Izvor: EurActiv arhiva vesti 13.03.2017

Ministarstvo zdravlja dostavilo nove lozinke za portal Moj doktor

EurActiv 13.03.2017
Poverenik za informacije od javnog značaj i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić saopštio je 13. marta da ga je Ministarstvo zdravlja obavestilo da je postupilo po njegovoj naredbi i korisnicima portala "Moj doktor" dostavilo nove, posebno… »

Miščević: Nema novih uslova u vezi sa pravima nacionalnih manjina

EurActiv 13.03.2017
Šefica pregovaračkog tima Srbije u pregovorima o članstvu u EU Tanja Miščević je rekla 13. marta da nema novih uslovljavanja u vezi sa pravima nacionalnih manjina u tim pregovorima, da je evropsko pravo u toj oblasti jasno i da se otvorena pitanja… »

Diplomatska kriza u odnosima Turske i Holandije

EurActiv 13.03.2017
Kriza u odnosima Turske i Holandije produbila se 12. marta, pošto je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan poručio Holandiji da će platiti cenu za pogoršanje odnosa jer nije dozvolila turskim ministrima da učestvuju na političkim skupovima u toj… »

Gasprom spreman da radi u skladu sa pravilima EU

EurActiv 13.03.2017
Evropska komisija pozvala je članice EU iz istočne i centralne Evrope da razmotre obaveze koje je ruski Gasprom pristao da preuzme kako bi razuverio Brisel da krši pravila konkurencije. Gasprom je pristao na fiksne i transparentne naknade za gas, kao i… »

Sledeća Le Pen je Dankinja

EurActiv 13.03.2017
Građanski rat, veleizdaja, silovanja, progoni, neke su od reči kojima liderka danske ultra-desničarske partije Novi konzervativci Pernile Vermund opisuje distopijsku budućnost Danske ako se imigranti probiju do nje. Iako se takav razvoj događaja u… »