Beograd arhiva vesti 19.03.2017

Ruše stare lokale na Kaleniću, za 90 dana biće izgrađeno 28 novih

Blic 19.03.2017
Na Kalenić pijaci u toku je rušenje 23 starih i izgradnja 28 novih lokala, a radovi na rekonstrukciji ove godine će preći i u drugu fazu radova. Kompletan završetak svih radova do kraja 2018. ili tokom 2019. godine. Kako je rekao gradski menadžer… »

Svi pišu da je pas bačen sa 5. sprata na Novom Beogradu, a ovo je prava istina o tragičnoj nesreći (FOTO)

Telegraf 19.03.2017
Urlik nesrećnog psa bio je toliki da su ljudi iz zgrade preko puta gradilišta izašli. Na društvenim mrežama se pojavila fotografija na kojoj uginuli pas leži nasred gradilišta u naselju Mileva Marić Ajnštajn, u Bloku 72 na Novom Beogradu. Kako… »

Teška noć u Beogradu: Muškarac preminuo u požaru u Zemunu

Blic 19.03.2017
Hitna pomoć primila je sinoć oko 23 sata poziv da je požar izbio u ulici Pregrevica, broj 128, ali ekipa koja je tamo stigla, mogla je samo da konstatuje smrt muškarca, starog oko 60 godina, rekla je Tanjugu portparol Hitne pomoći Nada Macura. Kako… »

Otvoren obnovljeni Muzej Jovana Cvijića

Danas 19.03.2017
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je danas otvaranju obnovljenog Muzeja Jovana Cvijića u Ulici Jelene Ćetković 5, koji je nakon građevinske rekonstrukcije i restauracije zidnog slikarstva od danas ponovo otvoren za posetioce. Otvaranju… »

Nude krompire na trotoaru

Večernje novosti 19.03.2017
Ulice oko Bajlonijeve pijace i Skadarlije pune preprodavaca. NELEGALNA ulična prodaja uzela je maha i u centralnoj gradskoj opštini! Najviše trgovaca na crno nalazi se u neposrednoj blizi pijace Skadarlija gde se na trotoarima mogu pronaći od čarapa… »

Radionica Anonimnih pesnika počinje u aprilu, a evo kako će kandidati morati da se pokažu pred komisijom

Blic 19.03.2017
Sedma po redu radionica Anonimnih pesnika, biće održana u Domu omladine Beograda u periodu od 18. do 26. aprila. Ipak, potencijalni učesnici će morati da prođu kroz rigoroznu komisiju ne bi li izborili svoje mesto za učestvovanje. Svi zainteresovani… »

Festival ručnih radova na Dorćolu

Politika 19.03.2017
Kakva veza postoji između perli i bonsaija? Šta je zajedničko poznatim filmskim, strip i crtanim junacima i medijapanu? Šta povezuje mališane koji još nisu prohodali i obuću? Zanimljive odgovore na ovakva pitanja, koja na prvi pogled deluju… »

Muzej Jovana Cvijića svečano otvoren

Politika 19.03.2017
Obnovljeni Muzej Jovana Cvijića u Ulici Jelene Ćetković svečano je otvoren. Gradonačelnik Siniša Mali izjavio je da je ponosan što je ovaj veliki spomenik kulture doveden u reprezentativno stanje. – Očekuju nas dva velika projekta tokom naredne… »

Ulica od 120 koraka sedam puta menjala ime

Politika 19.03.2017
Deo Ulice Slaviše Stevanovića bez znanja njenih žitelja promenio ime u Ulicu vrednih tkalja. – Komšije o promeni adrese od pre deset godina saznale sasvim slučajno. Kada je pre nekoliko dana sugrađanin iz Sremčice Milko Hristov otišao u… »

Beograd je pun sokaka i sokačića, a ovo su ulice koje zvanično nose tu odrednicu u imenu

Blic 19.03.2017
Ušuškani između zgrada, prodavnica, ali i poznatih beogradskih ulica, kriju se oživljeni ili zaboravljeni – sokaci. Sinđelićevo na Vračaru, Šumadijsko u Vinči, Hajduk Veljkovo u Rakovici, neki su od tek nekoliko sokačeta koji su opstali u… »