Arhiva vesti » četvrtak 09. mart 2017

Saznajemo: Hag odbio zahtev BiH za reviziju presude protiv Srbije

Blic 09.03.2017
Međunarodni sud pravde u Hagu odbacio je legitimitet Sakiba Softića kao agenta BiH po zahtevu za reviziju presude protiv Srbije, saznaje „EuroBlic“. U obrazloženju se navodi da je razlog taj što nije bilo saglasnosti tri člana Predsedništva BiH prilikom Softićevog imenovanja da bude na... »

Đurić: Prišština tražži izgovore da prekine dijalog

Blic 09.03.2017
Srbija je iznenađena usvajanjem rezolucije o prekidu dijaloga u prištinskom parlamentu, izjavio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đjurić i dodao da je sada jasno da su vlasti u Prištini prethodnih meseci podizanjem tenzija zapravo tražile izgovor da se prekine... »

Vuk Jeremić predao potpise za kandidaturu za predsednika

Radio 021 09.03.2017
Vuk Jeremić je predao Republičkoj izbornoj komisiji nešto više od 15.000 potpisa birača koji podržavaju njegovu kandidaturu za predsednika. Republičkoj izbornoj komisiji danas su predati potpisi podrške za kandidaturu Vuka Jeremića za predsednika Srbije. Predato je više od 15.000 potpisa... »

Zvezda bez Jovića u Madridu

Beta 09.03.2017
Trener KK Crvena zvezda Dejan Radonjić rekao je danas da će njegovi košarkaši probati odbranom i kontrolom ritma da zaustave napad Real Madrida u Evroligi, iako će igrati oslabljeni. "Stefan Jović ne putuje za Madrid. On još nije počeo sa košarkaškim treninzima. Još ne znam kada će se to... »

Paspalj: Ovakva promena Statuta je „silovanje” sporta

Dnevnik 09.03.2017
Potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Žarko Paspalj, koji je na današnoj Skupštini javno rekao da se protivi izmenama Statuta prilikom izbora novog predsednika, ocenio je da nije dobro što se menja nešto što je bez problema funkcionisalo devet godina. "Lično mislim da sve što je... »

Merkel besna: Nećemo tolerisati komentare turske vlasti o nacizmu

Blic 09.03.2017
Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da komentari predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana i drugih turskih zvanicnika koji su optužili Berlin za "nacističku praksu" ne mogu biti tolerisane. U obraćanju parlamentu, Merkelova je rekla da su takvi komentari "tužni i izuzetno... »

RIK: Za glasanje 8.253 biračkih mesta

Politika 09.03.2017
Republička izborna komisija (RIK) na današnjoj sednici utvrdila je 8.253 biračkih mesta za glasanje na izborima za predsednika Republike, raspisanih za 2. april, od čega 8.224 u opštinama i gradovima Srbije, a 29 u Zavodima za izvršenje zatvorskih sankcija. Predsednik RIK Vladimir... »

Nikolić: Srbija posvećena EU, ali i prijateljima iz vremena nesvrstanih

Blic 09.03.2017
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da je Srbija čvrsto posvećena punopravnom članstvu Evropskoj uniji, ali da želi da osnaži prijateljstva uspostavljena za vreme nesvrstanih. Nikolić je na sastanku sa ministrom spoljnih poslova Države Eritreje Osmanom Salehom u Beogradu... »

NATO: Jasno smo rekli Prištini - ne može vojska Kosova bez promene Ustava

Blic 09.03.2017
Zvaničnici NATO u Briselu su danas ponovo naglasili ozbiljnu zabrinutost zbog namere vlasti u Prištini da Bezbednosne snage Kosova (BSK) bez ustavnih promena preobrate u oružane snage, kao što je to već juče generalni sekretar Atlantskog saveza Jens Stoltenberg stavio do znanja u telefonskom... »

Poljski udarac: Veto zbog Tuska, "Samit neće biti validan"

B92 09.03.2017
B92: Poljski udarac: Veto zbog Tuska, "Samit neće biti validan"
Brisel -- Premijerka Poljske Beata Šidlo potvrdila je da će zvanično blokirati završno saopštenje EU na kraju samita u Briselu. To će se dogoditi pošto je Donald Tusk ponovo izabran za predsednika Evropskog saveta uprkos protivljenju Varšave. "Potvrđujem da neću prihvatiti zaključke... »

©2019 Netmark d.o.o.