Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 05.03.2017

Saša Janković sa Dušanom Ivkovićem noćas predao potpise za kandidaturu

Nova ekonomija 05.03.2017
Potpisi podrške građana za kandidaturu Saše Jankovića za predsednika Republike Srbije predati su noćas oko 1.15 Republičkoj izbornoj komisiji. Potpise je predao proslavljeni košarkaški trener Dušan Duda Ivković, kao ovlašćeni predlagač, i… »

Jeremić: Zabranili nam ulazak u Dom kulture u Krupnju, članovi SNS-a maltretirali ljude

Nova ekonomija 05.03.2017
Budući predsedički kandidat Vuk Jeremić rekao je danas u Krupnju da mu je bio zabranjen ulazak u Dom kulture u tom mestu, gde je trebalo da održi tribinu, iako je, kako kaže, sala bila uredno rezervisana. Pripadnike SNS je optužio da su maltretirali… »

Kuburović: Jedan od kandidata imao zakazan termin kod notara, ali mu je bilo rano

Nova ekonomija 05.03.2017
Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je da su neopravdane kritike pojedinih budućih predsedničkih kandidata da javni beležnici onemogućavaju da se prikupe potpisi za njihove kandidature. Notari su potpuno spremni i svima izlaze u susret, istakla… »

Ivanišević: Nema dokaza da su migranti u Srbiji seksualno zlostavljani

Nova ekonomija 05.03.2017
Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Ivanišević izjavio je da se u Srbiji nalazi oko 7.000 migranata, da je svakom detetu bez pratnje dodeljen staratelj i da nema dokaza da je neko od migranata bio… »

Vlado Georgiev otpevao građanima Smedereva nekoliko pesama

Nova ekonomija 05.03.2017
Na centralnom gradskom trgu u Smederevu okupilo se nekoliko hiljada ljudi, mahom mladih, u znak protesta zbog otkazivanja koncerta Vlade Georgieva. U znak zahvalnosti, Georigiev je okupljenim građanima otpevao nekoliko pesama. Gerogiev je rekao je da mu… »

Janković: Rekao sam Mogerini da ću vratiti nagrade EU

Nova ekonomija 05.03.2017
Budući kandidat za predsednika Srbije Saša Janković rekao je u Kraljevu da EU "daje legitimaciju najneevropskijim stvarima" u Srbiji, i da će, ako se tako nastavi, vratiti tri nagrade koje je dobio kao "Najevropljanin godine". "Čovek sam koji je… »

Na kurs za prekvalifikacija u IT sektoru prijavila se 8.902 kandidata

Nova ekonomija 05.03.2017
Na konkurs za prijave na kurs prekvalifikacija u IT sektoru, prijavila su se 8.902 kandidata, saopštilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave. Cilj programa je povećanje broja IT juniora na tržištu kako bi se nadomestili nedostajući… »

Ljubiša Preletačević Beli počeo da prikuplja potpise za predsedničku kandidaturu

Nova ekonomija 05.03.2017
Ljubiša Preletačević Beli, lider mladenovačke stranke "Sarmu probo nisi" (SPN), počeo je da prikuplja potpise za predsedničku trku, a za par sati, kako kaže, juče je dobio 53.000 potpisa. "Imamo 53.000 potpisa i napredujemo kao 100.000, a danas… »

Stamatović: Parkom prirode žele da spreče izgradnju gondole na Zlatiboru

Nova ekonomija 05.03.2017
Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine i zvanično je pokrenulo postupak za zaštitu prirodnog područja 1. kategorije, kao "Park prirode Zlatibor", čime želi da spreči izgradnju zlatiborske gondole, saopštila je Opština Čajetina… »

Deca u Kongu kopaju kobalt za Apple, Samsung i Sony

Nova ekonomija 05.03.2017
Deca, među kojima su i sedmogodišnjaci, rade u rudnicima kobalta u Kongu, upozorila je međunarodna organizacija za ljudska prava Amensti Internešnl i pozvala kompanije da pojačaju kontrolu i zatraže dokaze da kobalt koji ugrađuju u svoje proizvode… »