Nauka & Tehnologija arhiva vesti 23.02.2017

Zašto mobilni ne treba nositi u džepu

Radio 021 23.02.2017
Doktorka Dever Dejvis upozorava na rizike nošenja mobilnog telefona uz kožu i izložene delove tela. Dejvisova je pokazala snimke mamografa 39-godišnje Kineskinje koja živi u Americi, vegetarijanke iz Kalifornije koja je imala nekoliko formiranih… »

Probajte The Ghost Recon: Wildlands besplatno – počinje open beta

B92 23.02.2017
Ne propustite priliku da isprobate najnoviju igru iz Ubisoftove kuhinje već danas! Beta dolazi na Playstation 4, PC i Xbox One. U svetlu uvođenja poreza na Steam igre, ovo je sjajna prilika da besplatno odigrate nešto pre nego što to i platite (i… »

Stigao je novi Iron Fist video!

B92 23.02.2017
Ako ste fan Marvela i superherojskih serija koje izlaze u saradnji sa Netflixom, onda sigurno jedva čekate Iron Fista. Do sada smo gledali Džesiku Džouns, Luk Kejdža i Daredevila a na redu je i poslednji član Defendersa. Dok čekamo izlazak kompletne… »

Srpska igra Hellion stiže na Steam Early Access

B92 23.02.2017
Srpski studio Zero Gravity vredno radi na svojoj svemirskoj FPS survival igri slavnog imena Hellion. U slavu izlaska na Steam Early Access, objavljen je i novi sinematik. Po rečima developera Hellion je ambiciozna igra na kojoj rade već dve godine. Kako… »

Danford: Rusija ovakve stvari nije radila od kad sam ja bio kapetan!

Pravda 23.02.2017
Načelnik komiteta načelnika štabova Oružanih snaga SAD general Džozef Danford otkrio je da njegova zemlja želi da stekne prednost nad Rusijom u oblasti klasičnog naoružanja. U govoru koji je održao na konferenciji Bruklingskog instituta u… »

Overwatch pro igrač Kephrii naleteo na svog dvojnika hakera

B92 23.02.2017
Kephrii je pro Overwatch igrač a poznat je i kao najbolji Widowmaker na svetu. To je dovoljno da neki lik poželi da oseti deo slave uzimajući njegovo ime i koristeći varanje. Kad je naleteo na svog dvojnika koji koristi aimbot pomaganje kako bi imao… »

Sačuvano još 50.000 semenki u sefu "u slučaju apokalipse"

N1 Info 23.02.2017
Oko 50.000 novih uzoraka biljnog semena iz celog sveta pohranjeno je u najveću banku semena na svetu, otvorenu pre desetak godina na arktičkom ostrvu "za slučaj apokalipse". Najveća banka biljnih gena na svetu otvorena je da u slučaju ratova ili… »

Prijavite se za GameUp Indie Showcase powered by Play!Zine

B92 23.02.2017
Drago nam je da najavimo treći po redu GameUp, događaj posvećen lokalnoj development zajednici, sa ciljem upoznavanja i umrežavanja profesionalaca, entuzijasta i ljubitelja igara. GameUp je pokrenut sa namerom da promoviše i osnaži lokalnu game… »

Novi procesor za najjače telefone

Mondo 23.02.2017
Samsungov novi mobilni procesor će se uskoro pojaviti u odabranim telefonima. Samsung je najavio novi procesor za mobilne telefone visoke klase sa osam jezgara po imenu Exynos 9 Series 8895, koji će sigurno pokretati odeđene telefone koji dolaze… »

Nastavnik izbačen iz aviona zbog verske pripadnosti

Radio 021 23.02.2017
Nastavnik islamske veroispovesti iz Nit Port Talbota u Velsa doživeo je neprijatnost, nakon što su mu zabranili da se ukrca u avion za Ameriku u sklopu školskog izleta. Juhel Miah iz Velsa prvo je leteo u Rejkjavik na Islandu, da bi tamo preseo na… »