Izvor: Sputnik/Svet arhiva vesti 05.03.2017

Rezultati Putinovog mandata: Povratak u klub supersila

Sputnik 05.03.2017
Juče se navršilo pet godina od izbora Vladimira Putina za predsednika Rusije. Polovina decenije — pristojan rok za podvlačenje crte. Problem je u tome što je poslednjih godina Rusija preživela tako velike promene da tradicionalne metode ocenjivanja… »

Ruski „suhoji“ uništavaju teroristički kamp u Siriji (video)

Sputnik 05.03.2017
Video-snimak prikazuje kako ruske Vazdušno-kosmičke snage bombarduju teroristički kamp Nusra fronta. Na snimku koji je zabeležio dron vidi se prvi udar na grupu militanata i teretnih vozila. Na mestu pogibije terorista okupila se velika grupa, nakon… »

Džonson ide u Moskvu, a da li će ga Putin primiti...

Sputnik 05.03.2017
Predsednik Rusije Vladimir Putin zasad nema u planu da primi ministra inostranih poslova Velike Britanije Borisa Džonsona, saopštio je pres-sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov. „Zasad nije planiran takav susret“, izjavio je Peskov. Ranije je… »

Kadirov: Amerika i njeni prijatelji žele haos u Rusiji

Sputnik 05.03.2017
Zapadne zemlje i SAD koriste najsofisticiranije i najprljavije metode kako bi izazvale haos u Rusiji, napisao je čečenski lider Ramzan Kadirov na svojoj stranici na društvenoj mreži „Vkontakte“. U saopštenju posvećenom petogodišnjici… »

Oslobađanje Palmire — brzo, efikasno i sa minimalnim gubicima

Sputnik 05.03.2017
Operacija ponovnog oslobođenja sirijske Palmire od terorista je dugo spremana, održana u najkraćem mogućem roku i sa minimalnim gubicima, izjavio je novinarima komandant ruske vojne grupe u Siriji general-pukovnik Andrej Kartapolov. „Operacija… »

Objavljen snimak proletanja ruskih lovaca pored američkog razarača

Sputnik 05.03.2017
Na internetu se pojavio snimak prolaska ruskih vojnih aviona na Crnom moru u blizini američkog razarača, saopštio je Ej-Bi-Si. Na snimku se vidi kako ruski avioni proleću blizu razarača američke mornarice „Porter“. Pentagon je 14. februara… »

Sirija prilika za poboljšanje rusko-saudijskih odnosa

Sputnik 05.03.2017
Odnos između Rusije i Saudijske Arabije povremeno je bio komplikovano, ali saudijski novinar i bivši generalni direktor televizije „El Arab njuz“ Džamal Hašogi smatra da bi napori da se reši sirijska kriza mogli da posluže kao osnova za jačanje… »

Ruski naučnici pronašli lek za rak

Sputnik 05.03.2017
Ruski naučnici, u saradnji sa svojim evropskim kolegama, došli su do revolucionarnog otkrića — pronašli su način da istovremeno dijagnostikuju i leče rak. Novi metod podrazumeva korišćenje nanočestica silicijuma za otkrivanje i uništavanje… »

Rusija isporučila osam tona pomoći civilima u Siriji

Sputnik 05.03.2017
Ruski Centar za pomirenje zaraćenih strana u Siriji dostavio je u poslednja 24 časa osam tona humanitarne pomoći za sirijske provincije Alep i Damask, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije. „U poslednja 24 časa, ruski Centar za pomirenje… »