Izvor: Sputnik/Svet arhiva vesti 23.02.2017

Ruska gimnastičarka — „olimpijska“ medalja za izgled (foto)

Sputnik 23.02.2017
Jana Kudrjavcova jedna je od najlepših sportistkinja današnjice. Za vreme Olimpijskih igara u Riju vodila je u takmičenju sa loptom, ali je zbog male greške na kraju završila na drugo mesto, iza svoje partnerke iz reprezentacije Margarite Mamun… »

De Mistura pozvao na zajedničko rešenje krize

Sputnik 23.02.2017
Specijalni izaslanik UN za Siriju Stafan de Mistura je na otvaranju pregovora u Ženevi pozvao strane u sukobu da rade zajedno na okončanju krize i stvaranju jedinstvene Sirije. „Hajde da radimo zajedno kako bismo okončali strašni sukob i položili… »

Zaharčenko: Minski sporazumi jedini način za mirno rešavanje sukoba

Sputnik 23.02.2017
Minski sporazumi su jedini način da se mirnim putem reši sukob u Donbasu, rekao je lider samoproglašene DNR Aleksandar Zaharčenko. „Jedini način da se ovaj sukob reši politički jeste ’Minsk‘. Svako od nas imaće svoj zadatak u političkoj… »

Šta sve niste znali o ruskoj armiji

Sputnik 23.02.2017
Rusija poseduje najveći nuklearni potencijal u svetu, jednu od najbrojnijih i najobučenijih vojski, a takođe je jedna od retkih zemalja koja u potpunosti zadovoljava potrebe svoje vojske za opremom i naoružanjem. Rusija je i druga vojna sila u svetu… »

Putin: Naš zadatak u Siriji — uništiti teroriste

Sputnik 23.02.2017
Ruska vojska je nanela značajnu štetu međunarodnom terorizmu u Siriji i to je dovelo do toga da počnu mirovni pregovori između opozicije i Damaska, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin tokom susreta sa oficirima Severne flote. „Vi ste naneli… »

„Admiral Kuznjecov“ dobija helikopter Ka-52

Sputnik 23.02.2017
Komandant krstarice „Admiral Kuznecov“ Sergej Artamonov je na sastanku sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom izjavio da očekuje dobijanje helikoptera Ka-52, koji se dokazao tokom izvođenja borbenih misija u Siriji. „Upravo su na tom udaljenom… »

Rusija obeležava Dan branilaca otadžbine

Sputnik 23.02.2017
Predsednik Rusije Vladimir Putin položio je venac na Spomenik neznanom junaku ispred Kremlja. Svečana ceremonija je održana povodom Dana branilaca otadžbine koji se obeležava u Rusiji 23. februara. Ceremoniji su, osim predsednika republike… »

U Ukrajini otet poslanik Vrhovne rade

Sputnik 23.02.2017
U Ukrajini su nepoznate osobe otele poslanika Vrhovne rade iz „Bloka Petra Porošenka“ Alekseja Gončarenka. Kako je javila televizija „112 Ukrajina“, ovu informaciju su potvrdili Tužilaštvo Odeške oblasti i Savet bezbednosti Ukrajine… »

Putin sa članovima Saveta bezbednosti o aktuelnim temama

Sputnik 23.02.2017
Predsednik Rusije Vladimir Putin održao je operativni sastanak sa stalnim članovima Saveta bezbednosti Rusije, saopštio je portparol šefa države Dmitrij Peskov. „Bilo je reči o aktuelnim međunarodnim temama“, rekao je Peskov. „Razmatrane su… »

Belorusija iznenađena: Zašto bi nas ruska vojska okupirala?

Sputnik 23.02.2017
Ministar odbrane Belorusije Andrej Ravkov izjavio je da nikakvu pretnju za suverenitet zemlje ne predstavljaju predstojeće zajedničke vojne vežbe sa Rusijom „Zapad 2017“ a oni koji „vrište“ o takvoj opasnosti pokušavaju da dobiju političke… »