Arhiva » Vesti » Mondo 24.02.2017

Sezonske ski-karte važe i u Srbiji i u Crnoj Gori

Oni koji imaju sezonske ski-karte za skijališta u Srbiji moći će da uživaju u trodnevnom skijanju u crnogorskim skijalištima, i obrnuto.

Mondo petak, 24. februar 2017.  |  Beta

Foto: Guliver/Getty/Thinkstock

Vlasnici sezonskih karata za ski-centre Kopaonik, Stara planina ili Tornik, na Zlatiboru, od danas imaju pravo na tri uzastopna dana besplatnog skijanja u jednom od ski-centara Crne Gore - Savin kuk, Kolašin 1.450 ili Vučja, a tu mogućno

Vlasnici sezonskih ski-karata će dobiti vaučer za korišćenje te ponude, što je omogućeno potpisivanjem sporazuma na Sajmu turizma u Beogradu o poslovnoj saradnji Skijališta Srbije i Ministarstva održivog razvoja i turizma Crne Gore.

Vršilac dužnosti direktora Skijališta Srbije Dejan Ćika rekao je da će sporazum doneti i razmenu iskustava što će doprineti boljoj saradnji.

"Na ovaj način će porasti broj turista između ove dve zemlje, a skijaši će moći da vide kako posluje konkurencija i da svojim predlozima doprinesu razvoju turizma", dodao je on.

Generalna direktorka za turistički razvoj i standarde u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Crne Gore Olivera Brajović rekla je da je ovim ugovorom omogućeno turistima da "upoznaju planine i izazove koje nude dve zemlje i da će se poveća turistički promet".

Pomoćnica ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Renata Pindžo istakla je da Srbija i Crna Gora imaju planove zajedničkih projekata, kao što su biciklističke staze i gastronomske i rute kulture.

"Ovaj region ima perspektivu u turizmu, i beleži stope rasta daleko veće i daleko brže od drugih u Evropi", rekla je Pindžo.

Sajam turizma: Srbi opet hoće u Tursku i Egipat!


Objavljeno na sajtu mondo.rs »
Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Vlasnicima sezonskih ski-karata besplatno skijanje i u Crnoj Gori

Večernje novosti petak, 24. februar 2017.

Komentari


©2018 Netmark d.o.o.