Nauka & Tehnologija arhiva vesti 23.02.2017

IEM Katowice dan 1: ROX obezbedio prolazak u plej-of

B92 23.02.2017
Juče smo u prvom danu mečeva na IEM Katowice videli još jednu slabu predstavu Evropskih timova. ROX Tigers, tim koji se trenutno nalazi na osmoj poziciji u LCK ligi, pobedio je H2k-Gaming, jednu od najboljih evropskih ekipa u BO3 serijama i… »

Sistem sa 10 banova stiže sredinom sezone i na javne servere

B92 23.02.2017
Iako se sistem sa 10 banova već uveliko koristi na profesionalnoj sceni, dugo nije bilo govora o tome kada će biti primenjen i na ostatak LoL zajednice. Aktuelni League of Legends peč je verzija 7.3, ali Riot već razmišlja o budućnosti. Andrej… »

Niste mogli da odlučite koju fotku da izbacite, dosađivali ste sebi i drugima, pa je Instagram odlučio da to reši (foto)…

Telegraf 23.02.2017
Iz Instagrama su naveli i nekoliko ideja koje bi mogle da iskoriste pun potencijal nove opcije. Instagram je danas svim korisnicima omogućio objavljivanje više fotografija u jednom postu koje će biti sortirane kao album kroz koji će moći da se… »

Instagram omogućio više fotografija i videa u jednom upisu

Benchmark 23.02.2017
Šta biste radili ukoliko ste želeli da postavite više od jedne fotografije na Instagramu? Možete da kreirate kolaž ali to neće funkcionisati ukoliko ste želeli da svaka fotografija bude primećena u svom punom sjaju, pa je jedina opcija bila da… »

Objavljen Nintendo Switch Unboxing video

Benchmark 23.02.2017
Već smo mogli da vidimo da je neko dobio primerak Nintendo Switch konzole dve nedelje pre zvaničnog pokretanja od neimenovanog prodavca. Osoba koja je dobila konzolu podelila je neke fotografije i video fajlove, da bi se kasnije utvrdilo da je primerak… »

Radioaktivni oblak nad Evropom: Uzrok zračenja ruska podmornica?

Press 23.02.2017
Stručnjaci pokušavaju da otkriju izvor malih količina nuklearnog zračenja koje se pojavilo iznad Evrope tokom januara ove godine. foto: b92.net Francuski Institut za radiološke i nuklearne rizike IRSN objavio je 13. februara da je u nižim slojevima… »

Srbija uvodi porez na video-igrice koje se kupuju preko interneta: Od aprila ćete ih papreno plaćati

Telegraf 23.02.2017
Video-igrice koje se kupuju preko Steama će poskupeti zbog novog poreza koji Srbija uvodi. Steam, najveći prodavac video-igrica na internetu, objavio je vest da će u deset zemalja, uključujući i Srbiju, igrice poskupeti za pet do čak 20 procenata… »

Jide će lansirati "Remix OS for Mobile" i tako omogućiti Android telefonima da postanu računari! (VIDEO)

Pametni telefoni 23.02.2017
Uskoro ćemo moći da bez problema koristimo Android telefon kao bazu za desktop Android računar. To znači, povežeš tastaturu, miša i monitor sa telefonom dobio si Android desktop računar! Tek tako... Jide je kompanija koja nas je u više navrata… »

Program 15. jubilarne PRO.PR konferencije!

Nova energija 23.02.2017
PRO PR konferencija ove godine obeležava 15. jubilarno izdanje koje će se održati od 6. do 9. aprila u Termama Tuhelj. Kao i svake godine do sada, konferencija nudi bogat program ispunjen predavanjima stručnjaka iz područja odnosa s javnošću i… »

Istraživači: Mladi se danas manje bave kriminalom nego pre

Radio 021 23.02.2017
Danski istraživači otkrili su kako se današnja deca ponašaju najbolje od svih ranijih generacija mladih. "U Danskoj posmatramo trend koji pokazuje da mladi sve više poštuju zakone", izjavila je Ranva Moler Tomsen, analitičarka za danski savet za… »