Kultura arhiva vesti 23.02.2017

Otvaranje renovirane Biblioteke SANU

RTV 23.02.2017
BEOGRAD - Renovirana Biblioteka Srpske akademije nauka i umetnosti biće svečano otvorena danas, najavila je Akademija. Na svečanosti će govoriti predsednik SANU akademik Vladimir S. Kostić, upravnik Biblioteke SANU akademik Miro Vuksanović, a zapise… »

Noć muzeja sa velikim i malim revolucijama 20. maja

Večernje novosti 23.02.2017
Noć muzeja biće održana ove godine 20. maja, a tema su velike i male revolucije, saopštili su organizatori te manifestacije. Noć muzeja biće održana ove godine 20. maja, a tema su velike i male revolucije, saopštili su organizatori te… »

Sergej i vojin na sceni posle 20 godina: Premijera „Don Žuana“ u Jugoslovenskom dramskom pozorištu

Blic 23.02.2017
Premijera predstave „Don Žuan“ Žan-Batista Poklena Molijera u režiji Gorčina Stojanovića je u nedelju, 26. februara (20h) na sceni „Ljuba Tadić“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Komad koji slovi za jednu od najvećih tragikomedija… »

Pobednički u festivalski početak

Politika 23.02.2017
U samom startu nagrade za Karlosa Sauru, Ljubišu Samardžića i svečana premijera Kusturičinog filma kojoj prisustvuje i Monika Beluči. Među 95 premijernih, od ukupno 115 filmova koji će se u narednih 10 dana prikazivati na 45. Festu, jeste i film… »

Poljska: Frljić pod istragom zbog "bogohulne" predstave

B92 23.02.2017
Poljsko državno tužilaštvo je pokrenulo istragu zbog pozorišne predstave hrvatskog reditelja Olivera Frljića koju su Katolička crkva i konzervativne sredine u toj zemlji nazvale "bogohulnom", preneo je AFP. "Otvorena je istraga na temelju dostupnih… »

"Fest miri mejnstrim i andergraund"

Press 23.02.2017
Selektor Festovih programa "Thrills and kills", "Granice" i "Microwave" i član Odbora festivala Mladen Đorđević kaže da će 45. Fest zadovoljiti različite ukuse - od mejnstrima do andergraunda i pozvao publiku da bude istraživački nastrojena… »

Red u biblioteci? Da, uveče, u samom centru grada

B92 23.02.2017
Posle četiri meseca renoviranja, Biblioteka Srpske akademije nauka i umetnosti ponovo je otvorena. Nekada namenjena isključivo akademicima, danas je otvorena za naučnu i stručnu javnost. - Biblioteka SANU ove godine obeležava 175 godina rada. Kada je… »

Dejvid Bouvi posthumno osvojio najveća Brit priznanja

Press 23.02.2017
Slavni muzičar Dejvid Bouvi, koji je preminuo prošle godine, posthumno je osvojio dve muzičke nagrade Brit za najboljeg solo izvođača i za najbolji album na svečanoj, 37. dodeli sinoć u Londonu. Foto:B92.net Ovo je prva posthumno dodeljena nagrada… »

Horska svečanost u Galeriji RTS-a

RTS 23.02.2017
Koncertom "Savremeni srpski kompozitori horske muzike", Hora RTS-a, Javni medijski servis RTS večeras je promovisao svoju galeriju i kao koncertni prostor u kojem će u perspektivi nastupati i solisti, manji vokalni i instrumentalni sastavi. Brojna… »

"Ovčarsko-kablarska bajka":Knjiga koju deca rado čitaju

Pravda 23.02.2017
Raša Popov je neko ko je oduvek bio zadužen za dečije osmehe, ali i neko ko na najlepši način edukuje našu decu, već generacijama. Najnoviji roman Raše Popova "Ovčarsko-kablarska bajka", donosi snažnu priču o ljubavi, socijalnoj nepravdi i… »