Arhiva vesti 07.03.2017

BG o "Vojsci Kosova": Albanska paravojska - ulje na vatru

B92 07.03.2017
Beograd -- Predsednik Kosova Hašim Tači predao je kosovskoj skupštini nacrt Zakona o transformaciji bezbednosnih snaga Kosova u Vojsku Kosova. To su predstavnici Beograda ocenili kao dodatno izazivanje nestabilnosti u regionu i zatražili od… »

Srbiji brojne primedbe, šefica SB oštra i jasna

B92 07.03.2017
Kopaonik -- Direktorka Svetske banke za Zapadni Balkan Elen Goldstin rekla je da državni aparat u Srbiji mora da se svede na pravu meru. Kako je navela, državni aparat mora da postane efikasan kako ne bi bio smetnja ekonomskom rastu od šest odsto… »

Vučić i Mirović: U Srbiju se isplati ulagati

Dnevnik 07.03.2017
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović posetili su u Subotici, u Privrednoj zoni Mali Bajmok, fabriku „Kontinental” i prisustvovali otvaranju. novog pogona te fabrike koja se bavi proizvodnjom delova za… »

LDP i Jovanović uz Jankovića; Janković: Molim Jovanovića da ne glasa za mene

Radio 021 07.03.2017
Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović najavio je podršku te stranke predsedničkoj kandidaturi Saše Jankovića. On je za N1 rekao i da će predložiti predsedništvu stranke da podrži Jankovića i izrazio uverenje da će do toga i… »

"Jeremić i Janković da formiraju telo za praćenje izbora"

B92 07.03.2017
Beograd -- Predsednik SDS Boris Tadić pozvao je izborne štabove Vuka Jeremića i Saše Jankovića da naprave koordinaciono telo koje će pratiti sve izborne radnje. Tadić je na konferenciji za novinare u Beogradu rekao da je vrlo važno da dođe do… »

Nušani na jugu Srbije bez napetosti i euforije

Danas 07.03.2017
Na centralnom gradskom trgu „Karađorđe Petrović“ dominirali su nedavno postavljeni bilbord sa Nušanijevom slikom i rečenicom na albanskom jeziku: “Dobro došli predsedniče“. I ova moja poseta, nakon što je u Beogradu ali i na jugu Srbije… »

Poreska uprava naplatila 87,6 milijardi RSD više nego lane

Politika 07.03.2017
KOPAONIK – Poreska uprava je u 2016. godini naplatila 87,6 milijardi dinara više javnih prihoda u odnosu na prethodnu godinu, izjavila je direktorka Dragana Marković. Od ukupno 1807,7 milijardi dinara javnih prihoda u 2016. godini, Poreska uprava je… »

Petrović Vujoviću: Nije baš sve bolje svakim danom

B92 07.03.2017
Beograd -- Predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović replicirao je ministru finansija Dušanu Vujoviću na konstataciju da Srbija svakog dana postiže sve bolje rezultate. Petrović je u svom izlaganju na Kopaonik biznis forumu kazao da se u… »

Dobro jutro! Ovako je Dačić reagovao na izjavu Mogerinijeve o Balkanu

Kurir 07.03.2017
BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić osvrnuo se na izjavu šefice evropske diplomatije Federike Mogerini da je zabrinuta za stabilnost regiona i narodski rekao: "Dobro jutro". - Za to nije trebalo da dolazi ovde da sazna da ima napetosti i… »

BG: Zaplenjeno 16 kilograma marihuane, troje uhapšeno

B92 07.03.2017
Beograd -- Policija u BeogrĐ°du zĐ°plenila je oko 16 kilogrĐ°mĐ° mĐ°rihuĐ°ne i uhĐ°psila tri osobe osumnjičene za distribuciju i prodaju te droge, navodi MUP. PolicijĐ° je u iznĐ°jmljenoj kući u jednoj ulici nĐ° PĐ°liluli i… »