Politika arhiva vesti 05.03.2017

RIK proglasio kandidaturu Aleksandra Vučića za predsednika Srbije

Telegraf 05.03.2017
Aleksandar Vučić je prvi proglašeni kandidat, a redosled predsedničkih kandidata biće određen žrebom. Republička izborna komisija (RIK) proglasila je danas Aleksandra Vučića za kandidata za predsednika Srbije na izborima 2. aprila. SNS predao… »

Duda objasnio: Evo šta je rekao na pitanje da li je podržao Jankovića zbog nelegalnih objekata

Kurir 05.03.2017
- Ja sam u životu sve ostvario! Sa ovih deset čistih prstiju! Pogledajte - kazao je Ivković u odgovoru novinarki. Dušan Duda Ivković, proslavljeni košarkaški stručnjak, predao je potpise RIK-u potpise koje su pristalice Saše Jankovića prikupili… »

Stefanović: Nije bilo reči o tome ko će biti naredni premijer

Beta 05.03.2017
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da još nije bilo razgovora o tome ko će biti naredni premijer Srbije, ukoliko aktuelni predsednik Vlade Aleksandar Vučić pobedi na predstojećim predsedničkim izborima. "Nismo… »

SNS: odbacila optužbe Vuka Jeremića o događajima u Krupnju

Blic 05.03.2017
Funkcioner Srpske napredne strake (SNS) Milenko Jovanov odbacio je danas optužbe da su ljudi iz te stranke maltretirali i uznemiravali ljude iz Krupnja koji su želeli da dođu na predizborni skup Vuka Jeremića i dodao da je budući predsednički… »

Čanak: Spreman sam da priznam nezavisnost Kosova

Politika 05.03.2017
Predsednički kandidat LSV Nenad Čanak izjavio je da je spreman da prizna nezavisnost Kosova, tvrdeći da je to faktičko stanje, da je Kosovo nezavisna država i da više nije u sastavu Srbije. Čanak je naveo da su problemi sa kojima se Srbija suočava… »

Radulović: Vodimo trku jer Jeremić i Janković nisu u stanju da animiraju birače

Blic 05.03.2017
Budući predsednički kandidat pokreta "Dosta je bilo" Saša Radulović izjavio je danas da je zadovoljan prilivom glasova građana za kandidaturu, ali i dodao da postoji ozbiljan problem sa notarima. Radulović je rekao da je "očigledno da pravila i… »

Nikola Jovanović: Vlast je u panici od buđenja naroda Jovanov: Vuk ne menja ćud

Kurir 05.03.2017
BEOGRAD - Saopštenje Srpske napredne stranke (SNS), koje je, povodom izborne konvencije Vuka Jeremića u Čačku, potpisao potpredsednik Glavnog odbora SNS Milenko Jovanov, govori o panici u vladajućoj stranci od buđenja naroda i sveopšte želje za… »

Šešelj: Predsednik treba da kontroliše sve tri vlasti

Pravda 05.03.2017
Na funkciji predsednika Republike ne treba da bude neko ko će imati svu vlast u svojim rukama, već neko ko će kontrolisati izvršnu, zakonodavnu i sudsku vlast, izjavio je rekao je lider SRS Vojislav Šešelj. Šešelj je novinarima, prilikom izborne… »

Kuburović: Jedan od kandidata imao zakazan termin kod notara, ali mu je bilo rano

Blic 05.03.2017
Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je da su neopravdane kritike pojedinih budućih predsedničkih kandidata da javni beležnici onemogućavaju da se prikupe potpisi za njihove kandidature. Notari su potpuno spremni i svima izlaze u susret, istakla… »

"Svakodnevno na očuvanju bezbednosti"

RTV 05.03.2017
BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da policija, vojska i službe bezbednosti svakodnevno dobijaju operativna saznanja o dešavanjima u našem okruženju i preduzimaju mere kako bi se održala stabilnost u Srbiji… »