Nauka & Tehnologija arhiva vesti 23.02.2017

Kako bi mogao da izgleda život na "Zemljinim dvojnicima"

Press 23.02.2017
Lisa Kalteneger, koja je među vodećim svetskim stručnjacima na polju egzoplaneta i potencijala za postojanje života izvan Zemlje i direktorka Instituta “Karl Sagan” na Kornel univerzitetu, objašnjava kako bi mogao da izgleda život na… »

Inženjer NASA tvrdi da će izgraditi koloniju na Marsu uz pomoć štampača

Press 23.02.2017
Zaboravite Mesec. Sledeća destinacija za ljudsku vrstu je Mars. Profesor Berok Košnevis sa Univerziteta u Kaliforniji sarađuje sa NASA od 2011. godine o mogućem pravljenju kolonija na crvenoj planeti. foto: blic.rs U 2004. godini profesor je otrkio… »

Poznati WoT igrač umro tokom partije uživo

Mondo 23.02.2017
PoShYbRiD je bio veoma popularna ličnost u World of Tanks zajednici, a umro je tokom celodnevnog strima, koji je organizovan u dobrotvorne svrhe…. Poznati World of Tanks igrač i strimer, Brajan “Poshybrid” Vinou, preminuo je prilikom celodnevnog… »

Zlatna luka sveta

RTS 23.02.2017
Razvojni put zemlje lala i vetrenjača počeo je u 17. veku, zlatnom dobu Holandije, kada su slavni pomorski i trgovački pohodi otvorili čitav novi svet egzotičnih predmeta, materijala i zagonetnih začina. Međutim, nije bilo lako razviti privredu u… »

Nauka o posledicama bombardovanja Srbije

RTS 23.02.2017
Na Hemijskom fakultetu u Beogradu čula se reč struke i nauke o posledicama NATO bombardovanja Srbije 1999. godine. Naučnostručnu raspravu u kojoj su učestvovali istraživači različitih specijalnosti organizovali su Društvo fizikohemičara Srbije i… »

Aforizmi Nikole Pašića

RTS 23.02.2017
Nikola Pašić je kontroverzna ličnost srpske istorije. Još za života je bio slavljen i osporavan. I u naše vreme javnost i neki istoričari imaju podeljeno ili nedefinisano mišljenje. U Srbiji, čini se, vrlo lako se dođe do dileme: genije ili… »

Nezvanični LineageOS 13.0 dostupan za Xiaomi Redmi Note 4!

Pametni telefoni 23.02.2017
Pojavio se LineageOS za Redmi Note 4 i možemo vam reći da je poprilično stabilan… Xiaomije relativno skoro lansirao Redmi Note 4 koji je opremljen Snapdragon 625 čipestom, a već on je već popularan na XDA forumu, pogotovo kod onih članova koji su… »

Šta znači “OTA Update”? [Windows Phone/Android/iOS]

Pametni telefoni 23.02.2017
Evo šta znači OTA update i još po neka informacija o tome… Nekada se nadogradnja sistema nije vršila putem WiFi konekcije, već putem računara ili putem određenih procedura koje uopšte nisu lake. Primera radi, iOS je ranije zahtevao iTunes i… »

Zlatne karte će sada biti vidljive u Hearthstone Areni

B92 23.02.2017
Kolekcionari će sada moći da se pokazuju i u Areni. Sinoć smo pisali o velikom broju promena koje će veoma uskoro zadesiti Arena mod u Hearthstoneu – Arena ulazi u Standard format, smanjuje se procenat Common karata, povećava se broj… »

Samsungov novi tablet oštar napad na ajped

Blic 23.02.2017
Samsung na sajmu u Barseloni možda neće predstaviti novi Glaxy S8, ali su spremili podjedanko dobru zamenu. Izvesno je da će premijeru imati njihov novi tablet, a slike i do sada poznate informacije o modelu Galaxy Tab S3 najavljuju oštru borbu na… »