Izvor: Jug press arhiva vesti 13.03.2017

Tri osobe povredjene, jedna teže

Jug press 13.03.2017
VRANJE Na području Policijske uprave u Vranju, od 10 do 12. marta ove godine registrovana je jedna saobraćajna nezgoda. Jedna osoba je zadobila teške i dve lake telesne povrede. Jedna osoba je zadržana zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola… »

EU i Švajcarska ulažu u rekonstrukciju Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u surduličkom selu Suvojnica

Jug press 13.03.2017
SURDULICA U selu Suvojnica, u opštini Surdulica, počelo je izvođenje radova na rekonstrukciji Osnovne škole „Vuk Karadžić“. Tako će se stvoriti adekvatni uslovi za pohadjanje nastave učenicima ove četvorogodišnje škole, deci predškolskog… »

Uhapšeni sa heroinom

Jug press 13.03.2017
LESKOVAC Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu zaplenili su 49,22 grama heroina i uhapsili dve osobe. Policija je pregledom M. S. (34), koja je bila u društvu sa M. M. (31), pronašla paketić sa heroinom. Veštačenje oduzete droge… »

Ismail Pajaziti podneo ostavku

Jug press 13.03.2017
BUJANOVAC Na danasnjoj sednici Opstinskog veca opstine Bujanovac, načelnik opstinske uprave Ismail Pajaziti je podneo ostavku, obrazlozivsi je svojim zdravstvenim problemima. Vecnici su za privremenog nacelnika imenovali Avdilja Alitija, inace… »

Autizam u Srbiji i svetu u porastu

Jug press 13.03.2017
NIŠ Jedan do dva posto populacije u ponašanju imaju karakteristike autističnog ponašanja – čulo se danas u Nišu gde je organizovan prvi skup o autizmu u Srbiji. Skup je otvorio ministar zdravlja Zlatibor Lončar i direktor UNICEF-a u Srbiji Michel… »

Izložba pozorišnih fotografija Dušana Mitića Cara

Jug press 13.03.2017
NIŠ Povodom 130 godina Niškog narodno pozorišta ova institucija kulture u saradnji sa Narodnim muzejom Niš organizuje autorsku izložbu pozorišnih fotografija Dušana Mitića Cara. Izložba obuhvata 75 fotografija koje je Dušan Mitić Car napravio… »

Održana pesnička radionica “Ko to tamo peva”

Jug press 13.03.2017
NIŠ „Ko to ovde peva“ – naziv je pesničke radionice koja je okupila učenike Osnovne škole „Car Konstantin“ u Nišu, škole koja je na dosadašnjim pesničkim festivalima bila u vrhu po osvojenim nagradama. Osnovna škola „Car Konstantin“… »

U Bujanovcu ponuda ranog povrća dobra , cene još visoke

Jug press 13.03.2017
BUJANOVAC Na zelenoj pijaci u Bujanovcu pojačana ponuda ranog povrća, pa je tako blago „pala“ cena krastavcu, ljutim paprikama, peršunu, spanaću, zelenoj salati, ali ti proizvodi i dalje su preskupi za prosečnog kupca. Sve je bolja ponuda mladog… »

Produžen rok za konkurs “Evropa, to si ti”

Jug press 13.03.2017
BUJANOVAC Opština Bujanovca jedna je od 34 opštine i gradova u kojima je pridužen rok za prijavu za školsko takmičenje u okviru kampanje „Evropa, to si ti“ do 17. marta 2017. godine zbog velikog interesovanja đaka i profesora. Konkurs za… »

Javni poziv za stručno osposobljavanje

Jug press 13.03.2017
VRANJE U skladu sa Lokalnim akcionim planom za zapošljavanje, grad Vranje je raspisao Javni poziv za sprovođenje stručnog osposobljavanja. Ovim konkursom nastavlja se ispunjavanje plana zapošljavanja i odnosi se na lica sa srednjom stručnom spremom… »