Svet arhiva vesti 05.03.2017

Erdogan osuo paljbu po Nemačkoj: Njihovi postupci su ravni onima iz nacističkog perioda!

Kurir 05.03.2017
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan danas je rekao da su nemački postupci kojima pokušavaju da osujete političke sastanke turskih žitelja Nemačke "ravni onima iz nacističkog perioda", prenosi Rojters. Nemačke vlasti su prošle nedelje zabranile… »

Tramp: Kongres da ispita da li me je Obama špijunirao

B92 05.03.2017
Vašington -- Američki predsednik Donald Tramp pozvao je Kongres da ispita da li je njegov prethodnik Barak Obama zloupotrebio predsednički položaj. Portparol Bele kuće Šon Spajser je izjavio da su izveštaji o potencijalno politički motivisanim… »

Vilders bi zabranio dolazak cele turske vlade u Holandiju

Večernje novosti 05.03.2017
Lider holandske Partije za slobodu Gert Vilders izjavio je da bi članovima cele turske vlade da posećuju tu zemlju u predstojećim nedeljama. Lider holandske Partije za slobodu Gert Vilders izjavio je danas da bi članovima cele turske vlade da… »

Poljska predložila protivkandidata Donalda Tuska za predsednika Evropskog saveta

Beta 05.03.2017
Poljski šef diplomatije Vitold Vašičkovski predložio je Jaceka Sariuša Volskog za predsednika Evropskog saveta. Samo nekoliko dana pre nego što bi Evropski parlament trebalo da potvrdi Tuskov reizbor, Poljska je predložila za njegovog… »

Pronađen povređeni pilot kojeg je oborila sirijska opozicija

Radio 021 05.03.2017
Turski spasilački tim pronašao je povređenog pilota koji se katapultirao iz borbenog aviona MIG-23, srušenog na sirijskoj strani granice sa Turskom, javlja danas Dejli Sabah. Kako je izvestila televizija NTV, pilot je prebačen u bolnicu. Prema… »

(Video) Napad na trampove pristalice: Sukob na mitingu podršeke predesdniku sa kontramitingašima!

Kurir 05.03.2017
U gradovima širom Sjedinjenih Američkih Država održani su mitinzi podrške američkom predsedniku Donaldu Trampu, ali i kontra-mitinzi. Zbog sukoba između pristalica i protivnika predsednika SAD Donalda Trampa u Berkliju, u Kaliforniji, 10 osoba je… »

Papa pozvao vernike da koriste Bibliju koliko i telefone

Politika 05.03.2017
VATIKAN - Papa Franja pozvao je vernike da koriste Bibliju onoliko često koliko koriste mobilne telefone za pisanje poruka. On je u svom nedeljnom obraćanju poručio vernicima da daju Bibliji isto mesto u svakodnevnom životu, koje daju mobilnim… »

Pred Njujorškim sudom se pojavio Elvis Redžepagić

Al Jazeera 05.03.2017
Redžepagić je optužen za pokušaj pružanja podrške i priključivanja oružanim grupama na Bliskom istoku. Američki državljanin Elvis Redžepagić, koji je optužen za pokušaj pružanja materijalne podrške stranoj oružanoj grupi, saslušan je… »

Nepristojna ponuda 860: hiljada dolara za sve koji prebegnu iz Severne u Južnu Koreju i odaju poverljive informacije

Blic 05.03.2017
Prebegli iz Severne Koreje koji raspolažu poverljivim državnim informacijama od Južne Koreje bi mogli da dobiju i do 860.000 dolara, saopštile su danas vlasti Južne Koreje. Novinska agencija Jonhap prenosi da je četvorostruko uvećenje nagrade, prvo… »

Zašto je u britanskom parlamentu zabranjeno umreti?

Blic 05.03.2017
Ako se neko seća scena iz serije "Državnik novog kova", mogao je da primeti da se u Vestminsterskoj palati - sedištu Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske, niko nikome ne obraća po imenu. Razlog za to je zato što je… »