Izvor: Telegraf arhiva vesti 05.03.2017

Nebeski let i suze radosnice: Pogledajte neverovatan skok Ivane Španović od 7.24 metara (video)

Telegraf 05.03.2017
Srpska atletičarka je pred beogradskom publikom ostvarila treći rezultat svih vremena u skoku udalj. Ivana Španović je oborila novi državni rekord u skoku udalj, pošto je u Areni na Evropskom prvenstvu skočila 7.24 metra! To je treći rezultat svih… »

RIK proglasio kandidaturu Aleksandra Vučića za predsednika Srbije

Telegraf 05.03.2017
Aleksandar Vučić je prvi proglašeni kandidat, a redosled predsedničkih kandidata biće određen žrebom. Republička izborna komisija (RIK) proglasila je danas Aleksandra Vučića za kandidata za predsednika Srbije na izborima 2. aprila. SNS predao… »

Siniša Mali i Aleksandar Vulin uručili ključeve novih vozila ustanovama socijalne zaštite Srbije (foto)

Telegraf 05.03.2017
Gradonačelnik je podsetio da trenutno 310 dece sa specijalnim potrebama imaju ličnog pratioca, kao i da 50 osoba sa invaliditetom ima personalne asistente. Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna… »

Katastrofa: Devojka (17) pala sa splava noćas oko 2 sata, vatrogasci je i dalje traže

Telegraf 05.03.2017
Policiji je nešto oko dva sata iza ponoći prijavljeno da je sa splava kod gradskog mosta maloletnica upala u reku Sanu. Sedamnaestogodišnja devojka upala je rano jutros u reku Sanu u Prijedoru, a na mesto događaja su odmah izašli prijedorski… »

Da li je jezik bosanski ili bošnjački: Otvorena velika polemika u regionu

Telegraf 05.03.2017
Stručnjaci iz Odbora za standardizaciju srpskog jezika SANU pokazali da se prema pravilima srpskog jezika od "srpski narod" izvodi naziv "srpski jezik", od "hrvatski narod" - "hrvatski jezik", te da je "od bošnjački narod moguće je izvesti jedino… »

RIK proglasio kandidaturu Saše Jankovića za predsednika

Telegraf 05.03.2017
Uz predlog kandidata podnete su ukupno 17.134 pravno valjane overene izjave birača. Republička izborna komisija (RIK) proglasila je večeras Sašu Jankovića za kandidata za predsednika Republike na izborima raspisanim za 2. april na predlog Grupe… »

Kraj vikenda znači veliku gužvu: Kiša pada i pravi probleme vozačima, naročito u ovim delovima Srbije

Telegraf 05.03.2017
Saobraćaj je zbog kraja vikenda pojačanog intenziteta, ali trenutno se ne beleže veće gužve i zastoji, kako na putevima, tako i na naplatnim rampama. Vozače ove večeri očekuje pretežno oblačno vreme, dok kiša dodatno smanjuje vidljivost na… »

Vatra pored auto-puta kod Šimanovaca: Gori rastinje, dim kulja

Telegraf 05.03.2017
Prema nezvaničnim podacima, neki od požara krenuli su kada su meštani palili rastinje. Još jedan požar u okolini Beograda, ovog puta kraj Šimanovaca, pošto se najverovatnije zapalilo rastinje pored autoputa. Ovo je samo još jedan u nizu požara… »

Erdogan osuo paljbu po Nemcima: Vi ste i dalje nacisti, nemate nikakve veze s demokratijom!

Telegraf 05.03.2017
Nemačke vlasti su prošle nedelje zabranile dva sastanka u nemačkim gradovima gde Erdogan pokušava da prikupi podršku 1,5 miliona ljudi na referendumu koji je zakazan za april, a na kome se odlučuje o proširenju predsedničkih ovlašćenja. Turski… »

Revolucionarno otkriće ruskih naučnika: Tvrde da su otkrili lek za rak, evo koji je!

Telegraf 05.03.2017
Konačno dobre vesti za milione ljudi. Ruski naučnici tvrde da su, u saradnji sa evropskim kolegama, pronašli način da istovremeno dijagnostikuju i leče rak, a novi metod podrazumeva korišćenje nanočestica silicijuma za otkrivanje i uništavanje… »