Izvor: RTS arhiva vesti 05.03.2017

Proglašena kandidatura Vučića

RTS 05.03.2017
Republička izborna komisija proglasila je na današnjoj sednici Aleksandra Vučića za kandidata za predsednika. RIK je utvrdio da je podnet blagovremen i potpun predlog kandidata za predsednika Republike, kao i sva propisana dokumentacija. Uz… »

Proglašena kandidatura Saše Jankovića

RTS 05.03.2017
Republička izborna komisija proglasila je kandidaturu Saše Jankovića za predsednika Srbije, koju je predložila Grupa građana "Za Srbiju bez straha". Za prihvatanje kandidature Jankovića glasalo je 16 članova RIK-a, a nije bilo uzdržanih, ni… »

Stefanović: Nismo razgovarali o premijeru

RTS 05.03.2017
Funkcioner SNS-a Nebiojša Stefanović rekao je da se o budućem premijeru nije razgovaralo i da je to u rukama budućeg predsedniika Srbije "a ja verujem da će to biti Aleksandar Vučić". Upitan kakve osobine bi trebalo da ima budući premijer i kakvu… »

Jeremić: Onemogućena tribina u Krupnju

RTS 05.03.2017
Kandidat za predsednika Vuk Jeremić tvrdi da mu danas nije bilo omogućeno da održi predizborni skup u sali Doma kulture u Krupnju, prenosi Tanjug. "Danas smo se ovde u Krupnju okupili da razgovaramo o tome kakvo je stanje u Srbiji, kako da nam bude… »

Čanak: Kosovo priznato kao nezavisna država, suočimo se s činjenicama

RTS 05.03.2017
Budući predsednički kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je da je Kosovo priznato kao nezavisna država i da više nije u sastavu Srbije, i dodao da interesi zemlje zahtevaju da se "suočimo sa činjenicama". Nenad Čanak… »

DJB zamera što nema dovoljno notara

RTS 05.03.2017
Pokret Dosta je bilo uputio je zamerke na, kako tvrde nedovoljan broj notara i kaže da "izbornim štabovima SNS-a i DS-a očigledno notari stoje na raspolaganju od prvog dana u punom radnom vremenu". DJB u saopštenju navodi da su dobili prvog dana… »

Nikola Jovanović: Na izborima će biti kažnjena pohlepa SNS-a

RTS 05.03.2017
Saopštenje SNS-a, koje je, povodom izborne konvencije Vuka Jeremića u Čačku, potpisao potpredsednik Glavnog odbora SNS Milenko Jovanov, "govori o panici u vladajućoj stranci od buđenja naroda i sveopšte želje za promenama", ukazuje u saopštenju… »

Optužnica za falsifikovanje potpisa na izborima 2016.

RTS 05.03.2017
Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv sedam osoba koje se terete za falsifikovanje 8.684 potpisa za podršku sedam političkih stranaka na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima, rečeno je "Tanjugu" u tom tužilaštvu… »

Erdogan: Postupci Nemačke kao iz perioda nacizma

RTS 05.03.2017
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je rekao da su nemački postupci kojima pokušavaju da osujete političke sastanke turskih žitelja Nemačke "ravni onima iz nacističkog perioda", prenosi Rojters. Nemačke vlasti su prošle nedelje zabranile dva… »

Šešelj: Predsednik treba da kontroliše sve tri vlasti

RTS 05.03.2017
Na funkciji predsednika Republike ne treba da bude neko ko će imati svu vlast u svojim rukama, već neko ko će ujedno kontrolisati izvršnu, zakonodavnu i sudsku vlast, rekao je lider radikala Vojislav Šešelj. Prilikom izborne šetnje na Kalemegdanu… »