Izvor: Sputnik arhiva vesti 05.03.2017

Španovićeva trećim skokom svih vremena do zlata! (video)

Sputnik 05.03.2017
Ivana Španović odbranila je zlatnu medalju na Evropskom dvoranskom prvenstvu. Ona je oborila lični i nacionalni rekord skočivši fenomenalnih 7,24 metara. To je ujedno najbolji rezultat sezone u ovoj disciplini u dvorani i treći skok svih vremena… »

Sud u Hagu potvrdio: Pisma članova Predsedništva BiH stigla, čeka se odluka

Sputnik 05.03.2017
Ambasada BiH u Holandiji primila je novo pismo Međunarodnog suda pravde za članove Predsedništva BiH, Mladena Ivanića, Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića, saznaje Večernji list. U pitanju je potvrda Suda da je ova institucija primila odgovore iz… »

Gruevski: Ne prihvataju se platforme stvorene u drugoj državi

Sputnik 05.03.2017
Prihvatanje platforme stvorene u drugoj državi i na inicijativu strane vlade nije u skladu sa normalnim tokovima politike u bilo kojoj zemlji na svetu, izjavio je danas lider makedonske VMRO–DPMNE Nikola Gruevski. „Zamislite da u vašoj državi neko… »

Šta će Netanijahu u Moskvi

Sputnik 05.03.2017
Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je danas da će se sastati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Moskvi u četvrtak, 9. marta. On je optužio Iran da pokušava trajno da rasporedi svoje snage u Siriji i da razmesti antiizraelski front… »

SPC zabranila pihtijadu: Zvoniće vam mrtvačka zvona

Sputnik 05.03.2017
Održavanje tradicionalne pihtijade u Rumenki pored Novog Sada odloženo je posle upozorenja episkopa bačkog Irineja. Kako kaže organizator Branislav Popović, možda je uopšte i ne upriliče jer će posle Vaskrsa već biti pretoplo za pihtije. Irinej… »

Bela kuća traži istragu protiv Obamine administracije

Sputnik 05.03.2017
Bela kuća zatražila je da Kongres ispita da li je administracija bivšeg predsednika Baraka Obame zloupotrebila svoje položaj u vezi sa predsedničkom kampanjom. AP navodi da je taj zahtev usledio nakon tvrdnji predsednika Donalda Trampa da je njegov… »

Ovako izgleda letelica kojom će turisti leteti oko Meseca (video)

Sputnik 05.03.2017
Privatna kompanija Spejs-Iks saopštila je da će krajem ove godine poslati prvu letelicu Kru bez posade „Kru Dragon“ na Međunarodnu svemirsku stanicu, pre nego što se u njoj nađu prvi putnici na Mesec već u drugoj polovini 2018. godine. Prema… »

Zašto albanski predsednik dolazi na jug Srbije

Sputnik 05.03.2017
Albanski predsednik Bujar Nišani posetiće u utorak 7. marta opštine na jugu Srbije sa većinski albanskim stanovništvom, a sama najava izazvala je reakcije političara u Srbiji, kako Albanaca tako i Srba. Nišani dolazi, kako je ranije rekao… »

Rezultati Putinovog mandata: Povratak u klub supersila

Sputnik 05.03.2017
Juče se navršilo pet godina od izbora Vladimira Putina za predsednika Rusije. Polovina decenije — pristojan rok za podvlačenje crte. Problem je u tome što je poslednjih godina Rusija preživela tako velike promene da tradicionalne metode ocenjivanja… »

Ruski „suhoji“ uništavaju teroristički kamp u Siriji (video)

Sputnik 05.03.2017
Video-snimak prikazuje kako ruske Vazdušno-kosmičke snage bombarduju teroristički kamp Nusra fronta. Na snimku koji je zabeležio dron vidi se prvi udar na grupu militanata i teretnih vozila. Na mestu pogibije terorista okupila se velika grupa, nakon… »