Izvor: Večernje novosti/Balkan arhiva vesti 23.02.2017

Bakir tužio Srbiju a "minirao" Bosnu!

Večernje novosti 23.02.2017
Samozvani agent BiH podneo Hagu zahtev za reviziju presude protiv naše zemlje bez odobrenja Predsedništva BiH . Ivanić: Ovo je vrhunac vaninstitucionalnog delovanja, od Dejtona nezabeleženo. SAMOZVANI agent Bosne i Hercegovine pred Međunarodnim sudom… »

Završena sednica PIK-a, ambasadori zabrinuti zbog stanja u BiH

Večernje novosti 23.02.2017
Ruski ambasador u BiH Petar Ivancov izjavio je da će rezultati vanredne sednice Saveta za primenu mira u BiH (PIK), održane u Sarajevu, biti poznati kada bude objavljena zajednička izjava učesnika tog sastanka. Ruski ambasador u BiH Petar Ivancov… »

Smeta im sin Milorada Pupovca "Spasavanje" Rijeke od Srba

Večernje novosti 23.02.2017
Pamflet pun mržnje u lučkom gradu zbog novog radnog mesta sina lidera Srba u Hrvatskoj. Autori tvrde da se sprovodi "posrbljavanje", a Univerzitet pretvara u SAO Krajinu. ZAGREB - OD STALNOG DOPISNIKA „NOVOSTI“ RADNO mesto Ozrena Pupovca, sina… »

Bošnjaci hoće samo Bošnjaka

Večernje novosti 23.02.2017
Odluka pravosudne komisije da za člana VSTS iz Brčkog izabere Dragana Tomaša, pokrenula lavinu. Tvrde da je tužilac Zekerija Mujkanović baš za ovu funkciju. VIŠEGODIŠNjA nastojanja vlasti Republike Srpske da se izvrši reforma pravosudnog sistema… »

Srbima opet seku šume

Večernje novosti 23.02.2017
Povratnici u Vozuću kod Zavidovića zatražili hitan sastanak sa lokalnom policijom. Dok nakupci navodno dogovaraju prodaju, šumokradice uđu u imanja i poharaju ih. ZBOG nastavka učestalih napada na imovinu Srba povratnika i onih koji povremeno… »

Majčinski dodatak još na "merenju"

Večernje novosti 23.02.2017
Predstavnici Vlade Crne Gore ne odstupaju u pregovorima oko isplate naknada. Vučinić: Stečeno pravo na novac iz budžeta je doživotno i ne može se umanjivati. Zakon se ne može primenjivati retroaktivno. PREDSTAVNICE majki sa troje i više dece, koje… »

Rusi uz suze odali počast Gostiću

Večernje novosti 23.02.2017
U Moskvi prikazan potresni dokumentarni film "Spomenko na večnoj straži" BANjALUKA - Petnaestogodišnji Spomenko Gostić, koji je odbio da se skloni od ratnih strahota, već je sa komšijama i prijateljima bio borac Vojske RS, poginuo je od granate 20… »

Hapšenje u Podgorici: Da li je meta Stamatović?

Večernje novosti 23.02.2017
Hapšenjem Petra Pejovića podgorička policija sprečila likvidacije. Po drugoj verziji planiran je mafijaški napad na Spičanovića. Stamatović blizak "škaljarskom", a Spičanović "kavačkom" klanu. PODGORICA - Inspektori kriminalističke policije… »

Sporno 3,9 miliona km

Večernje novosti 23.02.2017
Prijava protiv bivšeg direktora i bivših službenika Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove. BANjALUKA - Uprava kriminalističke policije podnela je prijavu protiv bivšeg direktora Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne… »

Apel iz Berana: Podignimo dom za Baćka

Večernje novosti 23.02.2017
Pokrenuta akcija pomoći za poznatog beranskog prodavca novina Svetislava Milivojevića, kome je vatra progutala baraku u kojoj je živeo i skromnu imovinu sticanu decenijama. BERANE - Zaglavljeni u zagrejanim domovima dok je napolju polarna hladnoća… »