Izvor: iKragujevac arhiva vesti 13.03.2017

Kolone vozila u Kragujevcu: Protest taksista, sirene odzvanjale gradom (video)

iKragujevac 13.03.2017
Uz zaglušujuću buku automobilskih sirena, nekoliko desetina samostalnih taksi prevoznika u Kragujevcu protestovali su usporenom vožnjom u koloni kroz glavne ulice, a zatim su se okupili na pešačkom platou ispred zgrade gradske uprave. Oni se bune… »

Uvid u podatke iz Katastra na kućnom pragu

iKragujevac 13.03.2017
U kancelariji Mesne zajednice Stragari, meštanima je danas omogućen javni uvid u podatke jedinstvene evidencije o nepokretnostima iz digitalnog katastarskog plana za katastarske opštine Stragari, Kotraža, Ljubičevac, Vlakča, Masloševo, Ugljarevac i… »

Štrajk prosvetara: U petak skraćeni časovi

iKragujevac 13.03.2017
U školama Srbiji u kojima je većinski sindikat Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPSR), časovi će u petak, 17. marta, biti skraćeni na 30 minuta zbog jednodnevnog štrajka. Kako je saopšteno iz USPSR, prosvetari zahtevaju ispunjenje… »

Istraga: Tužilaštvo traži izveštaj o nesreći u Kragujevcu

iKragujevac 13.03.2017
Dve sedmice od nesreće u Tehničko-remontnom zavodu (TRZ) u Kragujevcu, u kojoj su poginula četvorica radnika, javnosti nisu poznate činjenice iz istrage za koju je nadležno Više javno tužilaštvo u Kragujevcu, rečeno je danas. Portparolka Višeg… »

Pljačkali uz pretnju oružjem sa maloletnikom po Kragujevcu

iKragujevac 13.03.2017
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu, intenzivnim operativnim radom uhapsili su kriminalnu grupu koja je u ovom gradu, u proteklih 20 dana, izvršila tri razbojništva i dva razbojništva u pokušaju. Zbog postojanja osnova sumnje da… »

Stravičan događaj u medni: Mrtve radnike ne mogu da prepoznaju, nisu svi sahranjeni

iKragujevac 13.03.2017
Dejan Kovačević (42) i Željko Nikolić (45), koji su prošlog utorka poginuli u eksploziji u Tehničkom remontnom zavodu „Medna“ u Kragujevcu, još uvek nisu sahranjeni. Kako saznajemo, i dalje traje identifikacija njihovih ostataka na osnovu DNK… »

Povučeno blizu 87 tona hrane biljnog porekla zbog isteklog roka

iKragujevac 13.03.2017
Od početka godine u Srbiji je iz prometa povučeno 86.749 kilograma prehrambenih prizvoda biljnog porekla i 54.016 litara pića, a najčešći razlozi stavljanja tih proizvoda van prometa bili su nepropisna deklaracija i istekao rok, kao i kvalitet… »

Kada budete registrovali kola možda ćete morati da izvadite i novu vozačku

iKragujevac 13.03.2017
Kada sledeći put odete na redovnu godišnju registraciju svog automobila, može da se desi da vam zatraže da izvadite novu saobraćajnu dozvolu. Pred nekim vlasnicima četvorotoškaša su novi nameti, doduše jednokratni. Koliko će vas to koštati… »

Ove ulice sutra ostaju bez struje!

iKragujevac 13.03.2017
Najava isključenja električne energije za sutra. -Zbog zamene mernih uređaja u trafostanicama u vremenu od 08.00 do 15.00 sati doći će do prekida u isporuci el. energije (oko 60 min.) potrošačima u naselju Šumarice. -Zbog rekonstrukcije mreže u… »

Četvrti „Convivium Musicum“

iKragujevac 13.03.2017
Od 14. do 17. marta, u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije, četvrti put će biti održan internacionalni festival kamerne muzike „Convivium Musicum“. Organizator festivala je Udruženja građana „Convivium Musicum“, uz podršku grada… »