Izvor: Srbija danas arhiva vesti 13.03.2017

Hrvatska mora da nadoknadi 3,5 milijardi Srbima, Romima, i Jevrejima za nanetu štetu tokom rata!

Srbija danas 13.03.2017
Isplata nadokande se traži za žrtve, njihove naslednike i rodbinu. Hrvatskoj je ovih dana uručena grupna tužba za nadoknadu štete u visni od 3,5 milijardi dolara, koju su hrvatski Srbi, Romi i Jevreji pretrpeli tokom Drugog svetskog rata, u postupku… »

Gotovo! Dvanaest prijavljenih kandidata, sedam potvrđeno

Srbija danas 13.03.2017
Prošao rok. Rok za podnošenje kandidatura za učešće na izborima za predsednika Srbije istekao je u ponoć, a RIK-u je prijavljeno 12 kandidatura od kojih je sedam već potvrđeno. RIK je proglasila kandidature lidera SNS Aleksandra Vučića, koji je… »

Beli u milosti komisije: RIK dao Preletačeviću 48 sati da otkloni nedostatke?!

Srbija danas 13.03.2017
Potpisi su potom prosleđeni Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave kako bi se proverila njihova validnost. Republička izborna komisija počela je danas oko 17.30 sati sednicu na kojoj razmatra i odlučuje o kandidaturi za predsednika Srbije… »

Majka jedanaestogodišnjakinje koja je pokušala samoubistvo predstavila svoju kćer! "Ovo je Saša"

Srbija danas 13.03.2017
Škola u BIH nije reagovala?! Novinarka BHRT-a Ika Ferer-Gotić izjavila je da je njena 11-godišnja ćerka Saša prošle sedmice pokušala da izvrši samoubistvo, nakon što je godinama trpela vršnjačko nasilje zbog toga što ima drugačiju boju kože… »

Počinje gradnja: Postavljen kamen temeljac za novu zgradu Hitne pomoći u Novom Sadu (foto)

Srbija danas 13.03.2017
Novi Sad će u ovoj i sledećoj godini imati mnogo novih objekata. Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević poližili su danas kamen temeljac za izgradnju nove zgrade Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Novom… »

Filmska pljačka u Beranama! Beograđani uhapšeni nakon što su ukrali 150.000 evra iz banke!

Srbija danas 13.03.2017
Filmska pljačka banke dogodila se jutros u Beranama, kada su dva Beograđanina- Milan Brkić (19) i Filip Marjanović (18) opljačkali filijalu Prve banke u tom gradu. Oba osumnjičena uhapšena su u Rožajama i to za manje od sat vremena nakon… »

Italijan novi šef Misije EU u Srbiji?

Srbija danas 13.03.2017
Ko će naslediti Devenporta? Troje evropskih diplomata ušlo je u uži krug za izbor novog šefa Misije Evropske unije u Srbiji, koji će zameniti Majkla Devenporta, a među njima prednjači Italijan. Najviše šansi da dođe na čelo Misije EU u Beogradu… »

Nastavlja se kišovito vreme: U petak stiže Sunce, a onda se sve vraća na staro

Srbija danas 13.03.2017
Pa da li je realno?! U Srbiji će danas biti oblačno, mestimično sa slabom kišom, na planinama sa slabim snegom. Na severu Srbije ujutru se očekuje prestanak padavina, tokom dana umereno oblačno, pre podne sa sunčanim intervalima, saopštio je… »

Zemljotres tresao region, evo da li je i Srbija u opasnosti?

Srbija danas 13.03.2017
Zemljotres su osetili stanovnici Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Zemljotres jačine 4,3 stepena po Rihteru pogodio je noćas područje Hercegovine, sa epicentrom sedam kilometara udaljeno od Livna na dubini od pet kilometara. Potres, koji se desio oko… »

Štrajk prosvetara: U petak skraćeni časovi u školama!

Srbija danas 13.03.2017
Odluku o štrajku potpisao je petočlani Štrajkački odbor Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije. U školama Srbiji u kojima je većinski sindikat Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPSR), časovi će u petak, 17. marta, biti skraćeni na 30… »