Izvor: Alo arhiva vesti 24.02.2017

Štrajk zbog malih plata kod Italijana

Alo 24.02.2017
Većina zaposlenih u italijanskom preduzeću "Manjeti Mareli" u Kragujevcu, koje je dobavljač "Fiat-Krajsler automobila Srbija", nastavila je danas štrajk zbog malih plata. U Savezu samostalnih sindikata Kragujevca Beti je rečeno da u štrajku koji je… »

Izetbegović: Spreman sam povući prvi potez ka normalizaciji

Alo 24.02.2017
Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović izjavio je večeras da je spreman da povuče prvi potez koji će voditi ka normalizaciji situacije u Bosni i Hercegovini. On je rekao da će to učiniti vrlo rado, ali je dodao da misli da će… »

Ustaše bi opet da nas kolju

Alo 24.02.2017
U Vukovaru se na ulicama i trgovima ponovo pojavilo "Srpsko porodično stablo" - grafit koji vređa Srbe, a fotografije su se proširile i na društvenim mrežama. Grafit ima crnu podlogu na kojoj je iscrtano stablo sa obešenim telima uz tekst "Serbian… »

Istopolni brakovi sad i u Sloveniji!

Alo 24.02.2017
Slovenija je odobrila istopolne brakove po zakonu koji istopolnim parovima daje uglavno ista prava kao i heteroseksualnim, ali bez parava da usvajaju decu. Direktor matične službe u Mariboru Ksenija Klampfer rekla je da će prvi istopolni brak u tom… »

Neodgovorno ponašanje Izetbegovića

Alo 24.02.2017
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da je podnošenje zahteva MSP-u za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije za genocid neodgovoran potez, kojim je stvorena veoma loša atmosfera, pre svega u BiH. Vučić je to rekao u… »

Poternica za prevodiocem

Alo 24.02.2017
Crnogorske vlasti raspisale su poternicu za Ananijem Nikićem, prevodiocem opozicionog Demoratskog fronta, zbog sumnje da je bio deo logističke mreže koja je za 16. oktobar prošle godine pripremala terorističke napade u Podgorici. Za Nikića… »

Nadam se skorom oslobađanju mog prijatelja

Alo 24.02.2017
Bivši hrvatski predsednik Stjepan Mesić izjavio je danas da se nada da će lider Alijase za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj, kojeg Srbija tereti za ratne zločine protiv civilnog stanovništva na KiM 1998. i 1999. godine, uskoro biti na slobodi… »

U reviziji tužbe stenogrami VSO?

Alo 24.02.2017
Nevenka Tromp izjavila je da bi za reviziju presude Međunarodnog suda pravde u Hagu po tužbi BiH protiv Srbije za genocid, mogli biti iskorišćeni i stenogramski zapisi Vrhovnog saveta odbrane koji su postali dostupni javnosti u martu 2011. Profesorka… »

U Crnoj Gori 54 milionera!

Alo 24.02.2017
U Crnoj Gori ima 54 milionera, a najbogatiji medju njima je gradjanin čiji je štedni ulog blizu 14 miliona evra. Na kraju prošle godine 54 građanina imalo je depozite od milion i više evra. Prema raspoloživim podacima dostavljenim od banaka… »

Ubio oca drškom lopate!

Alo 24.02.2017
Tridesetsedmogodišnji muškarac uhapšen je u mestu Dol na Hvaru zbog sumnje da je danas do smrti istukao sedamdesetšestogodišnjeg oca drškom lopate. Policija je dojavu o ubistvu dobila oko 15.00 časova. Sin i otac su navodno bili sami u porodičnoj… »