Izvor: Večernje novosti/Društvo arhiva vesti 23.02.2017

Stručnjaci upozoravaju: Drastičan pad temperature odraziće se i na zdravlje ljudi

Večernje novosti 23.02.2017
Drastičan pad temperature za više od 10 stepeni koji će uslediti već sutra pospodne i doneti i sneg u višim predelima zapadne i južne Srbije, može da utiče i na zdravlje ljudi. Drastičan pad temperature za više od 10 stepeni koji će uslediti… »

U Beogradu otvorena prva strana bolnica - „Afidea”

Večernje novosti 23.02.2017
Kompanija Afidea iz Holandije danas je svečano otvorila svoj prvi dijagnostički centar u Beogradu, Specijalnu bolnicu iz neurologije “Afidea”, u ulici Kneginje Zorke 25 na Vračaru. Kompanija Afidea iz Holandijedanas je svečano otvorila svoj prvi… »

Ukinut pritvor Predragu Bogićeviću: Ravnogorac se brani sa slobode

Večernje novosti 23.02.2017
Sud ukinuo pritvor Predragu Bogićeviću, uhapšenom po poternici Crne Gore. O eventualnoj ekstradiciji odlučivaće ponovo Viši sud u Kragujevcu. SPECIJALNI sud u Beogradu doneo je u četvrtak rešenje kojim se ukida ekstradicioni pritvor Predragu… »

"Ideš pod mač, bato!" On bi da kamenuje, kolje i spaljuje, a u crkvi drži predavanje "o Bogu i porodici"?!

Večernje novosti 23.02.2017
Dr Miroljub Petrović - čovek koji za dželate ID smatra da su ljudi koji "znaju kako se rešavaju problemi", protivi se vakcinaciji i školovanju dece "jer ona od njih pravi debile", zalaže se za uvođenje kamenovanja i klanja dilera droge.. Malo je… »

Vojvođanske priče: Rat rušio, mir gradio

Večernje novosti 23.02.2017
Od kraja 19. veka do danas, uz pontonske prelaze, obale Dunava povezivalo osam mostova, podizanih u različitim periodima. Reka prvi put “preskočena” 1883. gvozdenim kolosom cara Franje Josifa. NOVOSAĐANI koji su ušli u treće životno doba gotovo… »

Pomoć za sahranu sigurna samo od Fonda pio

Večernje novosti 23.02.2017
Najstariji građani sada nepoverljivi prema privatnim organizacijama za pokrivanje troškova pokopa. PENZIONERI, koji su želeli da naslednike oslobode troškova sahrane, uplaćujući novac u fond privatnih udruženja, obeshrabrila je nedavna vest da je… »

Polemike Ljubivoje Stojanović: Mudrost vođe i svetitelja

Večernje novosti 23.02.2017
Retki su narodi koji mogu da se pohvale brojem vladara koji su postali sveci. RETKI su narodi koji mogu da se pohvale brojem vladara koji su postali sveci. Pojedine čak to pokreće da za njima tragaju i tamo gde ih nema i proglašavaju za svetitelje i… »

Stop diskriminaciji Srba u Bujanovcu: Sve funkcije Albancima, nema ćirilice, ulicama imena terorista!

Večernje novosti 23.02.2017
Srpska udruženja iz Bujanovca od vlade traže da zaustavi diskriminaciju. UTVRĐIVANjE tačnih podataka o broju stanovnika i nacionalnoj strukturi Bujanovca prvi je zahtev Srba te opštine, nezadovoljnih odnosom države prema njihovim problemima. Najava… »

Reč stručnjaka Kako se pravi kajmak

Večernje novosti 23.02.2017
Najčešće se pravi od kravljeg, ali i od ovčijeg i kozjeg mleka, a može biti mlad (jede se odmah po spravljanju u trajanju od nedelju-dve dana) i zreli – koji je oštrijeg mirisa i žućkaste boje. KAJMAK pored mnogih jela, predstavlja simbol dobre… »

Polemike Mile Savić: Spomenko - ime slobode

Večernje novosti 23.02.2017
Srpska istorija prepuna je svetlih primera mladih boraca. Mnogi ljudi, kao što je nekada bio Momčilo Gavrić, a nedavno Spomenko Gostić. SRPSKA istorija prepuna je svetlih primera mladih boraca. Mnogi ljudi, kao što je nekada bio Momčilo Gavrić, a… »