Izvor: OK radio arhiva vesti 05.03.2017

U Leskovcu najjeftiniji stanovi

OK radio 05.03.2017
Prošle godine prodato je za 12 odsto više stanova nego godinu ranije, a najpovoljnije su prošli Leskovčani, koji su kvadrat plaćali od 350 do 700 evra, piše Kurir. Najjeftiniji stanovi u 2016. prodavali su se u Leskovcu i Subotici, gde se kvadrat… »

Hladne glave o poseti predsednika Albanije

OK radio 05.03.2017
Vranje - Narodni poslanik iz Bujanovca Nenad Mitrović ocenjuje da Srbi u ovom gradu nisu uznemireni predstojećom posetom predsednika Albanije Bujara Nišanija. Mitrović ne vidi ništa neobično u činjenici da Nišani dolazi u posetu svojim… »

SPC zabranila pihtijadu: Zvoniće vam mrvačka zvona

OK radio 05.03.2017
Održavanje tradicionalne "Pihtijade" u mestu Rumenka pored Novog Sada odloženo je posle upozorenja episkopa Bačkog Irineja Bulovića. Kako kaže organizator Branislav Popović, možda je uopšte i ne upriliče jer će posle Uskrsa već biti pretoplo za… »

Mkd: "Vlada pred formiranjem, nema nazad"

OK radio 05.03.2017
Skoplje -- Lider Socjaldemokratskog saveza Makedonije Zoran Zaev izjavio je da je nova makedonska vlada pred formiranjem i da to više niko ne može da spreči. Njegova vlada, za koju je, kako je istakao Zaev, glasala većina građana, njih oko 700.000… »

Album koji je za jedan dan ušao u istoriju

OK radio 05.03.2017
Novi album Eda Širana "÷", samo dan posle objavljivanja, ušao je u istoriju. Kantautor je svojim trećim studijskim albumom potpuno srušio niz značajnih statistika na polju strimovanja muzike, piše „Forbs“. Prema Spotifaju, svetskoj… »

Srpske apoteke pred dramatičnim promenama

OK radio 05.03.2017
Apoteka do apoteke, posebno oko bolnica i domova zdravlja, slika je koja će uskoro pripasti prošlosti. Naime, najmanja udaljenost između dve apoteke uskoro će morati da bude najmanje 300 metara. Takođe, apoteke više neće moći da budu u bilo kakvim… »

Američki šamar Hrvatskoj: Kršenje ljudskih prava

OK radio 05.03.2017
Socijalna diskriminacija, nasilje prema pripadnicima etničkih manjina, ženama i deci, prenatrpanost zatvora, sporo pravosuđe, korupcija... Ovo je samo deo problema na koje upozorava redovni izveštaj američkog Stejt departmenta o stanju ljudskih prava… »

Deveta godina niškog Skadra na Bojani

OK radio 05.03.2017
Iako je još 2008. godine započela i u velikoj meri realizovana izgradnja stotinu stanova za naučnike i univerzitetske radnike, svakog proleća, umesto završnih radova, jedino je novi korov na velikom gradilištu. Formirana pre više od deset godina… »

Hrvatski mediji: Srpske sudije gore i od naših

OK radio 05.03.2017
Mediji u regionu naširoko izveštavaju o velikoj sudijskoj grešci na 153. večitom derbiju između Crvene zvezde i Partizana kada je priznat neregularan gol crveno-belih, a najdalje su otišli Hrvati koji ocenjuju da ipak nisu najgori arbitri u njihovoj… »

Kveri iznenadio Nadala u finalu

OK radio 05.03.2017
Američki teniser Sem Kveri osvojio je jutros turnir u Akapulku u Meksiku, pošto je u finalu pobedio šestog tenisera sveta, Španca Rafaela Nadala, posle dva seta, 6:3, 7:6. Kveri, 40. igrač na ATP listi, osvojio je devetu titulu u karijeri i postao… »