Nauka & Tehnologija arhiva vesti 13.03.2017

Milenijalci postavljaju standarde: Kreditne kartice su zastarele!

Nova energija 13.03.2017
Apple-ov izveštaj o finansijama u prvom tromesečju pokazao je povećanje od 5000 posto u korišćenju Apple Pay sistema transakcija na godišnjem nivou. Kako Apple dobija deo od svake transakcije, to je veoma značajan podatak za kompaniju. Osim Apple… »

ASUS najavljuje USB-AC53 Nano

Benchmark 13.03.2017
ASUS je danas najavio USB-AC53 Nano, najmanji svetski 802.11ac Multi-User MIMO (MU-MIMO) USB Wi-Fi adapter. USB-AC53 Nano korisnicima nudi plug-and-forget nadogradnju WiFi-a na gotovo svakom laptop računaru i donosi super-brzi dual-band 802.11ac Wi-Fi… »

ASUS Republic of Gamers najavljuje Maximus IX Extreme

Benchmark 13.03.2017
Saopštenje za javnost ASUS Republic of Gamers (ROG) je danas najavio Maximus IX Extreme, novu vrhunsku gejming matičnu ploču sa Z270 čipsetom i integrisanim monoblokom za vodeno hlađenje koji obezbeđuje najbolje rashladne performanse. Rashladno… »

Uz ovu VR igru ćete saznati kakve prijatelje imate

Mondo 13.03.2017
Nadolazeća PlayStation VR igra, The Persistance, dolazi sa pratećom aplikacijom uz koju vaši prijatelji mogu učestvovati u gejmpleju, tako što će vam pomagati ili odmagati. Većina VR igara za jednu osobu nisu baš preterano zabavne na žurkama, ili… »

Klonovi pametnih telefona postaju sve bolji, dobro pazite

Press 13.03.2017
Uporedo s razvojem brojnih modela pametnih telefona, razvijaju se i kineske jeftine kopije. foto: b92.net Nekada su čak i površni poznavaoci brendova pametnih telefona odmah mogli da prepoznaju kopiju, ali stvari su se vremenom drastično promenile… »

Najveći radioteleskop na svijetu otvoren za posjete

Al Jazeera 13.03.2017
Očekuje se da će najveći teleskop, koji je koštao 180 miliona dolara, dnevno posjetiti 2.000 ljudi. Najveći radioteleskop na svijetu, smješten na jugozapadu Kine, otvoren je za posjete. Kako javlja list China Daily, očekuje se da će teleskop FAST… »

Šta se najviše gugla u svetu? Donald Tramp i Melanija, normalno! A u Srbiji? Ne... pa ovo je neverovatno

Srbija danas 13.03.2017
Stvarno smo najjači... Istraživali smo vezu između tradicionalnih i internet medija, ali i šta se to najviše pretražuje na Googleu. “Pokemon GO”, “iPhone 7” i “Donald Trump” (Melanija, takođe) pojmovi su koje su u protekloj godini… »

Prvi realistični robot leopard na londonskim ulicama

Press 13.03.2017
Džon Nolan i njegov tim napravili su prvog hiperrealističnog leoparda na svetu kako bi podigli svest o ugroženosti staništa leoparda, koji sve više moraju da koegzistiraju sa ljudima. foto: b92.net Robot nazvana Lily visoka je 1.3 metra, teška je 15… »

Važno za sve građane Srbije! Evo kako ćete od marta moći da proverite da li su vam dokumenta važeća

Srbija danas 13.03.2017
Više nećete morati da brinete i stalno provervate kada vam ističu lična karta, vozačka dozvola ili pasoš. Do kraja marta biće uveden elektronski podsetnik na portalu E-uprava koji će građane podsećati kada im ističu lična dokumenta. Oni će… »

Ni patike nisu što su nekad bile! Sada ih pokreće Intel procesor

Pravda 13.03.2017
Kineski gigant Xiaomi se umešao u priču sa gedžetima koji olakšavaju sportske aktivnosti, ali ne sa pametnim satovima ili narukvicama već sa patikama! Xiaomi će svakako morati da poredi na imenu svojih novih pametnih patika. Za sada se zovu "90… »