Nauka & Tehnologija arhiva vesti 23.02.2017

Daj šta daš – Samsung uskoro počinje prodaju popravljenih Galaxy Note7 telefona

Sandžak haber 23.02.2017
Iako je Galaxy Note8 telefon u izradi i trebao bi da bude objavljen u drugoj polovini godine, izgleda da južnokorejska kompanija nije završila sa Galaxy Note7 uređajem. Podsetićemo, on je bio povučen zbog problema sa baterijom. Kako navodi The Korea… »

Team Liquid pravi promene u pokušaju da spase sezonu

B92 23.02.2017
Glavni direktor LoL ekipe Team Liquid, Stiv Arhanset, objavio je na svom Fejsbuku da će tim pokušati da iskoristi pauzu za vreme trajanja IEM Katowice turnira kako bi testirali nove igrače i rotirali pozicije između postojećih igrača. Po internetu… »

Apple je u ovo čudo uložio 5 milijardi dolara: Uskoro se otvara nova zgrada, a kada vidite šta sve ima, zanemećete (foto)…

Telegraf 23.02.2017
Apple će u aprilu započeti preseljavanje svojih 12.000 radnika iz sedišta u Kupertinu u Kaliforniji, a taj proces će trajati šest meseci. Kompanija Apple namerava u aprilu da otvori svoje novo sedište vredno pet milijardi dolara, iako radovi još… »

Dota 2 sezona 3 Starseries na programu

B92 23.02.2017
Danas je startovala završnica Starseries sezone 3 u Šangaju gde će osam ekipa odmeriti snage u borbi za nagradni fond od 300 000$. U sledeća tri dana imate priliku da gledate Wings, OG, Team Liquid, Team Secret, VG.J, iG Vitality, Digital Chaos i TNC… »

Koraci do dobrog internet sajta

PC Press 23.02.2017
Neki bi samo da ih dizajniraju, neki bi samo da ih programiraju… A ti internet sajtovi, da bi bili oni pravi, zaslužuju i da neko razmišlja o njihovom konceptu i sadržaju… Krajem devedesetih godina prošlog veka, jedan poznanik me je, znajući da… »

Otkriven logo AMD Vega grafika, više detalja na Capsaicin 2017

Benchmark 23.02.2017
AMD je u svom saopštenju za novinare danas naveo da će na predstojećem Capsaicin Live 2017 događaju koji će se održati na marginama Game Developers Conference gejming konferencije, biti otkriveni uzbudljivi novi detalji vezani za Vega grafičke… »

Objavljen prvi gejmplej snimak iz igre Elder Scrolls Online Morrowind

Benchmark 23.02.2017
Bethesda je upravo objavila prvi gejmplej trejler iz predstojeće ekspanzije The Elder Scrolls Online Morrowind. Video nam pruža prvi pogled na to kako ostrvo Vvardenfell izgleda u predstojećoj MMO igri. Uz video je objavljeno i nekoliko screenshot-ova… »

Devet od deset Windows 10 računara već pokreće Anniversary Update

Benchmark 23.02.2017
Microsoft je naporno radio na tome da korisnici Windowsa 10 instaliraju Anniversary Update nadogradnju operativnog sistema, ističući njene mogućnosti s vremena na vreme, a izgleda da se rad konačno isplatio. Statistika koju je AdDuplex obezbedio za… »

Švedski telekom gigant odbija da blokira The Pirate Bay

Benchmark 23.02.2017
Prošle nedelje je sud u Švedskoj doneo odluku o blokadi sajta The Pirate Bay, ali se ta odluka neće tako brzo raširiti uprkos željama vlasnika autorskih prava. Telekom gigant Telia je poručio da se presuda ne odnosi na njih pa sada vlasnici… »

Evleaks objavio finalni render LG G6 telefona

Benchmark 23.02.2017
Svega smo nekoliko dana udaljeni od Svetskog mobilnog kongresa (MWC 2017) na kome će brojne kompanije predstaviti svoje nove telefone. LG će biti među njima i predstaviće svoju novu uzdanicu, LG G6 telefon. LG je već objavio nekoliko tizera koji su… »