Nauka & Tehnologija arhiva vesti 05.03.2017

Revolucionarno otkriće ruskih naučnika: Tvrde da su otkrili lek za rak, evo koji je!

Telegraf 05.03.2017
Konačno dobre vesti za milione ljudi. Ruski naučnici tvrde da su, u saradnji sa evropskim kolegama, pronašli način da istovremeno dijagnostikuju i leče rak, a novi metod podrazumeva korišćenje nanočestica silicijuma za otkrivanje i uništavanje… »

Google potvrdio da Pixel naslednik stiže tokom godine

Benchmark 05.03.2017
Google Pixel linija telefona dobija naslednike kasnije ove godine. Ovu informaciju je potvrdio Rick Osterloh, potpredsednik hardvera kompanije Google. Govoreći o uređaju, Osterloh je istakao: "Možete računati na naslednika tokom ove godine, čak i ako… »

Nikako na 100 odsto! Celog života pogrešno punite telefon, evo kako se to u stvari radi

Srbija danas 05.03.2017
Neka vaša baterija bolje radi i duže traje. Možete da verujete u ovo i ne morate, ali jedno je sigurno - stručnjaci Battery University-ja naučno su dokazali da, ako pratite ove savete, baterija telefona trajaće vam duže i sačuvaće najveći deo… »

Kome treba pravi rog?

RTS 05.03.2017
Nosorogov rog je u tradicionalnoj kineskoj medicini odavno cenjen zbog (nedokazanih) lekovitih svojstava, ali u Vijetnamu se toj vajkadašnjoj popularnosti u novije vreme pridružila i fama da samleven u prah taj rožnati izraštaj leči rak, kao i… »

Najbolja pucačina ’90-ih izlazi u martu (video)

Mondo 05.03.2017
Indi igra koja kao omaž najboljim pucačinama 90-ih (ko je rekao Doom) uz sjajan dodatak. Izvor: PlayStation. STRAFE pored hektolitara krvi nudi i proceduralno generisane mape, što znači da ćete stalno igrati do tada neviđen nivo! Igra je imala… »

VIDEO: Dubai dobija neboder sa rotirajućim stanovima

Radio 021 05.03.2017
Iako je Dubai već dom pojedinih čudesnih građevina poput Burž Kalife i najvećeg zabavnog parka na zatvorenom, atrakcija koja će u gradu niknuti 2020. biće pravo "čudo". Prema zamisli uglednog arhitekte Dejvida Fišera, u gradu će za tri godine… »

Pametniji i lepši, a tu je i Porše dizajn!

Mondo 05.03.2017
Izuzetna ponuda pametnih satova čeka na sve nas, sad samo treba da odaberemo pravi…. Huawei je na MWC 2017 sajmu predstavio, zajedno sa Huawei P10 i P10 Plus telefonima i Huawei Watch 2. Ovaj sat kombinuje aplikacije i opcije povezivanja pametnog… »

Samsung Galaxy S8 razbio na benchmark testu!

Mondo 05.03.2017
Testirana verzija sa Snapdragon 835 čipsetom, a od Exynos verzije očekuje se još i više! Testirana su oba uređaja, Galaxy S8 i Galaxy S8+ na GeekBench sistemu i to na Android 7.0 operativnom sistemu. Do 29. marta, kad je zakazana premijera, očekuje… »

Mondo ekskluziva: Najjači telefon (foto, video)

Mondo 05.03.2017
Drugi mediji videli su ga ispod stakla ili ga nisu ni sreli uživo, a mi smo se s njim upoznali detaljno, kako i dolikuje! Proglašen je najboljim novim smartfon uređajem u izboru GSMA asocijacije, koji organizuje najveći Sajam mobilne telefonije na… »

Ima i punjač: Seks više neće biti isti, jer se pojavio - pametni kondom!

Blic 05.03.2017
Britanski proizvođač kondoma krajnje nezanimljivog imena "British condoms" ima jedan zanimljiv izum - pametni kondom. Proizvod pod nazivom "i.Con" trebalo bi do kraja ove godine da se nađe i prodaji, a već može da se rezerviše. Radi se o kondomima… »