Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 24.02.2017

Srbija u ponedeljak otvara dva poglavlja

Glas Amerike 24.02.2017
U ponedjeljak Srbija otvara dva nova poglavlja pregovora o prijemu u Evropsku uniju - poglavlje 26, čije otvaranje je u decembru prošle godine zaustavljeno primjedbama Hrvatske i poglavlje 20, koje se odnosi na industrijsku proizvodnju i… »

Danijelson: 65% trgovinske razmene Srbije sa EU

Glas Amerike 24.02.2017
Generalni direktor Generalnog direktorata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o priključenju Kristijan Danijelson nalazi se u dvodnevnoj poseti Srbiji - tokom dana on je posetio Centar za prihvat migranata u Obrenovcu, Termoelektranu Nikola Tesla… »

Papa: Bolje biti ateista nego licemerni katolik

Glas Amerike 24.02.2017
Papa Franja je poručio svojim sledbenicima da je bolje biti ateista nego jedan od „mnogobrojnih“ katolika-licemera koji vode dvostruki život. „Mnogo katolika spada u tu kategoriju“, rekao je papa u Vatikanu. „Ima onih koji kažu – ja sam… »

Za programe prekogranične i transnacionalne saradnje 284 miliona evra od EU

Glas Amerike 24.02.2017
Evropska unija je za prekogranične i transnacionalne projekte u kojima Srbija može da učestvuje, izdvojila 284 milion evra za budžetski period 2014-2020, rečeno je u četvrtak na Četvrtom regionalnom forumu o prekograničnoj saradnji, održanom u… »

Vlasnici malih preduzeća očekuju poreske olakšice od Trampa

Glas Amerike 24.02.2017
Vlasnici jedne lokalne štamparije u Arizoni očekuju od predsednika Donalda Trampa da smanji poreze i poboljša poslovnu klimu u SAD. Novinar Glasa Amerike Majk O’Saliven razgovarao je sa vlasnicima, koji su glasali za Trampa i njihovim sinom – koji… »

Forografije dana

Glas Amerike 24.02.2017
Iračke snage, koje pomažu SAD preuzele su kontrolu nad aerodromom u Mosulu od ekstremista Islamske države.… »

Tramp ponovo napao medije

Glas Amerike 24.02.2017
Na početku svog kratkog govora na konferenciji za Konzervativnu političku akciju, predsednik Tramp je ponovio svoje nedavne napade na medije, tvrdeći da novinarima ne može da bude dozvoljeno da koriste anonimne izvore. Međutim, novinari rutinski… »

Spoljna politika Marin Le Pen: Francuska na prvom mestu

Glas Amerike 24.02.2017
Francuska predsednička kandidatkinja Marin Le Pen, koja vodi u predsedničkoj trci, ove nedelje je ponudila javnosti uvid u to kako bi izgledala francuska spoljna politika u slučaju da bude izabrana. Le Pen je otkazala sastanak sa jednim od visokih… »

Trampova spoljna politika menja međunarodne odnose

Glas Amerike 24.02.2017
Predsednik Donald Tramp je obećavao velike promene u spoljnoj politici dok je vodio kampanju - pronalaženje zajedničkog jezika sa Rusijom, oštriji pristup prema Iranu i Kini i jaču podršku izraelskom lideru Benjaminu Netanjahuu. Medjutim, mesec dana… »

Orban: Crnu Goru što pre u EU

Glas Amerike 24.02.2017
Crnogorski premijer Duško Marković koji je u petak boravio u Budimpešti, podsjetio je da je Mađarska medju prvima ratifikovala Protokol o pristupanju Crne Gore NATO-u i da ta zemlja nastavlja da pruža nesebičnu podršku na evroatlantskom putu Crne… »