Društvo arhiva vesti 05.03.2017

Ivanišević: U Srbiji oko 7.000 migranata

Večernje novosti 05.03.2017
U Srbiji je nalazi oko 7.000 migranata, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Ivanišević. Nema dokaza da su deca imigranti žrtve seksualnog zlostavljanja. U Srbiji je nalazi oko 7.000… »

Vlado Georgiev ipak održao protestni koncert i to pred 9.000 ljudi!

Tračara 05.03.2017
Vest koja je obeležila nedelju za nama svakako je zabrana koncerta Vlade Georgieva u Smederevu, što je naposletku dovelo do poziva na protest (o čemu više možete pročitati OVDE). Pevač je samo zamolio publiku da mirno prođu prprotesti protiv… »

Organizatori: Eparhija bačka pretnjama odložila pihtijadu u Rumenki

Radio 021 05.03.2017
Organizatori Pihtijade u Rumenki tvrde da im je episkop bački Irinej Bulović zapretio da će biti anatemisani iz crkve uz zvonjavu mrtvačkih zvona ako ovu "pagansku manifestaciju" organizuju u vreme posta. Kako piše list Blic, Pihtijada koja je bila… »

AMSS: Dobra prohodnost na putevima

Blic 05.03.2017
Povoljne vremenske prilike, uz uobičajeno manji broj vozila u nedelju ujutru doprinose dobroj prohodnosti puteva, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Zbog povremeno slabe kiše vozače jedino na severu i na zapadu Srbije očekuju mokri kolovozi… »

Samohrani roditelj (ni)je ugrožena kategorija

Radio 021 05.03.2017
Samohrani roditelji u Srbiji nigde u sistemu socijalne zaštite nisu prepoznati kao posebno ugrožena kategorija. Stvar je komplikovanija utoliko što nema ni precizne evidencije o njihovom broju, kao ni jedinstvene definicije pojma samohrani roditelj… »

VIDEO: Obeležena godišnjica smrti Staljina

Radio 021 05.03.2017
Na današnji dan pre 64. godine umro je sovjetski diktator Josif Visarionovič Džugašvili - Staljin. Kao generalni sekretar Komunističke partije od 1922. do smrti bio je neprikosnoveni vladar SSSR-a i lider komunističkog sveta. U partijskim… »

Ministar odbrane posetio povređene iz Kragujevca na VMA

Blic 05.03.2017
Ministar odbrane Zoran Đorđević obišao je danas pripadnike Ministarstva odbrane i vatrogasce Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije koji se nalaze na lečenju na Vojnomedicinskoj akademiji (VMA) zbog povreda zadobijenih prilikom eksplozije u… »

Ruski naučnici tvrde da imaju lek za rak

Radio 021 05.03.2017
Ruski naučnici tvrde da su, u saradnji sa evropskim kolegama, pronašli način da istovremeno dijagnostikuju i leče rak, a novi metod podrazumeva korišćenje nanočestica silicijuma za otkrivanje i uništavanje ćelija raka uz pomoć ultrazvuka. Pri… »

Leglo bakterija: Ovo je apsolutno najprljaviji predmet u vašoj kući!

BK TV 05.03.2017
Da li ste ikad razmišljali koji je najprljaviji deo vaše kuće, gde ima najviše zaraze? Ne, nisu ni otirač ispred vrata ni wc šolja! Filip Tijerno, doktor i klinički profesor mikrobiologije i patologije na univerzitetu u Nju Jorku, kaže da većina… »

"Novosti": Kako je Beč stvorio albansku naciju

B92 05.03.2017
Beograd -- Tajna savetovanja o dominaciji na Balkanskom poluostrvu, održavana su još od kraja 19. veka, pišu "Večernje novosti". Kako navode, temelj za "veliku Albaniju" udaran dok je Evropa plašena "velikom Srbijom" "Makedonija poslednjih meseci, a… »