Beograd arhiva vesti 19.03.2017

Vesić: Sve ide po planu, uskoro i druga faza radova na Kaleniću

BK TV 19.03.2017
Gradski menadžer Goran Vesić obišao je danas radove na uređenju Kalenić pijace, rušenje 23 starih i izgradnju 28 novih lokala i najavio skori prelazak na drugu fazu radova koja će se raditi ove godine, ali i pripreme za treću i četvrtu fazu i… »

Svi pišu da je pas bačen sa 5. sprata na Novom Beogradu, a ovo je prava istina o tragičnoj nesreći (FOTO)

Telegraf 19.03.2017
Urlik nesrećnog psa bio je toliki da su ljudi iz zgrade preko puta gradilišta izašli. Na društvenim mrežama se pojavila fotografija na kojoj uginuli pas leži nasred gradilišta u naselju Mileva Marić Ajnštajn, u Bloku 72 na Novom Beogradu. Kako… »

Teška noć iza beograđana: Muškarac (60) izgoreo u požaru u Zemunu, 4 povređena u saobraćajkama

Kurir 19.03.2017
Jedna osoba preminula je u požaru, a četiri su povređene u saobraćajnim nesrećama tokom noći u Beogradu, rekla je jutros portparolka Hitne pomoći Nada Macura. U požaru koji se dogodio sinoć oko 23 časa u Zemunu preminuo je muškarac (60). Hitna… »

Otvoren obnovljeni Muzej Jovana Cvijića

Danas 19.03.2017
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je danas otvaranju obnovljenog Muzeja Jovana Cvijića u Ulici Jelene Ćetković 5, koji je nakon građevinske rekonstrukcije i restauracije zidnog slikarstva od danas ponovo otvoren za posetioce. Otvaranju… »

Nude krompire na trotoaru

Večernje novosti 19.03.2017
Ulice oko Bajlonijeve pijace i Skadarlije pune preprodavaca. NELEGALNA ulična prodaja uzela je maha i u centralnoj gradskoj opštini! Najviše trgovaca na crno nalazi se u neposrednoj blizi pijace Skadarlija gde se na trotoarima mogu pronaći od čarapa… »

Radionica Anonimnih pesnika počinje u aprilu, a evo kako će kandidati morati da se pokažu pred komisijom

Blic 19.03.2017
Sedma po redu radionica Anonimnih pesnika, biće održana u Domu omladine Beograda u periodu od 18. do 26. aprila. Ipak, potencijalni učesnici će morati da prođu kroz rigoroznu komisiju ne bi li izborili svoje mesto za učestvovanje. Svi zainteresovani… »

Festival ručnih radova na Dorćolu

Politika 19.03.2017
Kakva veza postoji između perli i bonsaija? Šta je zajedničko poznatim filmskim, strip i crtanim junacima i medijapanu? Šta povezuje mališane koji još nisu prohodali i obuću? Zanimljive odgovore na ovakva pitanja, koja na prvi pogled deluju… »

Muzej Jovana Cvijića svečano otvoren

Politika 19.03.2017
Obnovljeni Muzej Jovana Cvijića u Ulici Jelene Ćetković svečano je otvoren. Gradonačelnik Siniša Mali izjavio je da je ponosan što je ovaj veliki spomenik kulture doveden u reprezentativno stanje. – Očekuju nas dva velika projekta tokom naredne… »

Ulica od 120 koraka sedam puta menjala ime

Politika 19.03.2017
Deo Ulice Slaviše Stevanovića bez znanja njenih žitelja promenio ime u Ulicu vrednih tkalja. – Komšije o promeni adrese od pre deset godina saznale sasvim slučajno. Kada je pre nekoliko dana sugrađanin iz Sremčice Milko Hristov otišao u… »

Beograd je pun sokaka i sokačića, a ovo su ulice koje zvanično nose tu odrednicu u imenu

Blic 19.03.2017
Ušuškani između zgrada, prodavnica, ali i poznatih beogradskih ulica, kriju se oživljeni ili zaboravljeni – sokaci. Sinđelićevo na Vračaru, Šumadijsko u Vinči, Hajduk Veljkovo u Rakovici, neki su od tek nekoliko sokačeta koji su opstali u… »