Kultura arhiva vesti 23.02.2017

Otvaranje renovirane Biblioteke SANU

RTV 23.02.2017
BEOGRAD - Renovirana Biblioteka Srpske akademije nauka i umetnosti biće svečano otvorena danas, najavila je Akademija. Na svečanosti će govoriti predsednik SANU akademik Vladimir S. Kostić, upravnik Biblioteke SANU akademik Miro Vuksanović, a zapise… »

Noć muzeja sa velikim i malim revolucijama 20. maja

Večernje novosti 23.02.2017
Noć muzeja biće održana ove godine 20. maja, a tema su velike i male revolucije, saopštili su organizatori te manifestacije. Noć muzeja biće održana ove godine 20. maja, a tema su velike i male revolucije, saopštili su organizatori te… »

Pozorište počinje tamo gde prestaje pravosuđe

Politika 23.02.2017
Don Žuan, u slavnoj pohvali licemerju, kaže da će, navukavši masku licemerja, suditi drugima, lepo govoriti samo o sebi, goniti svoje neprijatelje svim sredstvima. Barokna Molijerova priča „Don Žuan” zasnovana na legendarnom liku istoimenog… »

45. Fest sutra otvara Monika Beluči

Danas 23.02.2017
Međunarodni filmski festival Fest počinje sutra u 19 sati u Sava centru projekcijom filma “Na mliječnom putu” Emira Kusturice. Manifestaciju će zvanično otvoriti italijanska glumica Monika Beluči a to prilikom biće uručene i nagrade Beogradski… »

Poljsko tužilaštvo: Istraga zbog predstave Olivera Frljića

Politika 23.02.2017
VARŠAVA – Poljsko državno tužilaštvo je u sredu pokrenulo istragu zbog pozorišne predstave hrvatskog reditelja Olivera Frljića koju su Katolička crkva i konzervativne sredine u toj zemlji nazvale „bogohulnom”, preneo je AFP. „Otvorena je… »

"Fest miri mejnstrim i andergraund"

Press 23.02.2017
Selektor Festovih programa "Thrills and kills", "Granice" i "Microwave" i član Odbora festivala Mladen Đorđević kaže da će 45. Fest zadovoljiti različite ukuse - od mejnstrima do andergraunda i pozvao publiku da bude istraživački nastrojena… »

Red u biblioteci? Da, uveče, u samom centru grada

B92 23.02.2017
Posle četiri meseca renoviranja, Biblioteka Srpske akademije nauka i umetnosti ponovo je otvorena. Nekada namenjena isključivo akademicima, danas je otvorena za naučnu i stručnu javnost. - Biblioteka SANU ove godine obeležava 175 godina rada. Kada je… »

Dodela 37. Brit nagrada u znaku Dejvida Bouvija

Blic 23.02.2017
Slavni muzičar Dejvid Bouvi, koji je preminuo prošle godine, osvojio je sinoć britansku muzičku nagradu Brit za izvođača i album godine. Na 37. dodeli nagrada u londonskoj O2 areni, Bouviju je pripala nagrada za njegov poslednji album "Black Star"… »

Horska svečanost u Galeriji RTS-a

RTS 23.02.2017
Koncertom "Savremeni srpski kompozitori horske muzike", Hora RTS-a, Javni medijski servis RTS večeras je promovisao svoju galeriju i kao koncertni prostor u kojem će u perspektivi nastupati i solisti, manji vokalni i instrumentalni sastavi. Brojna… »

"Ovčarsko-kablarska bajka":Knjiga koju deca rado čitaju

Pravda 23.02.2017
Raša Popov je neko ko je oduvek bio zadužen za dečije osmehe, ali i neko ko na najlepši način edukuje našu decu, već generacijama. Najnoviji roman Raše Popova "Ovčarsko-kablarska bajka", donosi snažnu priču o ljubavi, socijalnoj nepravdi i… »