Izvor: Studio B arhiva vesti 13.03.2017

Žrtve ustaškog režima traže 3,5 milijardi dolara odštete

Studio B 13.03.2017
Hrvatskoj je ovih dana uručena grupna tužba za nadoknadu štete u visni od 3,5 milijardi dolara, koju su hrvatski Srbi, Romi i Jevreji pretrpeli tokom Drugog svetskog rata, u postupku koji je pokrenulo nekoliko osoba u maju prošle godine pred Okružnim… »

Uhapšene dve osobe osumnjičene za ranjavanje Azema Vlasija

Studio B 13.03.2017
Policija Kosova (PK) uhapsila je dve osobe osumnjičene da su pokušale da ubiju prištinskog advokata Azema Vlasija, saopšteno je danas na konferenciji za novinare u Prištini. Portparol Policije Kosova Baki Keljani je rekao da su uhapšeni M.J (61)… »

Sneg zavejao regionalni put od Ivanjice do Sjenice

Studio B 13.03.2017
Sneg koji od noćas pada na Javoru zavejao je regionalni put od Ivanjice do Sjenice pa je saobrachaj preko planine dosta otežan. Deonicu uglavom prolaze terenska vozila, s ozbirom da na putu ima desetak centimetara snega. Snega ima i na regionalnom putu… »

Mali: Oboje ćemo podizati decu, nećemo javno o privatnosti

Studio B 13.03.2017
Gradonačelnik Siniša Mali i njegova bivša supruga Marija uputili su zajedničko saopštenje javnosti u kojem su poručili da će oboje ravnopravno podizati decu, kao i da u javnosti više neće govoriti o svom privatnom životu, tako da će sve buduće… »

Ðoković bolji od Edmunda na startu IV

Studio B 13.03.2017
Srpski teniser Novak Ðoković uspešno je započeo odbranu titule na mastersu u Indijan Velsu, pošto je u drugom kolu eliminisao Britanca Kajla Edmunda 6:4, 7:6 (7:5). Ðoković je ponovo oscilirao, gubio je u drugom setu sa 3:0 i 5:2, ali je uspeo da… »

Beograd na sajmu u Moskvi

Studio B 13.03.2017
Turistička organizacija Beograda će od 14. do 16. marta učestvovati na sajmu turizma u Moskvi (MITT 2017), najznačajnijem sajmu ove vrste u Rusiji, na kom će promovisati ponudu naše prestonice za rusko tržište. TOB će na ovom sajmu predstaviti… »

Vučić u Berlinu sa Merkelovom o regionu i srpskoj ekonomiji

Studio B 13.03.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da će sastati u utorak popodne u Berlinu s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i da će teme razgovara biti situacija u regionu i dolasku novih nemačkih investitora u Srbiju. Planirano je da se dvoje… »

„Najbolja start-ap ideja” okupila više stotina mladih

Studio B 13.03.2017
Više stotina srednjoškolaca okupilo se danas na Trgu Nikole Pašića na prezentaciji takmičenja „Najbolja start-ap ideja”, u okviru kojeg, zajedno sa studentima iz naše zemlje, mogu da se nadmeću za vredne nagrade, prezentujući svoje… »

Savet za nacionalnu bezbednost: Srbija stabilna

Studio B 13.03.2017
Srbija je stabilna zemlja i ne postoji mogućnost značajnijeg ugrožavanja mira i bezbednosti na teritoriji naše države, konstatovano je na današnjoj sednici Saveta za naconalnu bezbednost. Na sednici Saveta za nacionalnu bezbednos razmatrana… »

Otkazano na stotine letova u Berlinu

Studio B 13.03.2017
Sindikat zemaljskog osoblja na aerodromima Tegel i Šenefeld u Berlinu započeo je danas 25-časovni štrajk, zbog čega je otkazano na stotine letova. Štrajk je započet u 4.00 sati ujutru, a završiće se sutra u 5.00 sati ujutru, prenosi Rojters… »