Balkan arhiva vesti 13.03.2017

Zagreb se sad odriče NDH

Večernje novosti 13.03.2017
Posle podizanja grupne tužbe Srba i Jevreja u ČIKAGU (SAD) protiv Hrvatske. Poručuju da nisu sledbenici ustaške države. Odgovor u roku od 60 dana. ZAGREB OD STALNOG DOPISNIKA "NOVOSTI" - HRVATSKA nije sledbenica Nezavisne Države Hrvatske, a to… »

RIK proglasio kandidaturu Ljubiše Preletačevića Belog

N1 Info 13.03.2017
Republička izborna komisija (RIK) potvrdila je predsedničku kandidaturu Luke Maksimovića, poznatijeg kao Ljubiša Preletačević Beli. Za je glasalo 19 članova RIK-a, dok su dva bila protiv. Izvor: N1 Inače, sednica RIK-a je bila burna. Izveštaj i… »

Vršnjačko nasilje: Kad će nam se ponovo desiti Mahir, Aleksa

N1 Info 13.03.2017
Fejsbuk status televizijske voditeljke Ike Ferer Gotić šokirao je Bosnu i Hercegovinu. Ferer Gotić tvrdi da je zbog vršnjačkog nasilja njena maloletna ćerka pokušala da se ubije. Izvor: N1 Dete je, tvrdi, odavno žrva nasilja na rasnoj osnovi -… »

Sanduk sa eksplozivnim oružjem pronađen na ušću Neretve

RTS 13.03.2017
Dubrovačka policija saopštila je danas da je ranije obaveštena o pronalasku drvenog vojnog sanduka sa šest raketa za ručni bacač i šest komada dodatnih punjenja. Prema nezvaničnim informacijama, kako su prenele agencije, oružje je pronađeno na… »

NDP podnela krivične prijave protiv Softića i Izetbegovića

RTS 13.03.2017
Predsednik NDP-a Dragan Čavić potvrdio je da je ova stranka podnela krivičnu prijavu protiv Sakiba Softića zbog lažnog predstavljanja pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu i Bakira Izetbegovića, zbog štete nanete usvanom kapacitetu BiH. Čavić je… »

Danas pretežno oblačno, ponegde kiša, na planinama sneg

Press 13.03.2017
U većem delu zemlje danas će biti pretežno oblačno, mestimično s kišom, a na planinama sa snegom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Foto:B92.net Na severozapadu zemlje biće suvo, a krajem dana se očekuje delimično razvedravanje… »

Ranjen Azem Vlasi! Hitno prebačen u Urgentni

Telegraf 13.03.2017
Azem Vlasi je bio istaknuti političar u bivšoj SFRJ. Prištinski advokat Azem Vlasi ranjen je jutros oko 8.00 iz vatrenog oružja, potvrdila je policija Kosova. Njegova supruga Nadira Avdić Vlasi rekla je da je jedna osoba ranila Vlasija u rame i da se… »

Četiri stepena po Rihteru: Zemljotres pogodio područje Livna

Blic 13.03.2017
Zemljotres jačine 4 stepena Rihterove skale pogodio je jutros područje Livna, javlja Evropsko-mediteranski seizmološki centar. Zemljotres je zabeležen u 2:31. Prema podacima Seizmološkig centra Republike Srpske, podrhtavanje je imalo procenjeni… »

Čubrilović: Pravosuđe BiH da bude efikasno kao i u slučajevima protiv Srba

Blic 13.03.2017
Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović večeras je izrazio nadu da će pravosuđe BiH biti efikasano u postupanju po tužbi koju je NDP podneo protiv bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića i bivšeg… »

Prijedor i dalje traga za maloletnicom koja je palu u Sanu: Potraga se proširila na Unu

Blic 13.03.2017
Potraga za Doškom Džever (17) koja je 5. marta sa splava pala u reku Sanu danas je proširena. - Vatrogasci će pored reke Sane, danas pretražiti i obale reke Une do Jasenovca, rekao je komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor, Nebojša… »