Kultura arhiva vesti 05.03.2017

Hrvatski film najbolji na festu: "Beogradski pobednik" zasluženo pripao ostvarenju "Ne gledaj mi u tanjir" Hane Jušić

Blic 05.03.2017
Debitantski film Hane Jušić "Ne gledaj mi u tanjir" (Ne gledaj mi u pijat) osvojio je nagradu "Beogradski pobednik" za najbolji film Glavnog programa 45. Festa, koji se večeras završava u Sava centru projekcijama filmova "Tišina" Martina Skorsezea i… »

Pogledajte novi trejler za "Pirate sa Kariba"

B92 05.03.2017
Popularna Diznijeva franšiza "Pirati s Kariba" nastavlja se 26. maja ove godine, kada u bioskope dolazi novi deo, peti nastavak priče, nazvan "Dead Man Tell No Tales" ("Mrtva usta ne govore"). U ovom delu vraća se kapetan Džek Sperou kojeg tumači… »

Vukosavljević: Za Kolarac 400.000 dinara mesečno

Blic 05.03.2017
Izdvajaćemo za naše okolnosti značajnu sumu, minimum oko 400.000 dinara mesečno za Kolarac, kazao je ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, danas posle obilaska Zadužbine Ilije M. Kolarca. Vukosavljević je dodao da taj novac nije… »

Preminula latino glumica Mirjam Kolon

RTS 05.03.2017
Jedna od prvih latino filmskih i pozorišnih glumica Mirijam Kolon, koja je igrala s Marlonom Brandom i Al Paćinom, preminula je u Njujorku. Muž pionirke latino glumačke scene Fred Vale rekao je za AP da je Mirjam Kolon preminula u 80. godini od… »

"Narod koji ne pomaže pozorište je mrtav ili na umoru"

B92 05.03.2017
Problemi pozorišta, umetnika, problemi Udruženja dramskih umetnika Srbije su brojni i teški, ali da li ih treba pustiti da kao neman pojedu sve pred sobom?, pita u autorskom tekstu poznati glumac Voja Brajović. "S druge strane, šta znači i čemu… »

Bez dlake na jeziku, Vedrana Rudan: Hrvatskom vladaju kriminalci, a ustaše su samo maska za pljačku!

Pravda 05.03.2017
Vaša generacija živi lošije od svojih roditelja, a vaša će deca živeti lošije od vas, kaže o sudbini ljudi našeg podneblja hrvatska spisateljica Vedrana Rudan. Nedavno je kratko boravila u Beogradu, dogovorila se sa svojim izdavačem ("Laguna")… »

Srpska estrada u suzama: Preminuo čuveni muzičar

Srbija danas 05.03.2017
Velika tuga! Maestro violine Ignac Šen preminuo je danas nakon kraće bolesti. Šen je bio pravi virtuoz, a publika ga je cenila jer se sa podjednakim žarom i emocijama svirao narodnu i klasičnu muziku, a neretko i rok i džez. Maestro Ignac Šen… »

Jušić: Počastvovani smo zbog glavne nagrade na FEST-u

B92 05.03.2017
Svi smo u ekipi bili počastvovani i srećni zbog izuzetnog prijema našeg filma na Festu, kazala je Hana Jušić, rediteljka hrvatskog filma "Ne gledaj mi u tanjir", koji je dobio nagradu "Beogradski pobednik" za najbolje ostvarenje u Glavnom… »

Završnica! Film Hane Jušić "Beogradski pobednik" 45. Festa (galerija)

Srbija danas 05.03.2017
Osetite atmosferu iz Sava Centra! Nagrada "Beogradski pobednik" za najbolji film u Glavnom takmičarskom programu 45. Festa pripala je ostvarenju "Ne gledaj mi u tanjir" hrvatske autorke Hane Jušić, saopštio je žiri večeras na zatvaranju festivala u… »

(Foto) snovi koje poznati sanjaju: Promenili su im se životi nakon te noći!

Kurir 05.03.2017
Albert Anštajn je sanjao brzinu svetlosti, Pol Mekartni je u snovima je čuo hit "Yesterday", a Meri Šeli je inspiraciju za svoj roman o Frankenštajnu dobila zahvaljujući noćnoj mori. Albert Anštajn poznat je po svojim genijalnim uvidima u prirodu… »