Izvor: Studio B arhiva vesti 05.03.2017

Španović osvojila zlatnu medalju na EP u Beogradu

Studio B 05.03.2017
Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović odbranila je titulu prvaka Evrope u skoku u dalj, pošto je u finalu u KOMBANK areni pobedila novim državnim rekord od 7,24 metra. Ivana je skokom od 7.24 metara (treći najbolji u dvorani svih vremena)… »

Kuburović: Neopravdane kritike na račun javnih beležnika

Studio B 05.03.2017
Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je da su neopravdane kritike pojedinih budućih predsedničkih kandidata da javni beležnici onemogućavaju da se prikupe potpisi za njihove kandidature. Notari su potpuno spremni i svima izlaze u susret, istakla… »

Stigla pisma Međunarodnog suda pravde za članove Predsedništva BiH

Studio B 05.03.2017
Ambasada Bosne i Hercegovine u Holandiji primila je novo pismo Međunarodnog suda pravde za članove Predsedništva BiH – Mladena Ivanića, Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića, saznaje „Večernji list“. U pitanju je potvrda suda da je ova… »

Uručeni ključevi novih vozila ustanovama socijalne zaštite

Studio B 05.03.2017
Pet gradskih institucija koje se bave zaštitom dece, omladine, starih osoba, kao i osoba sa invaliditetom i ometenom u mentalnom razvoju danas su dobila nova sanitetska vozila ukupne vrednosti 22,5 miliona dinara. foto Beoinfo Vozila je obezbedilo… »

Gruevski:Ne prihvataju se platforme stvorene u drugoj državi

Studio B 05.03.2017
Prihvatanje platforme stvorene u drugoj državi i na inicijativu strane vlade nije u skladu sa normalnim tokovima politike u bilo kojoj zemlji na svetu, izjavio lider makedonske VMRO-DPMNE Nikola Gruevski. „Zamislite da u vašoj državi neko donese… »

Srbija će sve o Haradinaju dostaviti Francuskoj

Studio B 05.03.2017
Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je da još nije stigao zvanični dopis francuskih organa šta Srbija treba ponovo da im dostavi, ali se to uglavnom odnosi na važenje zakonskih odredaba u trenutku izvršenja krivičnih dela koje se Ramušu… »

RIK proglasio kandidaturu Aleksandra Vučića za predsednika

Studio B 05.03.2017
Republička izborna komisija (RIK) proglasila je danas Aleksandra Vučića za kandidata za predsednika Srbije na izborima 2. aprila. Uz kandidaturu dostavljeno je 60.000 potpisa, a RIK je utvrdio da je pravno valjano 56.516 potpisa. Vučića je… »

Radovi na vodovodnoj mreži

Studio B 05.03.2017
Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži na opštini Stari grad, u ponedeljak će od 8:00 do 14:00 sati bez vode će ostati potrošači u bloku ulica oivicenom ulicama Cara Dušana, Francuskom, Dobračinom, Senjanin Ive i Dositejevom, saopštilo je JKP… »

Ruski naučnici tvrde da su pronašli lek za rak

Studio B 05.03.2017
Ruski naučnici tvrde da su, u saradnji sa evropskim kolegama, pronašli način da istovremeno dijagnostikuju i leče rak, a novi metod podrazumeva korišćenje nanočestica silicijuma za otkrivanje i uništavanje ćelija raka uz pomoć ultrazvuka. Pri… »

Filmu Hane Jušić „Beogradski pobednik“ 45. Festa

Studio B 05.03.2017
Nagrada „Beogradski pobednik“ za najbolji film u Glavnom takmičarskom programu 45. Festa pripala je ostvarenju „Ne gledaj mi u tanjir“ hrvatske autorke Hane Jušić, saopštio je žiri na zatvaranju festivala u Sava Centru. Nagrada žirija u kome… »