Svet arhiva vesti 05.03.2017

Erdogan besan: Postupci Nemačke ravni onima iz nacističkog perioda, zabranili mu mitinge

Večernje novosti 05.03.2017
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je rekao da su nemački postupci kojima pokušavaju da osujete političke sastanke turskih žitelja Nemačke "ravni onima iz nacističkog perioda" Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan danas je rekao da su… »

Obama prisluškivao Trampa?

Mondo 05.03.2017
Predsednik SAD Donald Tramp insistira da Kongres istraži njegove navode o prisluškivanju koje je, kako tvrdi, sprovela administracija bivšeg predsednika Baraka Obame. Foto: AP Photo/Evan Vucci Američki predsednik Donald Tramp pozvao je danas Kongres… »

Vilders bi zabranio dolazak cele turske vlade u Holandiju

RTS 05.03.2017
Lider holandske Partije za slobodu Gert Vilders poručio je da bi članovima cele turske vlade zabranio da posećuju tu zemlju u predstojećim nedeljama, kako bi sprečio turske ministre da kampanju za referendum o izmeni turskog ustava sprovode i u… »

Poljska predložila protivkandidata Donalda Tuska za predsednika Evropskog saveta

Radio 021 05.03.2017
Poljski šef diplomatije Vitold Vašičkovski predložio je Jaceka Sariuša Volskog za predsednika Evropskog saveta. Samo nekoliko dana pre nego što bi Evropski parlament trebalo da potvrdi Tuskov reizbor, Poljska je predložila za njegovog… »

Sirijski pilot: Moj avion je oboren

B92 05.03.2017
Ankara -- Sirijski pilot, čiji se avio srušio u Turskoj, saopštio je da je njegov avion oboren na putu ka seoskoj oblasti Idlib, u severnoj Siriji. Sirijskog pilota, koji se katapultirao, pronašao je turski spasilački tim i on je prebačen u bolnicu… »

Berkli: Sukob pristalica i protivnika Trampa, 10 uhapšeno

Dnevnik 05.03.2017
VAŠINGTON: Zbog sukoba između pristalica i protivnika predsednika SAD Donalda Trampa u Berkliju, u Kaliforniji, 10 osoba je uhapšeno, a sedam povređeno. Kako je saopštila lokalna policija, niko nije hospitalizovan, preneo je AP.Policija je… »

Papa pozvao vernike da koriste Bibliju koliko i telefone

Politika 05.03.2017
VATIKAN - Papa Franja pozvao je vernike da koriste Bibliju onoliko često koliko koriste mobilne telefone za pisanje poruka. On je u svom nedeljnom obraćanju poručio vernicima da daju Bibliji isto mesto u svakodnevnom životu, koje daju mobilnim… »

Džihadista Elvis Redžepagić pred sudom u SAD: Vrbovali su me u Crnoj Gori, hteo sam da se raznesem!

Kurir 05.03.2017
Američki državljanin Elvis Redžepagić, koji je optužen za pokušaj pružanja materijalne podrške stranoj terorističkoj organizaciji, saslušan je pred sudom u Njujorku. On je u više navrata putovao na Bliski istok u nastojanju da se priključi… »

Južna Koreja učetvorostručila nagradu: Za prebeg iz Severne Koreje se dobija neverovatan novac!

Kurir 05.03.2017
Prebegli iz Severne Koreje koji raspolažu poverljivim državnim informacijama od Južne Koreje bi mogli da dobiju i do 860.000 dolara, saopštile su danas vlasti Južne Koreje. Novinska agencija Jonhap prenosi da je četvorostruko uvećanje nagrade, prvo… »

U britanskom parlamentu je zabranjeno umreti

Radio 021 05.03.2017
Ako se neko seća scena iz serije "Državnik novog kova", mogao je da primeti da se u Vestminsterskoj palati - sedištu Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske, niko nikome ne obraća po imenu. Razlog za to je zato što je… »