Svet arhiva vesti 05.03.2017

Hoće li Erdogan održati miting u Nemačkoj?

B92 05.03.2017
Berlin -- Nemačka se već danima bavi pitanjem treba li turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu dozvoliti da "svrati" u Nemačku i obrati se sunarodnicima. To bi se dogodilo u okviru kampanje pred najavljene izmene turskog ustava, koje mu daju veća… »

Tramp insistira da se pokrene istraga protiv Obame

Dnevnik 05.03.2017
VAŠINGTON: Predsednik SAD Donald Tramp insistira da Kongres istraži njegove navode o prisluškivanju koje je sprovela administracija bivšeg predsednika Baraka Obame, navodi se na Sajtu BiBiSi-ja.Trampov sekretar za štampu rekao je da bi istraga u… »

"Stop za turske ministre, Erdogan islamo-fašistički lider"

B92 05.03.2017
Lider holandske Partije za slobodu Gert Vilders izjavio je da bi članovima cele turske vlade da posećuju tu zemlju u predstojećim nedeljama. On je to naveo kako bi sprečio turske ministre da kampanju za referendum o izmeni turskog ustava sprovode i u… »

Kačinjski: Tusk je nemački kandidat za reizbor na čelu Evropskog saveta

RTS 05.03.2017
Lider poljske vladajuće konzervativne stranke Pravo i Pravda Jaroslav Kačinjski optužio je bivšeg poljskog premijera, predsednika Evropskog saveta Donalda Tuska, da nije poljski već nemački kandidat za ponovni izbor na tu funkciju na sledeće dve i… »

Pilot "miga 23" tvrdi da je njegov avion oboren

RTS 05.03.2017
Sirijski pilot, čiji se avion srušio u Turskoj, saopštio je da je njegov avion oboren na putu ka seoskoj oblasti Idlib, u severnoj Siriji. Sirijskog pilota, koji se katapultirao, pronašao je turski spasilački tim i on je prebačen u bolnicu, prenosi… »

Sukob pristalica i protivnika Trampa u Berkliju, sedam povređenih

RTS 05.03.2017
Sedam osoba je povređeno u sukobu pristalica i protivnika predsednika SAD Donalda Trampa u Berkliju, u Kaliforniji. Destoro je uhapšeno. Policija je precizirala da je devet osoba uhapšeno zbog napada, od kojih četiri sa smrtonosnim oružjem, a jedna… »

Papa pozvao vernike da koriste Bibliju koliko i telefone

Politika 05.03.2017
VATIKAN - Papa Franja pozvao je vernike da koriste Bibliju onoliko često koliko koriste mobilne telefone za pisanje poruka. On je u svom nedeljnom obraćanju poručio vernicima da daju Bibliji isto mesto u svakodnevnom životu, koje daju mobilnim… »

Pred sudom se pojavio islamista Elvis Redžepagić

Večernje novosti 05.03.2017
Američki državljanin Elvis Redžepagić, koji je optužen za pokušaj pružanja materijalne podrške stranoj terorističkoj organizaciji, saslušan je pred sudom u Njujorku. Američki državljanin Elvis Redžepagić, koji je optužen za pokušaj… »

Nepristojna ponuda 860: hiljada dolara za sve koji prebegnu iz Severne u Južnu Koreju i odaju poverljive informacije

Blic 05.03.2017
Prebegli iz Severne Koreje koji raspolažu poverljivim državnim informacijama od Južne Koreje bi mogli da dobiju i do 860.000 dolara, saopštile su danas vlasti Južne Koreje. Novinska agencija Jonhap prenosi da je četvorostruko uvećenje nagrade, prvo… »

U britanskom parlamentu je zabranjeno umreti

Radio 021 05.03.2017
Ako se neko seća scena iz serije "Državnik novog kova", mogao je da primeti da se u Vestminsterskoj palati - sedištu Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske, niko nikome ne obraća po imenu. Razlog za to je zato što je… »