Izvor: Insajder arhiva vesti 13.03.2017

Kandidatura Belog za sada pod znakom pitanja

Insajder 13.03.2017
Kandidaturu Luke Maksimovića, poznatijeg kao Ljubiša Preletačević Beli, Republička izborna komisija dovela je u pitanje zbog problema s potpisima. Kako je za Insajder.net rekao jedan od članova RIK-a, problem je to što na formularima nije napisano… »

Gašić osuđen zbog optužbi na račun Šutanovca

Insajder 13.03.2017
Prvi osnovni sud u Beogradu presudio je da funkcioner Srpske napredne stranke Bratislav Gašić mora da plati 200.000 dinara predsedniku Demokratske stranke Draganu Šutanovcu zbog toga što mu je povredio čast i ugled tvrdnjom da je prisluškivao… »

RIK: Poslaničke grupe na izborima će imati 42.344 predstavnika

Insajder 13.03.2017
Poslaničke grupe će u stalnom sastavu biračkih odbora na predsedničkim izborima zakazanim za 2. april imati 49.344 predstavnika, koji će biti raspoređeni na 8.224 mesta širom Srbije, izjavio je večeras na sednici Republičke izborne komisije… »

Uhapšeni za ranjavanje Vlasija priznao krivicu

Insajder 13.03.2017
Policija Kosova uhapsila je dve osobe osumnjičene da su pokušale da ubiju prištinskog advokata Azema Vlasija, saopšteno je danas na konferenciji za novinare u Prištini. Murat Jašari je nakon hapšenja priznao krivicu. Jašari je rekao da je na… »

Slučaj Helikopter: Tajna beleška Javnog tužilaštva

Insajder 13.03.2017
Republičko javno tužilaštvo već tri meseca ne saopštava odluku o tome da li će pokrenuti upravni spor protiv rešenja poverenika za informacije od javnog značaja, kojim je naloženo da novinarima Insajdera bude dostavljena službena beleška o… »

Tužilaštvo će od Ministarstva odbrane tražiti izveštaj o nesreći u Kragujevcu

Insajder 13.03.2017
Dve sedmice od nesreće u Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu, u kojoj su poginule četiri osobe, javnosti nisu poznate činjenice iz istrage za koju je nadležno Više javno tužilaštvo u Kragujevcu. Portparolka Višeg javnog tužilaštva u… »

Beogradski centar za ljudska prava: Savamala primer drastičnog kršenja ljudskih prava (VIDEO)

Insajder 13.03.2017
Beogradski centar za ljudska prava predstavio je danas izveštaj o stanju ljudskih prava u Srbiji za 2016, u kom se ocenjuje da su se najveći problemi odnosili na nedostatke izbornog procesa, ukidanja prava, politizaciju pravosuđa i pritiske na sudije i… »

Azem Vlasi: Ranio me je naručeni atentator

Insajder 13.03.2017
Kosovski advokat Azem Vlasi izjavio je da ga je jutros iz vatrenog oružja ranio "naručeni atentator", da ne želi da nagađa o čemu se radi i da će istraga pokazati sve. "Pre osam ujutru zazvonio je neko na vrata. Ja sam izašao. Neki tip, onako… »

Savet za nacionalnu bezbednost: Ne dozvoliti prelivanje sukoba na Srbiju

Insajder 13.03.2017
“Srbija je stabilna i ne postoji mogućnost značajnijeg ugrožavanja mira i bezbednosti na teritoriji Republike”, saopšteno je iz Predsedništva Srbije nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost. Na sednici kojom je predsedavao predsednik… »

Neizvestan model brojanja glasova sa Kosova

Insajder 13.03.2017
Član Republičke izborne komisije u ime DJB Ivan Ninić za Insajder.net kaže da još nije jasno da li će glasovi građana s Kosova biti brojani van mesta gde su održani izvori, kao što je to bio slučaj ranijih godina. Ninić je rekao da na… »