Svet arhiva vesti 05.03.2017

Erdogan: Postupci Nemačke ravni onima iz nacističkog perioda

Dnevnik 05.03.2017
ISTANBUL: Predsednik Turske Redžep Tajip Erdoga danas je rekao da su nemački postupci kojima pokušavaju da osujete političke sastanke turskih žitelja Nemačke "ravni onima. iz nacističkog perioda", prenosi Rojters. Nemačke vlasti su prošle nedelje… »

Tramp insistira da se pokrene istraga protiv Obame

Dnevnik 05.03.2017
VAŠINGTON: Predsednik SAD Donald Tramp insistira da Kongres istraži njegove navode o prisluškivanju koje je sprovela administracija bivšeg predsednika Baraka Obame, navodi se na Sajtu BiBiSi-ja.Trampov sekretar za štampu rekao je da bi istraga u… »

Vilders bi zabranio dolazak cele turske vlade u Holandiju

Politika 05.03.2017
AMSTERDAM - Lider holandske Partije za slobodu Gert Vilders izjavio je da bi trebalo članovima cele turske vlade zabraniti da posećuju tu zemlju u predstojećim nedeljama, kako bi sprečio turske ministre da kampanju za referendum o izmeni turskog… »

Poljska predložila protivkandidata Donalda Tuska za predsednika Evropskog saveta

Beta 05.03.2017
Poljski šef diplomatije Vitold Vašičkovski predložio je Jaceka Sariuša Volskog za predsednika Evropskog saveta. Samo nekoliko dana pre nego što bi Evropski parlament trebalo da potvrdi Tuskov reizbor, Poljska je predložila za njegovog… »

Sirijski pilot: Moj avion je oboren

B92 05.03.2017
Ankara -- Sirijski pilot, čiji se avio srušio u Turskoj, saopštio je da je njegov avion oboren na putu ka seoskoj oblasti Idlib, u severnoj Siriji. Sirijskog pilota, koji se katapultirao, pronašao je turski spasilački tim i on je prebačen u bolnicu… »

Berkli: Sukob pristalica i protivnika Trampa, 10 uhapšeno

Večernje novosti 05.03.2017
Zbog sukoba između pristalica i protivnika predsednika SAD Donalda Trampa u Berkliju, u Kaliforniji, 10 osoba je uhapšeno, a sedam povređeno. Zbog sukoba između pristalica i protivnika predsednika SAD Donalda Trampa u Berkliju, u Kaliforniji, 10 osoba… »

Papa pozvao vernike da konsultuju Bibliju isto koliko i mobilne telefone

RTS 05.03.2017
Poglavar Rimokatoličke crkve pozvao je danas vernike da konsultuju Bibliju koliko bi možda konsultovali svoje mobilne telefone za poruke. Šta bi se dogodilo ako bismo se vratili (Bibliji) kada je zaboravimo, ako je otvorimo u više navrata dnevno, ako… »

Pred sudom se pojavio islamista Elvis Redžepagić

Večernje novosti 05.03.2017
Američki državljanin Elvis Redžepagić, koji je optužen za pokušaj pružanja materijalne podrške stranoj terorističkoj organizaciji, saslušan je pred sudom u Njujorku. Američki državljanin Elvis Redžepagić, koji je optužen za pokušaj… »

Prebegli iz Severne Koreje dobijaju 860.000 dolara

Radio 021 05.03.2017
Prebegli iz Severne Koreje, koji raspolažu poverljivim državnim informacijama, od Južne Koreje bi mogli da dobiju i do 860.000 dolara, saopštile su vlasti Južne Koreje. Agencija Jonhap prenosi da je četvorostruko uvećenje nagrade, prvo u poslednjih… »

U britanskom parlamentu je zabranjeno umreti

Radio 021 05.03.2017
Ako se neko seća scena iz serije "Državnik novog kova", mogao je da primeti da se u Vestminsterskoj palati - sedištu Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske, niko nikome ne obraća po imenu. Razlog za to je zato što je… »