da podrže žrtve u borbi za istinu i pravdu pred Međunarodnim sudom pravde (ICJ). "Sazivajući sjednicu Vijeća za implementaciju… »

Vučić: Odluka o parlamentarnim izborima do ponedeljka

Slobodna Evropa 23.02.2017
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će odluka o održavanju parlamentarnih izbora biti doneta najkasnije do ponedeljka. Vučić je novinarima u Beogradu posle otvaranja Sajma turizma rekao da će ta odluka biti doneta "tokom vikenda… »

Migranti na Rači pokušali ući u BiH

Slobodna Evropa 23.02.2017
Sedam osoba iz Pakistana pokušalo je rano jutros nelegalno ući iz Srbije u Bosnu i Hercegovinu, saopšteno je iz Granične policije BiH. Migranti su otkriveni kod željezničke pruge u neposrednoj blizini graničnog prijelaza Rača na ulazu u Bosnu i… »

Jovanović srpskim liderima u BiH: Ne branite Srbiju kao što ste to radili

Slobodna Evropa 23.02.2017
Predsjednik Liberalno demokatske partije (LDP) Čedomir Jovanović osvrnuo se na posljednja dešavanja u Bosni i Hercegovini nakon što je odlučeno da BiH pokrene reviziju presude pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu protiv Srbije za genocid. "Postalo… »

Darmanović: Crna Gora u maju članica NATO

Slobodna Evropa 23.02.2017
Crna Gora je dobila uvjeravanja da će Senat SAD ratifikovati pristupni ugovor Crne Gore sa NATO-om, izjavio je crnogorski ministar vanjskih poslava Srđan Darmanović u intervjuu za Reuters dodajući da očekuje da će Crna Gora postati punopravna… »