Kultura arhiva vesti 23.02.2017

Prodato 55.000 karata za Fest

RTV 23.02.2017
BEOGRAD - Slavna glumica Monika Beluči otvoriće sutra u Sava centru 45. Fest, nakon čega će biti prikazan film "Na mlečnom putu" Emira Kusturice, a organizatori ističu veliko interesovanje publike za sve filmove i do 5. marta očekuju 40 inostranih… »

Vučić se sastaje sa Monikom Beluči

N1 Info 23.02.2017
Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić primiće proslavljenu filmsku glumicu Moniku Beluči, koja će boraviti u Beogradu povodom svečanog otvaranja FEST-a. Susret, kojem će prisustvovati i reditelj Emir Kusturica, održaće se u petak, u… »

Internet klub Ljig obeležio 18 godina rada

RTS 23.02.2017
U svečanom holu Univerzitetske biblioteke "Svetozar Marković" obležena je 18. godišnjica rada Internet kluba iz Ljiga. Ova specifična nevladina organizacija, koja svojim delovanjem na teritoriji čitave Republike Srbije promoviše korišćenje… »

Knjiga koja dva veka nikoga ne ostavlja ravnodušnim: Da li će misterija biti rešena?

Pravda 23.02.2017
Pre gotovo dva veka, iz pera najmlađe sestre Bronte potekla je nezaboravna priča o ženi koja se nepokolebljivo bori za svoju samostalnost, kršeći sve društvene norme. "Stanarka napuštenog zamka" je roman koji iz godine u godinu ne gubi na… »

"Novosti" vas vode u pozorište; Poznati dobitnici

Večernje novosti 23.02.2017
"Novosti" vas ponovo vode u pozorište. Četiri čitaoca koja pošalju SMS dobiće po dve karte za dve predstave Beogradskog dramskog pozorišta. Dobitnici su: "Novosti" vas ponovo vode u pozorište! Četiri čitaoca koj a pošalju SMS dobiće po dve… »

Filmovi za sladokusce i posvećenike

Danas 23.02.2017
"Cilj nam je da se Fest u narednim godinama nametne kao ključni regionalni festival. Ali na tome ima još mnogo da se radi", kaže u razgovoru za Danas Mladen Đorđević, reditelj i selektor Festa. Najveći domaći filmski festival koji u petak, 24… »

"Poslednji veliki intelektualac potonule Jugoslavije"

Danas 23.02.2017
U istorijskoj retrospekciji jugoslovenstva Predrag Matvejević jedan od tragičnih junaka. Njegovi pokušaju da se uspostavi dijalog o realitetu države koja je bila u dubokoj krizi nisu uspeli. Tako je ocenila sinoć istoričarka Branka Prpa njegov… »

Đorđe Balašević, klasik usmene lektire kao žrtva večite teorije da je više onih koji ga ne vole

Nedeljnik 23.02.2017
Poslednja turneja se desila u nekom paralelnom svetu medijske tišine, namernog ignorisanja, tako logičnog u Srbiji, i nasuprot svim marketinškim postulatima, gde je prodaja ulaznica uvek proporcionalna reklami. Kada bismo sumirali pop kulturu u… »

"Ovčarsko-kablarska bajka":Knjiga koju deca rado čitaju

Pravda 23.02.2017
Raša Popov je neko ko je oduvek bio zadužen za dečije osmehe, ali i neko ko na najlepši način edukuje našu decu, već generacijama. Najnoviji roman Raše Popova "Ovčarsko-kablarska bajka", donosi snažnu priču o ljubavi, socijalnoj nepravdi i… »

Obnova spomenika

Večernje novosti 23.02.2017
Vladan Vukosavljević na konferenciji u Tirani. NA sastanku sa hrvatskom ministarkom Ninom Obuljen Koržinek, tokom redovne godišnje Konferencije saveta ministara kulture zemalja jugoistočne Evrope u Tirani, naš ministar Vladan Vukosavljević je… »