Društvo arhiva vesti 19.03.2017

Stefanović: Hitna istraga zbog eventualne odgovornosti policije u Novom Sadu

Kurir 19.03.2017
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović zatražio je hitnu istragu u Policijskoj upravi i utvrđivanje eventualne disciplinske odgovornosti policijskih službenika, nakon informacija u javnosti da su policajci u Novom Sadu upotrebili sredstva… »

Novi Sad: Protest građana zbog prekrečenog murala

Slobodna Evropa 19.03.2017
Više od stotinu građana protestovalo je u centru Novog Sada zbog prekrečenog murala francuskog strit-art umetnika Giljerma Remeda. Na zidu gde je mural bio iscrtan građani su ostavili poruke poput „Kome smeta mural“, „Ko je odgovoran za… »

U Srbiji dnevno boravi najmanje 6.500 migranata

Politika 19.03.2017
U slučaju novog priliva izbeglica, predstavnici Vojske i policije najavljuju da će im biti potrebne dodatne snage za obezbeđenje granice. Srbija neće širiti kapacitete za smeštaj migranata, ali će se truditi da postojeće unapredi prema najvišim… »

"Srbija je spremna na sve, od početka"

B92 19.03.2017
Zamenica komesara za izbeglice Svetlana Velimirović kaže da je Srbija od samog početka migrantske krize sprema za sve moguće scenarije. Ona je rekla i da u ovom trenutno ima dovoljno smeštajnih kapaciteta za sve migrante koji bi prihvatili pomoć… »

Eurostat: Srbija zemlja sa najvećom nejednakošću prihoda, druga po riziku od siromaštva

Kurir 19.03.2017
Nejednakost prihoda u Srbiji je veća nego u bilo kojoj zemlji EU, ali i u Makedoniji i Turskoj, pokazuje novi izveštaj evropskog statističkog zavoda Eurostat. Srbija je i među evropskim zemljama sa najvišom stopom rizika od siromaštva. U EU petina… »

Vicko: U Srbiji 710.000 obolelih od dijabetesa

Večernje novosti 19.03.2017
U Srbiji 710.000 odraslih osoba ima dijabetes, od kojih 36 odsto nema postavljenu dijagnozu i ne leči se. U Srbiji 710.000 odraslih osoba ima dijabetes, od kojih 36 odsto nema postavljenu dijagnozu i ne leči se, rečeno je danas konferenciji na kojoj je… »

Konačno stiže lepo vreme: Prestaje kiša, od ponedeljka proleće, temperatura skače i do 23 stepena!

Kurir 19.03.2017
U Srbiji će danas biti pretežno oblačno, mestimično sa slabom kišom, na visokim planinama sa slabim snegom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Posle podne i uvece očekuje se prestanak padavina, a tokom noći i delimicno… »

Željko Bodrožić i Slaviša Lekić u trci za predsednika NUNS

Radio 021 19.03.2017
Nezavisno udruženje novinara Srbije u subotu 25. marta održaće redovnu godišnju skupštinu na kojoj će se izabrati i novi predsednik udruženja. Za sada su u trci dva kandidata za to mesto - Željko Bodrožić i Slaviša Lekić. Podsetimo, Vukašin… »

Kostić: U Srbiji ima više dobrih učenika, nego učitelja

Blic 19.03.2017
U ovom trenutku je neophodno nacionalno finansiranje nauke, a s uvođenjem mešovitog modela ne bih žurio, izjavio je predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti akademik Vladimir Kostić. - Bazične i društvene nauke država mora da podrži. Budemo… »

Uklonjena građevinska ograda kod Fakulteta za islamske studije u Novom Pazaru

Novi magazin 19.03.2017
Tokom protekle noći u Novom Pazaru uklonjeni su ograda i građevinski materijal pored Fakulteta za islamske studije (FIS) kojom je delimično uzurpiran centralni gradski trg. Ograda je postavljena desetak dana posle svečanog otvaranja oko 700 kvadrata… »