Politika arhiva vesti 05.03.2017

RIK proglasio kandidaturu Saše Jankovića

Beta 05.03.2017
Republička izborna komisija (RIK) je u nedelju uveče proglasila Sašu Jankovića za kandidata za predsednika Srbije na izborima raspisanim za 2. april. RIK je na sednici utvrdio da su pravno valjana 17.134 potpisa podrške Jankoviću. U nedelju, sat… »

Duda: U životu sam sve ostvario sa ovih 10 čistih prstiju

B92 05.03.2017
Proslavljeni košarkaški stručnjak Dušan Ivković kaže da ništa u životu nelegalno nije uradio, kao i da građani treba da se "dignu sa rijalitija i od kanabea". On je to rekao posle predaje potpisa za kandidaturu Saše Jankovića za predsednika… »

Ilić odgovorio Stefanoviću: Ne interesuje me premijerska funkcija

Blic 05.03.2017
Lider Nove Srbije Velimir Ilić kaže da njegov politički cilj nikada nije bio borba za funkciju premijera Srbije, niti ga je ta pozicija ikada interesovala. On je to izjavio povodom tvrdnji ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića da je… »

Jeremić: Siledžije iz SNS maltretirale ljude da se ne pojave na skupu u Krupnju

Beta 05.03.2017
Budući predsednički kandidat Vuk Jeremić izjavio je danas u Krupnju da su, kako je naveo, siledžije iz Srpske napredne stranke (SNS) satima maltretirali i obeshrabrivali ljude kako se ne bi pojavili na njegovoj tribini u lokalnom Domu kulture i da… »

Sramotna izjava Čanak: Priznaću nezavisno Kosovo!

Kurir 05.03.2017
Predsednički kandidat LSV Nenad Čanak izjavio je danas da je spreman da prizna nezavisnost Kosova, tvrdeći da je to faktičko stanje, da je Kosovo nezavisna država i da više nije u sastavu Srbije. Čanak je naveo da su problemi sa kojima se Srbija… »

Radulović: Postoji ozbiljan problem sa notarima

Beta 05.03.2017
Budući predsednički kandidat pokreta "Dosta je bilo" Saša Radulović izjavio je danas da je zadovoljan prilivom glasova gradjana za kandidaturu ali i dodao da postoji ozbiljan problem sa notarima. Radulović je novinarima u Smederevu rekao da je… »

Jovanović: Vlast se plaši buđenja naroda

Blic 05.03.2017
Iz tima Vuka Jeremića poručili su danas da se vlast plaši "buđenja naroda i sveopšte želje za promenama". Portparol Jeremićevog tima Nikola Jovanović je u odgovoru potpredsedniku SNS Milenku Jovanovu koji je rekao da se Jeremić ne kandidudje da… »

Šešelj: Srbiji treba predsednik koji će kontrolisati Vučića i naprednjačku vladu

Novi magazin 05.03.2017
Srbiji treba predsednik koji će kontrolisati Aleksandra Vučića i naprednjačku vladu, a niko osim mene nije u stanju to da uradi, izjavio je danas lider Srpske radikalne stranke (SRS) i budući kandidat te partije za predsednika Srbije Vojislav… »

Kuburović: Jedan od kandidata imao zakazan termin kod notara, ali mu je bilo rano

Nova ekonomija 05.03.2017
Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je da su neopravdane kritike pojedinih budućih predsedničkih kandidata da javni beležnici onemogućavaju da se prikupe potpisi za njihove kandidature. Notari su potpuno spremni i svima izlaze u susret, istakla… »

Stefanović: Dolazak albanskog predsednika neće ugroziti bezbednost

Blic 05.03.2017
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović istakao je da ne očekuje nove tenzije tokom predstojeće posete albanskog predsednika Bujara Nišanija jugu Srbije i poručio da ta poseta neće ugroziti bezbednost, jer "naši gosti se osećaju… »