Svet arhiva vesti 05.03.2017

Erdogan: Postupci Nemačke ravni onima iz nacističkog perioda

Dnevnik 05.03.2017
ISTANBUL: Predsednik Turske Redžep Tajip Erdoga danas je rekao da su nemački postupci kojima pokušavaju da osujete političke sastanke turskih žitelja Nemačke "ravni onima. iz nacističkog perioda", prenosi Rojters. Nemačke vlasti su prošle nedelje… »

Obama prisluškivao Trampa?

Mondo 05.03.2017
Predsednik SAD Donald Tramp insistira da Kongres istraži njegove navode o prisluškivanju koje je, kako tvrdi, sprovela administracija bivšeg predsednika Baraka Obame. Foto: AP Photo/Evan Vucci Američki predsednik Donald Tramp pozvao je danas Kongres… »

Vilders: Zabranio bih turskoj vladi da dođe u Holandiju, Erdogan je islamo-fašistički lider

Blic 05.03.2017
Lider holandske Partije za slobodu Gert Vilders izjavio je danas da bi članovima cele turske vlade da posećuju tu zemlju u predstojećim nedeljama, kako bi sprečio turske ministre da kampanju za referendum o izmeni turskog ustava sprovode i u… »

Kačinjski: Tusk je nemački kandidat za reizbor na čelu Evropskog saveta

RTS 05.03.2017
Lider poljske vladajuće konzervativne stranke Pravo i Pravda Jaroslav Kačinjski optužio je bivšeg poljskog premijera, predsednika Evropskog saveta Donalda Tuska, da nije poljski već nemački kandidat za ponovni izbor na tu funkciju na sledeće dve i… »

Sirijski pilot: Moj avion je oboren

B92 05.03.2017
Ankara -- Sirijski pilot, čiji se avio srušio u Turskoj, saopštio je da je njegov avion oboren na putu ka seoskoj oblasti Idlib, u severnoj Siriji. Sirijskog pilota, koji se katapultirao, pronašao je turski spasilački tim i on je prebačen u bolnicu… »

Za i protiv Trampa - radile palice, noževi (video)

Mondo 05.03.2017
Zbog sukoba između pristalica i protivnika predsednika SAD Donalda Trampa u Berkliju, u Kaliforniji, 10 osoba je uhapšeno, a sedam povređeno. Kako je saopštila lokalna policija, niko nije hospitalizovan, preneo je AP. Policija je precizirala da je… »

Papa pozvao vernike da konsultuju Bibliju isto koliko i mobilne telefone

RTS 05.03.2017
Poglavar Rimokatoličke crkve pozvao je danas vernike da konsultuju Bibliju koliko bi možda konsultovali svoje mobilne telefone za poruke. Šta bi se dogodilo ako bismo se vratili (Bibliji) kada je zaboravimo, ako je otvorimo u više navrata dnevno, ako… »

Pred Njujorškim sudom se pojavio Elvis Redžepagić

Al Jazeera 05.03.2017
Redžepagić je optužen za pokušaj pružanja podrške i priključivanja oružanim grupama na Bliskom istoku. Američki državljanin Elvis Redžepagić, koji je optužen za pokušaj pružanja materijalne podrške stranoj oružanoj grupi, saslušan je… »

Nepristojna ponuda 860: hiljada dolara za sve koji prebegnu iz Severne u Južnu Koreju i odaju poverljive informacije

Blic 05.03.2017
Prebegli iz Severne Koreje koji raspolažu poverljivim državnim informacijama od Južne Koreje bi mogli da dobiju i do 860.000 dolara, saopštile su danas vlasti Južne Koreje. Novinska agencija Jonhap prenosi da je četvorostruko uvećenje nagrade, prvo… »

U britanskom parlamentu je zabranjeno umreti

Radio 021 05.03.2017
Ako se neko seća scena iz serije "Državnik novog kova", mogao je da primeti da se u Vestminsterskoj palati - sedištu Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske, niko nikome ne obraća po imenu. Razlog za to je zato što je… »