Izvor: Mondo/Svet arhiva vesti 05.03.2017

Obama prisluškivao Trampa?

Mondo 05.03.2017
Predsednik SAD Donald Tramp insistira da Kongres istraži njegove navode o prisluškivanju koje je, kako tvrdi, sprovela administracija bivšeg predsednika Baraka Obame. Foto: AP Photo/Evan Vucci Američki predsednik Donald Tramp pozvao je danas Kongres… »

Za i protiv Trampa - radile palice, noževi (video)

Mondo 05.03.2017
Zbog sukoba između pristalica i protivnika predsednika SAD Donalda Trampa u Berkliju, u Kaliforniji, 10 osoba je uhapšeno, a sedam povređeno. Kako je saopštila lokalna policija, niko nije hospitalizovan, preneo je AP. Policija je precizirala da je… »

Srušio se spasilački helikopter, ima mrtvih

Mondo 05.03.2017
U padu spasilačkog helikoptera tokom trenažnog leta u planinama centralnog Japana, poginule su najmanje tri osobe, dok se četiri smatraju nestalim. Foto: Istock/Getty Images Policija Nagana je saopštila da su, od devet osoba koliko ih je bilo u… »

Čečenija: Borbeni bagi protiv terorista! (video)

Mondo 05.03.2017
Čečenski lider Ramzan Kadirov testirao je prvi model borbenog vozila sa tri sedišta "Čaborz M-3" koji je proizvela fabrika "Čečenavto". Džip, prema njegovim rečima, može da bude koristan u borbi protiv terorista u Siriji. Foto… »

Zabranio Twitter u Iranu, pa sebi otvorio nalog

Mondo 05.03.2017
Iako je društvena mreža Twitter teoretski zabranjena u Iranu, bivši iranski predsednik Mahmud Ahmadinežad, predstavnik tvrde struje u zemlji, danas je otvorio nalog na Twitteru. Pogledajte njegov prvi tvit. Foto: Youtube/PrintScreen Pored pedesetak… »

Pronađeno obezglavljeno telo Nemca

Mondo 05.03.2017
Filipinska vojska pronašla je telo nemačkog taoca koga su obezglavili muslimanski ekstremisti na jugu Filipina, pošto je istekao rok koji su dali za njegov otkup, saopštili su danas zvaničnici te zemlje. Foto: youtube/printscreen Marinci su kasno… »

Rumuni ponovo na nogama zbog korupcije! (foto)

Mondo 05.03.2017
Hiljade demonstranata izašlo je na ulice Bukurešta u znak podrške Nacionalnom antikorupcijskom direktoratu, zahtevajući da ni druge državne institucije ne budu pod političkim uticajem. Demonstranti su na Trgu Viktorija gde je zgrada Vlade, duvali u… »

Užas: Talas odneo porodicu, deca stradala

Mondo 05.03.2017
Četvorogodišnja devojčica je preminula, a njena osmogodišnja sestra vodi se kao nestala, nakon što ih je odvukao veliki morski talas u južnom francuskom gradu Marseju, izjavio je danas neimenovni izvor upućen u slučaj. Foto: Guliver/Getty images… »

Merkel htela da zatvori granice još 2015?!

Mondo 05.03.2017
Izveštaji u nemačkim novinama navode da je vlada kancelarke Angele Merkel planirala da zatvori granicu sa Austrijom i odbije sve tražioce azila u septembru 2015. godine, tokom vrhunca evropske migrantske krize, prenosi AP. Foto: AP Photo/Yves Logghe U… »

UN: Gine sve više civila na istoku Ukrajine

Mondo 05.03.2017
Kancelarija UN za koordinaciju humanitarnih pitanja saopštila je da je došlo do naglog porasta broja žrtava i ranjenih među civilima na istoku Ukrajine u periodu januar-februar 2017. Foto: Valery Melnikov for Rošia Segodnya, World Preš Photo via AP… »