Društvo arhiva vesti 05.03.2017

Ivanišević: Nema dokaza o seksualnom zlostavljanju migranata

Danas 05.03.2017
Nenad Ivanišević izjavio je da se u Srbiji nalazi oko 7.000 migranata, da je svakom detetu bez pratnje dodeljen staratelj i da nema dokaza da je neko od migranata bio seksualno uznemiravan, prenosi N1. Državni sekretar u Ministarstvu za rad… »

Smederevo pevalo pesme Vlade georgijeva: Na Trgu Republike se okupilo nekoliko hiljada ljudi

Kurir 05.03.2017
Na centralnom gradskom trgu u Smederevu okupilo se nekoliko hiljada ljudi, mahom mladih, u znak protesta zbog otkazivanja koncerta Vlade Georgieva. U znak zahvalnosti, Georigiev je okupljenim građanima otpevao nekoliko pesama. Gerogiev je rekao je da mu… »

SPC zabranila pihtijadu: Zvoniće vam mrtvačka zvona

B92 05.03.2017
Održavanje tradicionalne "Pihtijade" u mestu Rumenka pored Novog Sada odloženo je posle upozorenja episkopa Bačkog Irineja Bulovića. Kako kaže organizator Branislav Popović, možda je uopšte i ne upriliče jer će posle Uskrsa već biti pretoplo za… »

Putevi prohodni, saobraćaj se odvija bez zastoja

Novi magazin 05.03.2017
Putevi u Srbiji su prohodni, a zbog manjeg broja vozila slabiji je intenzitet saobraćaja, karakterističan za nedelju, i odvija se bez zastoja, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS). Zbog povremeno slabe kiše, vozače jedino na severu i na… »

Država ne prepoznaje samohrane roditelje kao ugroženu kategoriju

Danas 05.03.2017
Samohrani roditelji u Srbiji nigde u sistemu socijalne zaštite nisu prepoznati kao posebno ugrožena kategorija. Samohrani roditelji u Srbiji nigde u sistemu socijalne zaštite nisu prepoznati kao posebno ugrožena kategorija. Stvar je komplikovanija… »

VIDEO: Obeležena godišnjica smrti Staljina

Radio 021 05.03.2017
Na današnji dan pre 64. godine umro je sovjetski diktator Josif Visarionovič Džugašvili - Staljin. Kao generalni sekretar Komunističke partije od 1922. do smrti bio je neprikosnoveni vladar SSSR-a i lider komunističkog sveta. U partijskim… »

Ministar Đorđević obišao povređene u eksploziji u KG

B92 05.03.2017
Beograd -- Ministar odbrane Zoran Đorđević obišao je povređene koji se nalaze na lečenju na VMA zbog povreda prilikom eksplozije u Kragujevcu. Kako je saopšteno iz ministarstva, zastupnik načelnika VMA pukovnik Miroslav Vukosavljević obavestio je… »

Ruski naučnici došli do revolucionarnog otkrića: Pronašli smo lek za rak!

Kurir 05.03.2017
Ruski naučnici, u saradnji sa svojim evropskim kolegama, došli su do revolucionarnog otkrića — pronašli su način da istovremeno dijagnostikuju i leče rak. Novi metod podrazumeva korišćenje nanočestica silicijuma za otkrivanje i uništavanje… »

Ovaj predmet je najprljaviji u kući

Radio 021 05.03.2017
Doktor Filip Tijerno, klinički profesor mikrobiologije i patologije na njujorškom univerzitetu, tvrdi da zna koji je predmet najprljaviji u kući. Tijerno navodi da je najprljavija stvar u domaćinstvu - kuhinjski sunđer. "Kuhinski sunđer pun je… »

Makedonija je deo završnog čina: Ovako je Beč stvarao "veliku Albaniju" i njenu naciju!

Pravda 05.03.2017
Tajna savetovanja o dominaciji na Balkanskom poluostrvu, održavana još od kraja 19. veka, a temelj za "veliku Albaniju" udaran dok je Evropa plašena "velikom Srbijom". Makedonija poslednjih meseci, a ne bi se pogrešilo ni kada bi se reklo godina… »