Balkan arhiva vesti 19.03.2017

Zukorlić pozvao Bošnjake da podrže Vučića na izborima

Al Jazeera 19.03.2017
Lider Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka istakao kako je ta odluka najbolja za Bošnjake u Srbiji. Lider Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Muamer Zukorlić pozvao je u nedjelju sve Bošnjake i ostale građane da na predstojećim… »

Hrvatska: Uhapšen kapetan bojnog broda bivše JNA zbog ratnih zločina

BK TV 19.03.2017
Penzionisani kapetan bojnog broda bivše JNA Čedomir Borojević uhapšen je u četvrtak zbog optužbi za ratni zločin u Hrvatskoj. On je uhapšen na graničnom prelazu Karasovići, sa Crnom Gorom, na osnovu hrvatskih optužbi da je naredio artiljerijski… »

Podgorica: Blokirali Blažov most u znak podrške majkama (video)

Sputnik 19.03.2017
Grupa građana blokirala je večeras oko 19 sati most Blaža Jovanovića u Podgorici u znak podrške majkama, korisnicama naknada za troje i više dece, koje protestuju ispred Skupštine Crne Gore, prenosi RTCG. Navodi se da je na protestu oko 100… »

Novi Pazar: Uklonjena ograda kod Fakulteta za islamske studije

Slobodna Evropa 19.03.2017
U Novom Pazaru su u noći između subote i nedelje uklonjeni ograda i građevinski materijal pored Fakulteta za islamske studije kojom je delimično uzurpiran centralni gradski trg. Ograda je postavljena desetak dana posle svečanog otvaranja oko 700… »

Linta osuđuje grafite protiv Srba

RTS 19.03.2017
Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je da srbomrzački grafiti "Svi Srbi su četnici", "Za dom spremni" i ustaško slovo "U" ispisani na fasadi osnovne škole u Šibeniku predstavljaju normalnu pojavu u tom gradu i širom Hrvatske od… »

"Dodik je propala politička priča"

Vesti online 19.03.2017
Potpredsednik Partije demokratkog progresa (PDP) Slavko Vučurević tvrdi da je predsednik RS i SNSD-a Milorad Dodik "iz političkog straha izgubio kompas i da je svestan da će morati da položi račune za svu štetu koji je naneo građanima RS"… »

Policajac iz Zenice zverski tukao maloletnicu i gasio joj cigare po licu: Razbesenećete se kada čujete koju kaznu je dobio!

Telegraf 19.03.2017
Škaljo je zbog teže povrede službene dužnosti i narušavanja ugleda Granične policije blago kažnjen uprkos činjenici, kako su naveli u Disciplinskoj komisiji, da je uslovno osuđen za čak tri krivična dela. Emira Škalju (31), graničnog… »

Tadić: Sednica Doma naroda Parlamenta BiH verovatno neće biti održana

Blic 19.03.2017
Zamenik predsedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić smatra da sutra u Sarajevu neće biti održana sednica ovog doma s obzirom na to da je obavešten da joj neće prisustvovati tri od pet delegata iz kluba srpskog naroda… »

Indeks: Kitarović zaprepastila publiku u pozorištu

Studio B 19.03.2017
Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović prisustvovala je premijeri baletske predstave „Labudovo jezero“ u Hrvatskom narodnom pozorištu u Zagrebu, ali je cela predstava zasenjena njenom odlukom da izađe na pozornicu i da se, usred ovacija koje… »

Tači: Formiranje vojska Kosova u saradnji sa međunarodnim faktorom

Slobodna Evropa 19.03.2017
Predsednik Kosova Hašim Tači tvrdi da će Kosovo dobiti svoju vojsku uz partnerstvo sa međunarodnim faktorom koji nije protiv transformacije Kosovskih bezbednosnih snaga. "I stranci i ja se slažemo da se to obavi preko ustavnih amandmana. Treba više… »