Politika arhiva vesti 23.02.2017

BiH predala Hagu zahtev za reviziju presude

Danas 23.02.2017
Dodik: Izetbegović uvodi novu praksu ponašanja. Delegacija Bosne i Hercegovine predvođena Dejvidom Šeferom, Fon van den Bzenom i Sakibom Softićem predala je zahtev za reviziju presude BiH protiv Srbije. Delegacija BiH je privatnim automobilom stigla… »

Palmin udar na Ivicu: Fajt u koaliciji, Marković okrenuo leđa Dačiću?

Kurir 23.02.2017
Dragan Marković Palma sapleo je koalicionog partnera Ivicu Dačića i mimo njegovog znanja predložio raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora! Dačić je i prošle nedelje, kao i mnogo puta dosad, rekao da je protiv izbora, ali je Palma to… »

Stefanović: EU prepoznala napore Srbije

Blic 23.02.2017
Evropska unija je prepoznala napore i rezultate Srbije u borbi protiv ilegalnih migracija, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, navodeći podatak da je tokom migrantske krize uhapšeno 2.300 krijumčara. - To je borba koja… »

Marković: Raspisati i parlamentarne izbore

RTS 23.02.2017
Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma predložio je premijeru Aleksandru Vučiću da se u Srbiji, zajedno sa predsedničkim, raspišu i parlamentarni izbori. Razlog za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora je učvršćivanje… »

Čankov apel: Na izbore sa zajedničkim kandidatom

RTV 23.02.2017
NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je danas da će njegova stranka učiniti sve što je u njenoj mogućnosti da predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić ne postane predsednik Srbije i… »

Vulin o izveštaju Amnestija: Zlonamerno i neistinito

N1 Info 23.02.2017
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je da je izveštaj Organizacije za zaštitu ljudskih prava Amesti internešnal zlonameran i neistinit. "Izveštaj je napravljen sa ciljem da se opere savest velikih… »

Orban podržao odluku SVM o podršci Vučiću

RTS 23.02.2017
Mađarski premijer Viktor Orban podržao je odluku Saveza vojvođanskih Mađara da podrže predsedničku kandidaturu Aleksandra Vučića. Orban, koji je i lider mađarske vladajuće stranke Fides, u Budimpešti je primio predsednika SVM Ištvana Pastora… »

Šešelj: Ulazim sa Vučićem u drugi krug izbora

Beta 23.02.2017
Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj danas je izrazio uverenje da će na predsedničkim izborima ući u drugi krug, zajedno s kandidatom vladajuće koalicije, Aleksandrom Vučićem. "Po procenama SRS naša politička situacija je povoljna… »

Šabić: Podaci o građanima "cure" iz policije, ministarstva, zdravstvenih ustanova...

Blic 23.02.2017
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljuba Šabić izjavio je da podaci o ličnosti najčešće "cure" upravo iz institucija gde bi trebalo da budu najsigurniji, a to su državni organi, prenosi list "Danas"… »

Ditman: Nijedan građanin Srbije ne može dobiti azil u Nemačku

Nova ekonomija 23.02.2017
Ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman izjavio je da je Srbija je zemlja bezbednog porekla i nijedan srpski građanin ne može dobiti azil, 99 odsto prijava i tražilaca azila nije uspešno u tome. Ditman je to rekao na konferenciji na kojoj je… »