Izvor: Večernje novosti/Ekonomija arhiva vesti 23.02.2017

Drobnjak neće iz fotelje

Večernje novosti 23.02.2017
V. D. direktora "Puteva" ponovo kandidat za mesto prvog čoveka u ovom preduzeću. VRŠILAC dužnosti direktora JP "Putevi Srbije", Zoran Drobnjak, izjavio je u sredu za "Novosti" da će konkurisati za mesto direktora u ovom javnom preduzeću. Kako je… »

Kinezi izvoze samo naš čelik

Večernje novosti 22.02.2017
Direktor "Hestila Srbija" povodom antidamping istrage EK. Song: Opredeljeni na prodaju robe proizvedene u Srbiji. "HESTIL Srbija" neće se baviti trgovinom čelika iz Kine ili drugih zemalja unutar teritorije Republike Srbije, zemalja EU ili ostalih… »

Premijer: Nadam se dogovoru o uvođenju direktnog leta do Pekinga

Večernje novosti 23.02.2017
Pemijer Srbije Aleksandar Vučić danas je izjavio da se nada dogovoru sa jednom privatnom kineskom aviokompanijom o uvođenju direktnog leta od Beograda do Pekinga. Pemijer Srbije Aleksandar Vučić danas je izjavio da se nada dogovoru sa jednom… »

Akcize i kurs dodali gas auto-plinu

Večernje novosti 22.02.2017
Proteklih dana cena tečnog naftnog gasa povećana na punionicama u Srbiji od dva do pet dinara. Litar se u utorak prodavao od 74,5 do čak 82,5 dinara. Skuplji smo od BiH i Makedonije. CENE tečnog naftnog gasa (TNG) popularnog auto-plina poslednjih… »

Čak 44.869 penzija mesečno ide u bivše republike

Večernje novosti 23.02.2017
Srpski penzioni fond isplaćuje čekove i osiguranicima širom nekadašnje Jugoslavije. Najviše odlazi u Republiku Srpsku (11.650), Hrvatsku (10.613), Federaciju BiH (7.997) i Crnu Goru (5.958). IZ srpskog penzijskog fonda put bivših jugoslovenskih… »

I penzioneri mogu da budu žiranti za kupovinu stana

Večernje novosti 23.02.2017
Najstariji građani mogu da budu jemci za zajmove i tako pomognu deci prilikom kupovine nekretnine. Jedino su ograničeni godinama i visinom penzije. Jamče kod nabavke auta. PENZIONERI mogu da budu žiranti svojoj deci za sve kredite, ali su ograničeni… »

Kako je čuvena violončelistkinja postala preduzetnik

Večernje novosti 22.02.2017
Jela Mihajilović odnedavno je vlasnik vrtića. Nedaleko od Belog dvora, na Dedinju, počela je da stvara dečje carstvo. POZNATA je po električnom violončelu i jedinstvenoj muzičkoj interpretaciji. I dalje je članica "Jela čelo kvarteta" ili "Jela… »

Za šest meseci novi asfalt do Kuzmina

Večernje novosti 22.02.2017
Ministarka Zorana Mihajlović najavila konačnu obnovu auto-puta na ulasku u zemlju iz pravca Hrvatske. OBNOVA 21,8 kilometara auto-puta od graničnog prelaza Batrovci do Kuzmina trebalo bi da počne polovinom ove godine. Ministarka građevinarstva… »