Politika arhiva vesti 23.02.2017

BiH predala Hagu zahtev za reviziju presude

Danas 23.02.2017
Dodik: Izetbegović uvodi novu praksu ponašanja. Delegacija Bosne i Hercegovine predvođena Dejvidom Šeferom, Fon van den Bzenom i Sakibom Softićem predala je zahtev za reviziju presude BiH protiv Srbije. Delegacija BiH je privatnim automobilom stigla… »

O parlamentarnim izborima do ponedeljka

RTV 23.02.2017
BEOGRAD - Odluka o održavanju parlamentarnih izbora biće doneta tokom vikenda, najkasnije do ponedeljka, rekao je premijer Aleksandar Vučić. "Odluka će biti doneta najkasnije do ponedeljka", rekao je Vučić novinarima na Beogradskom sajmu. Vučić… »

EU impresionirana odnosom Srbije prema izbeglicama

Mondo 23.02.2017
Evropska unija je impresionirana načinom na koji srpske vlasti rešavaju pitanje migrantske krize, kao i ekonomskim reformama, poručio je generalni direktor za proširenje Evropske komisije Kristijan Danijelson. Danijelson je nakon uručenja 82 vozila… »

Marković: Raspisati i parlamentarne izbore

RTS 23.02.2017
Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma predložio je premijeru Aleksandru Vučiću da se u Srbiji, zajedno sa predsedničkim, raspišu i parlamentarni izbori. Razlog za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora je učvršćivanje… »

Čanak: Učinićemo sve da Vučić ne postane predsednik

RTS 23.02.2017
Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da će njegova stranka učiniti sve što je u njenoj mogućnosti da predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić ne postane predsednik Srbije i apelovao na demokratsku opoziciju… »

Vulin: Evropa mora da zauzme jedinstven stav o migrantskoj krizi

RTS 23.02.2017
U Srbiji trenutno boravi oko 7.000 migranata. Evropa mora da zauzme jedinstven politički stav kada je u pitanju migrantska kriza jer će se, u suprotnom, postaviti pitanje njenog budućeg autoriteta i budućnosti, poručio je ministar Aleksandar Vulin… »

Budimpešta stala iza lidera SNS: Orban podržao odluku SVM o podršci Vučiću

Kurir 23.02.2017
SUBOTICA - Mađarski premijer Viktor Orban danas je, tokom susreta sa predsednikom Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvanom Pastorom, podržao odluku te stranke o podršci predsedničkoj kandidaturi Aleksandra Vučića. Orban, koji je i lider… »

Šešelj: Ulazim sa Vučićem u drugi krug predsedničkih izbora

RTS 23.02.2017
Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izrazio je uverenje da će na predsedničkim izborima ući u drugi krug, zajedno s kandidatom vladajuće koalicije, Aleksandrom Vučićem. "Po pocenama SRS naša politička situacija je povoljna i… »

Šabić: Podaci o građanima "cure" iz državnih organa

N1 Info 23.02.2017
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić izjavio je da podaci o ličnosti najčešće "cure" upravo iz institucija gde bi trebalo da budu najsigurniji, a to su državni organi, prenosi list Danas… »

Nijedan građanin Srbije ne može da dobije azil u Nemačkoj

Radio 021 23.02.2017
Ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman izjavio je da je Srbija je zemlja bezbednog porekla i da nijedan građanin ne može dobiti azil. Ditman je to rekao na konferenciji na kojoj je predstavljen program "Osnaživanje mladih romskih prodica", koji se… »