Izvor: Blic arhiva vesti 05.03.2017

RIK: proglasio kandidaturu Aleksandra Vučića

Blic 05.03.2017
Republička izborna komisija proglasila je kandidaturu Aleksandra Vučića za predsedničke izbore. Funkcioneri SNS i koalicionih stranaka predali su juče RIK-u 60.000 potpisa za kandidaturu Vučića. Potpisi su, kako su rekli naprednjaci, prikupljeni za… »

Sa kutijama u RIK: Saša Janković sa Dudom Ivkovićem predao potpise podrške za kandidaturu

Blic 05.03.2017
Potpisi podrške građana za kandidaturu Saše Jankovića za predsednika Srbije predati su noćas Republičkoj izbornoj komisiji. Janković je potpise u kutijama doneo zajedno sa košarkaškom legendom Dušanom Dudom Ivkovićem, Marinikom Tepić i još… »

Ilić odgovorio Stefanoviću: Ne interesuje me premijerska funkcija

Blic 05.03.2017
Lider Nove Srbije Velimir Ilić kaže da njegov politički cilj nikada nije bio borba za funkciju premijera Srbije, niti ga je ta pozicija ikada interesovala. On je to izjavio povodom tvrdnji ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića da je… »

SNS: odbacila optužbe Vuka Jeremića o događajima u Krupnju

Blic 05.03.2017
Funkcioner Srpske napredne strake (SNS) Milenko Jovanov odbacio je danas optužbe da su ljudi iz te stranke maltretirali i uznemiravali ljude iz Krupnja koji su želeli da dođu na predizborni skup Vuka Jeremića i dodao da je budući predsednički… »

Čanak: Spreman sam da priznam da Kosovo nije u Srbiji

Blic 05.03.2017
Budući predsednički kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je danas da je Kosovo priznato kao nezavisna država i da više nije u sastavu Srbije, i dodao da interesi zemlje zahtevaju da se "suočimo sa činjenicama"… »

Radulović: Vodimo trku jer Jeremić i Janković nisu u stanju da animiraju birače

Blic 05.03.2017
Budući predsednički kandidat pokreta "Dosta je bilo" Saša Radulović izjavio je danas da je zadovoljan prilivom glasova građana za kandidaturu, ali i dodao da postoji ozbiljan problem sa notarima. Radulović je rekao da je "očigledno da pravila i… »

Jovanović: Vlast se plaši buđenja naroda

Blic 05.03.2017
Iz tima Vuka Jeremića poručili su danas da se vlast plaši "buđenja naroda i sveopšte želje za promenama". Portparol Jeremićevog tima Nikola Jovanović je u odgovoru potpredsedniku SNS Milenku Jovanovu koji je rekao da se Jeremić ne kandidudje da… »

Optužnica zbog falsifikovanih potpisa na prošlim parlamentarnim izborima

Blic 05.03.2017
Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv sedam osoba koje se terete za falsifikovanje 8.684 potpisa za podršku sedam političkih stranaka na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima, rečeno je danas Tanjugu u tom tužilaštvu… »

Pogoršani odnosi: Da li će Erdogan održati predizborni skup u Nemačkoj?

Blic 05.03.2017
Nemačka se već danima bavi pitanjem treba li turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu dozvoliti da "svrati" u nemačku pokrajinu Severnu Rajnu Vestfaliju i obrati se sunarodnicima, u okviru svoje kampanje pred najavljene izmene turskog ustava, koje… »

Šešelj: Predsednik treba da kontroliše sve tri vlasti

Blic 05.03.2017
Na funkciji predsednika Republike ne treba da bude neko ko će imati svu vlast u svojim rukama, već neko ko će ujedno kontrolisati izvršnu, zakonodavnu i sudsku vlast, izjavio je rekao je danas lider radikala Vojislav Šešelj. Šešelj je novinarima… »