Izvor: Telegraf/Nauka & Tehnologija arhiva vesti 23.02.2017

Ovako Google slavi pronalazak novih planeta koje liče na Zemlju

Telegraf 23.02.2017
Mišel Gilon i njegov tim sa Univerziteta u Ližu, pomoću teleskopa "Spicer" otkrili su sedam „zemljolikih" planeta oko patuljaste zvezde u sistemu "Trapist 1", udaljenom "samo" 40 svetlosnih godina. Najveći internet pretraživač Google posvetio je… »

Poskupljuje internet! Uvodi se PDV na domene, igrice i brojne digitalne usluge

Telegraf 23.02.2017
Ovo međutim ide na ruku prodavcima iz Srbije koji se bave prodajom digitalnih servisa, zbog izjednačavanja cena kod nas i u drugim državama. Svi oni koji su kupovali hostinge, domene, licence, igrice i druge digitalne usluge preko Interneta iz… »

Napravljen leteći motor: Sve smo bliže letelicama iz Ratova zvezda i drugih Sci-Fi filmova (video)

Telegraf 23.02.2017
U pitanju je zapravo džinovski kvadrokopter sa sedištem za motor, i za razliku od dosadašnjih prototipova, kontrole su u rukama pilota. Ruska startap kompanija Hoversurf napravila je leteći motor pod imenom Scorpion-3. Dubai dobija leteći taksi… »

Niste mogli da odlučite koju fotku da izbacite, dosađivali ste sebi i drugima, pa je Instagram odlučio da to reši (foto)…

Telegraf 23.02.2017
Iz Instagrama su naveli i nekoliko ideja koje bi mogle da iskoriste pun potencijal nove opcije. Instagram je danas svim korisnicima omogućio objavljivanje više fotografija u jednom postu koje će biti sortirane kao album kroz koji će moći da se… »

Srbija uvodi porez na video-igrice koje se kupuju preko interneta: Od aprila ćete ih papreno plaćati

Telegraf 23.02.2017
Video-igrice koje se kupuju preko Steama će poskupeti zbog novog poreza koji Srbija uvodi. Steam, najveći prodavac video-igrica na internetu, objavio je vest da će u deset zemalja, uključujući i Srbiju, igrice poskupeti za pet do čak 20 procenata… »

Apple je u ovo čudo uložio 5 milijardi dolara: Uskoro se otvara nova zgrada, a kada vidite šta sve ima, zanemećete (foto)…

Telegraf 23.02.2017
Apple će u aprilu započeti preseljavanje svojih 12.000 radnika iz sedišta u Kupertinu u Kaliforniji, a taj proces će trajati šest meseci. Kompanija Apple namerava u aprilu da otvori svoje novo sedište vredno pet milijardi dolara, iako radovi još… »

NASA tvrdi: Izgradićemo kolonije na Marsu samo uz pomoć 3D štampača! (foto) (video)

Telegraf 23.02.2017
Kad tehnološke komponenete jednom slete na drugu planetu, one će automatski krenuti sa radom i neće biti potrebno slati astronaute na to gradilište. Profesor Berok Košnevis sa Univerziteta u Kaliforniji sarađuje sa NASA od 2011. godine o mogućem… »