Izvor: N1 Info arhiva vesti 05.03.2017

RIK proglasio kandidaturu Aleksandra Vučića za predsednika

N1 Info 05.03.2017
RIK je proglasio Aleksandra Vučića, lidera SNS, za kandidata na predsedničim izborima, koji treba da budu održani 2. aprila. RIK je danas zasedao, a jedna od tačaka dnevnog reda je proglašenje kandidata Vučića, koji je prvi predao sakupljene… »

Janković s Dudom Ivkovićem doneo potpise u RIK

N1 Info 05.03.2017
Potpisi podrške građana za kandidaturu Saše Jankovića za predsednika Republike Srbije predati su noćas oko 1.15 Republičkoj izbornoj komisiji. Izvor: N1 Potpise je predao proslavljeni košarkaški trener Dušan Duda Ivković, kao ovlašćeni… »

Stefanović: Nije bilo reči o tome ko će biti premijer

N1 Info 05.03.2017
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da još nije bilo razgovora o tome ko će biti naredni premijer Srbije, ukoliko aktuelni predsednik Vlade Aleksandar Vučić pobedi na predstojećim predsedničkim izborima. "Nismo razgovrali o… »

Jeremić: Skup ispred Doma kulture, zabranjena tribina unutra

N1 Info 05.03.2017
Budući predsedički kandidat Vuk Jeremić rekao je danas u Krupnju da mu je bio zabranjen ulazak u Dom kulture u tom mestu, gde je trebalo da održi tribinu, iako je, kako kaže, sala bila uredno rezervisana. Pripadnike SNS je optužio da su maltretirali… »

Šešelj razgovarao sa studentima: Radikali nude nadu

N1 Info 05.03.2017
Budući predsednički kandidat Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj razgovarao je danas sa studentima kojima je rekao da je duboka ekonomska i socijalna kriza koja traje decenijama izgladnela, ogolila i obosila narod, ali da to nije ono što… »

Kuburović: Kandidat imao termin kod notara, ali mu bilo rano

N1 Info 05.03.2017
Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović rekla je da su neopravdane kritike "nekih" budućih predsedničkih kandidat da notari onemogućavaju da se overe prikupljeni potpisi za kandidaturu na predsedničkim izborima. "Meni je poznato da je neki od… »

Crnadak: Dodik sa Mogerini mekan kao pamuk

N1 Info 05.03.2017
Ministar inostranih poslova BiH i potpredsednik Partije demokratskog progresa (PDP) Igor Crnadak rekao je da je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik na sastanku s Federikom Mogerini bio "mekan kao pamuk", negirajući Dodikove optužbe da su… »

Obradović: Duboko verujem u ulazak u drugi krug

N1 Info 05.03.2017
Budući predsednički kandidat Dveri Boško Obradović pozvao je predsedničkog kanidata Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića na televizijski duel, ali i izrazio uverenje da on na to neće pristati. "Ja vam sad kažem da Vučić neće smeti da… »

Zaev pozvao Ivanova i Gruevskog na mirnu predaju vlasti

N1 Info 05.03.2017
Lider Socijaldemokratskog saveza Makedonije Zoran Zaev izjavio je da je nova makedonska vlada pred formiranjem i da to više niko ne može da spreči. Njegova vlada, za koju je, kako je istakao Zaev, glasala većina građana, njih oko 700.000, brinuće se… »

Proglašena kandidatura Saše Jankovića za predsednika

N1 Info 05.03.2017
Sa 16 glasova za, Republička izborna komisija proglasila je Sašu Jankovića za kandidata na predsedničkim izborima, koji će se održati 2. aprila. Niko nije bio protiv, niti uzdržan. Izvor: N1 Potpisi podrške građana za kandidaturu Saše Jankovića… »