Izvor: Kurir arhiva vesti 05.03.2017

RIK proglasio: Saša Janković i zvanično kandidat

Kurir 05.03.2017
Republička izborna komisija (RIK) proglasila je večeras Sašu Jankovića za kandidata za predsednika Republike na izborima raspisanim za 2. april na predlog Grupe građana "Za Srbiju bez straha". RIK je utvrdio da je podnet blagovremen i potpun predlog… »

Duda objasnio: Evo šta je rekao na pitanje da li je podržao Jankovića zbog nelegalnih objekata

Kurir 05.03.2017
- Ja sam u životu sve ostvario! Sa ovih deset čistih prstiju! Pogledajte - kazao je Ivković u odgovoru novinarki. Dušan Duda Ivković, proslavljeni košarkaški stručnjak, predao je potpise RIK-u potpise koje su pristalice Saše Jankovića prikupili… »

Nebojša Stefanović: Vučić neće dozvoliti nestabilnost u zemlji

Kurir 05.03.2017
BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je danas da bi, u slučaju da Vuk Jeremić pobedi na predsedničkim izborima, predsednik vlade bio Velimir Ilić, što po njegovom mišljenju znači da bi Jeremić pristao na krađu… »

Milenko Jovanov: Jeremić doživeo debakl u Krupnju pa izmišlja siledžije

Kurir 05.03.2017
Funkcioner Srpske napredne strake (SNS) Milenko Jovanov odbacio je danas optužbe da su ljudi iz te stranke maltretirali i uznemiravali ljude iz Krupnja koji su želeli da dodju na predizborni skup Vuka Jeremića i dodao da je budući predsednički… »

Sramotna izjava Čanak: Priznaću nezavisno Kosovo!

Kurir 05.03.2017
Predsednički kandidat LSV Nenad Čanak izjavio je danas da je spreman da prizna nezavisnost Kosova, tvrdeći da je to faktičko stanje, da je Kosovo nezavisna država i da više nije u sastavu Srbije. Čanak je naveo da su problemi sa kojima se Srbija… »

Nikola Jovanović: Vlast je u panici od buđenja naroda Jovanov: Vuk ne menja ćud

Kurir 05.03.2017
BEOGRAD - Saopštenje Srpske napredne stranke (SNS), koje je, povodom izborne konvencije Vuka Jeremića u Čačku, potpisao potpredsednik Glavnog odbora SNS Milenko Jovanov, govori o panici u vladajućoj stranci od buđenja naroda i sveopšte želje za… »

Lažnim potpisima hteli na izbore: Optužnica zbog falsifikovanja na prošlogodišnjim izborima

Kurir 05.03.2017
Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv sedam osoba koje se terete za falsifikovanje 8.684 potpisa za podršku sedam političkih stranaka na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima. Sumnja se da su optuženi hteli da strankama… »

Erdogan osuo paljbu po Nemačkoj: Njihovi postupci su ravni onima iz nacističkog perioda!

Kurir 05.03.2017
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan danas je rekao da su nemački postupci kojima pokušavaju da osujete političke sastanke turskih žitelja Nemačke "ravni onima iz nacističkog perioda", prenosi Rojters. Nemačke vlasti su prošle nedelje zabranile… »

Šešelj: Predsednik treba da kontroliše sve tri grane vlasti

Kurir 05.03.2017
BEOGRAD - Na funkciji predsednika Republike ne treba da bude neko ko će imati svu vlast u svojim rukama, već neko ko će ujedno kontrolisati izvršnu, zakonodavnu i sudsku vlast, izjavio je rekao je danas lider radikala Vojislav Šešelj. Šešelj je… »

Nela Kuburović: Neopravdane kritike na račun javnih beležnika

Kurir 05.03.2017
BEOGRAD - Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je da su neopravdane kritike pojedinih budućih predsedničkih kandidata da javni beležnici onemogućavaju da se prikupe potpisi za njihove kandidature. Notari su potpuno spremni i svima izlaze u… »