Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 13.03.2017

Miščević: EK u maju o primeni akcionih planova

Glas Amerike 13.03.2017
Udžbenici i obrazovanje na manjinskim jezicima nisu problem, ali je veliko pitanje informisanje na jezicima manjina - istakla je danas šefica Pregovaračkog tima Srbije Tanja MIščević i najavila da će u maju članice EU biti obaveštene o… »

Merkel u petak u Vašingtonu

Glas Amerike 13.03.2017
VAŠINGTON — Nemačka kancelarka Angela Merkel krajem ove nedelje stiže u državnu posetu SAD, da bi se prvi put sastala sa američkim predsednikom Donaldom Trampom. Dvoje lidera pokušaće da utvrde zajedničke stavove oko nekoliko važnih… »

DPS-u najviše mandata u Nikšiću, opozicija veruje u uspeh bojkota

Glas Amerike 13.03.2017
Na lokalne izbore koji su u nedjelju odžani u Nikšiću izašlo je 45 odsto upisanih glasača, što u uslovima bojkota kompletne opozicije, za dvije stranke vladajuće koalicije predstavlja dobar izborni rezultat, saopštili su iz DPS-a i… »

U Makedoniji počele konsultacije o izboru predsednika parlamenta

Glas Amerike 13.03.2017
U Skoplju su optočele konsultacije za izbor predsednika parlamenta, a prema nezvaničnim informacijama lokalnih medija, sednica bi mogla biti zakazana za sredu ili četvrtak. Od konstituisanja parlamenta prošlo je više od 70 dana. Kako su preneli… »

Opšte stanje ljudskih prava u Srbiji 2016. gore nego 2015. Mediji – od lošeg ka gorem Lažna slika statistike Upitna…

Glas Amerike 13.03.2017
BEOGRAD — Opšte stanje ljudskih prava u Srbiji u 2016. godini gore je nego u 2015, mada postoje oblasti u kojima je zabeležen napredak, kao što su sve češća primena alternativnih krivičnih sankcija i bolje stanje u zatvorima. Istovremeno, u nekim… »

Kongresna komisija procenila plan o zameni Obamakera

Glas Amerike 13.03.2017
Četrnaest milona ljudi bi sledeće godine izgubilo zdravstveno osiguranje - a ukupno 24 miliona do 2026. godine - ako bude usvojen predlog kongresnih republikanaca o zameni Obamakera - zakona o pristupačnoj zdravstenoj zaštiti. To je procena kongresne… »

Stoltenberg: Pokušaj puča u CG nije argument protiv članstva u NATO

Glas Amerike 13.03.2017
Generalni sekretar NATO-a, Jens Stoltenberg, izjavio je danas da svaka država, uključujući i Crnu Goru, ima suvereno pravo da kroz demokratske procese odluči kojim putem želi da ide i dio kojega bezbjednosnog aranžmana želi da bude, prenosi… »

EU poziva Tursku da se "uzdrži od dalje eskalacije"

Glas Amerike 13.03.2017
Nakon što su tokom vikenda dva turska ministra spriječena da se povodom skorog referenduma u Turskoj obrate Turcima koji žive u Holandiji, odnosi dvije zemlje su dovedeni do tačke da turski predsjednik govori o uzvratnom udarcu i o tome kako je… »

Borci Islamske države opkoljeni u Mosulu

Glas Amerike 13.03.2017
Američke i iračke vlasti tvrde da su da su borci Islamske države opkoljeni i primorani da ostanu u zapadnom Mosulu, pošto su iračke jedinice juče preuzele kontrolu nad poslednjim drumom koji vodi iz grada. Tokom obraćanja u Bagdadu, američki… »

Brojni izazovi pred Tilersonom tokom posete Aziji

Glas Amerike 13.03.2017
Sjedinjene Države, pred posetu državnog sekretara Reksa Tilersona Japanu, Južnoj Koreji i Kini istražuju nove opcije u odnosima sa Severnom Korejom. Izazovi koji mu predstoje su povećane tenzije sa Kinom zbog kontroverznog plana o razmeštanju… »