Kultura arhiva vesti 24.02.2017

Monika Beluči otvorila 45. Fest

RTV 24.02.2017
BEOGRAD - Dragi Beograde, festival je otvoren - ovim rečima je večeras u Sava Centru slavna glumica Monika Beluči, otvorila 45. Međunarodni filmski festival - Fest, u okviru koga će do 5. marta biti premijerno prikazano 95 filmova. Beluči je pre… »

Monika Beluči u Beogradu: Zbog Kuste volim Srbiju (foto/ video)

Večernje novosti 24.02.2017
Monika Beluči uz Emira Kusturicu i Slobodu Mićalović predstavila film “Na mlečnom putu”: Sa Emirom se čovek nikada ne dosađuje, i nije slučajno što ga zovemo profesorom. ODMAH po dolasku u Beograd, italijanska zvezda Monika Beluči, glavna… »

Zoran Pešić Sigma dobitnik Sterijine nagrade za dramski tekst

Beta 24.02.2017
Književnik Zoran Pešić Sigma iz Niša dobitnik je ovogodišnje nagrade Sterijinog pozorja za najbolji originalni domaći dramski tekst, za delo “Ulica usamljenih automobila”. Žiri su činili dramaturškinja Kata DJarmati, rediteljka Jelena Bogavac… »

Mlade balerine najavile BFI

RTV 24.02.2017
BEOGRAD - Na koktelu, priređenom sinoć u Nacionalnoj fondaciji za igru, u organizaciji Delegacije Evropske unije i Beogradskog festivala igre, mladi igrači izveli su koreografiju maestra Marka Ferinija i time najavili 14. Beogradski festival igre… »

Premijera Časa anatomije Andraša Urbana u utorak u SNP-u

Beta 24.02.2017
Predstava "Čas anatomije", po motivima dela Danila Kiša i u režiji Andraša Urbana, biće premijerno izvedena 28. februara na sceni Srpskog narodnog pozorišta (SNP) iz Novog Sada, rečeno je danas na konferenciji za novinare u SNP-u. Andraš Urban je… »

Film o Gotovini: Za veće pare pristaju da igraju Srbe

B92 24.02.2017
Prvi problem tokom snimanja filma o hrvatskom generalu i haškom optuženiku Anti Gotovini, pojavio se kada produkcija nije mogla da obezbedi statiste koji bi glumili srpske snage, odnosno "četnike", kako ih nazivaju mediji u Hrvatskoj. Problem je rešen… »

Maler na stepenicama filharmonijskog teatra

B92 24.02.2017
Na trećem u nizu filharmonijskih pozorišnih koncerata tokom kojih se čitaju pisma čuvenih kompozitora, glumci Tamara Krcunović i Vladimir Aleksić su zajedno sa muzičarima ispričali priču o Gustavu i Almi Maler. Rediteljska „palica" Gordana… »

Otvoren 45. Fest

Politika 24.02.2017
„Dragi Beograde, festival je otvoren” – ovim rečima je na srpskom jeziku večeras u Sava Centru slavna glumica Monika Beluči, otvorila 45. Međunarodni filmski festival - Fest, u okviru koga će do 5. marta biti premijerno prikazano 95 filmova… »

Jubilej Karla Maja i Vinetua

Studio B 24.02.2017
U okviru Književnog kafea Goethe-Instituta u Beogradu, glumac Gojko Mitić predstavio je svoju nedavno objavljenu autobiografiju. Srpski glumac i režiser Gojko Mitić, koji je najveći deo radnog veka proveo u Nemačkoj, ubraja se među najpoznatije… »

Autorka "Arzamasa" Ivana Dimić razgovarala sa čitaocima u Nišu i Leskovcu

Blic 24.02.2017
Dobitnica Ninove nagrade Ivana Dimić posetila je Niš i Leskovac, gde je predstavljen njen roman "Arzamas", i razgovarala je sa čitaocima. Dobitnica Ninove nagrade za roman godine prvo je u utorak, 21. februara, u 18 sati svečano otvorila Svetosavski… »